Şimdi Ara

Bilgisayarı Usb kullanarak başlatıp diskleri silebilme? ? ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Bir firmada çalışıyorum. Fakat yöneticim benden yaklaşık 300 bilgisayarın hurdaya ayrıldığı için disklerini silmemi istedi. Tek tek usb den boot edip windows kurulumu yapar gibi yapıp disklerini silebilir mişim? fakat ben bunun hammallık olduğunu düşünüyorum :) Bu işin daha kolay yolu olarak network üzerinden bir diski silecek bir .bat dosyası yazmış olsam networkten boot edip tüm cihazları bu dosyadan başlatarak silebilir miyim?


    Veya usb ye böyle birşey yapabilir miyim? Usb takılınca ve ondan boot edince auto dos tan yazdığım .bat dosyasını çalıştırsa ve diskleri silse?


    Bu konuda rufus ile dos boot edebiliyoruz. oradan diskpart ile de silebilirim. Fakat bunu otomatikleştirmek istiyorum.


    Desteğiniz için teşekkürler. :)




  • Evet yapabilirsin. Tercihim bir flash belleğe ubuntu kur. Daha sonra boot et. Kurulum yapmadan try seçeneği ile devam et. Ubuntuda Gparted uygulaması ile bölümleri sil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acronis ilede yapabilirsiniz fakat bu tür silmeler programla geri getirilebilir geri getirelemeyecek şekilde silen programlar var yada low level format da olur fakat bu işlemler diskin boyutuna göre baya uzun suruyoe

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kod

    Yığını:
    @echo off setlocal enabledelayedexpansion cls :: Eg. To enable choice prompt, change to set _CHOICE.ENABLE= :: To disable choice prompt, change to set _CHOICE.ENABLE=:: :: Do the same for set _DISKPART.ENABLE=:: set _CHOICE.ENABLE= set _DISKPART.ENABLE=:: set _TMP.FILE=%~dp0%~n0.DPS for /f "skip=1 tokens=1" %%a in ('wmic diskdrive where "MediaType='Fixed Hard Disk Media'" get index') do (set _DISK.AVAIL=!_DISK.AVAIL! %%a) set _DISK.AVAIL=!_DISK.AVAIL:~1! for %%a in (!_DISK.AVAIL!) do (set "_DISKPART.SCRIPT=!_DISKPART.SCRIPT!select-disk-%%a create-partition-primary format-fs=ntfs-label="LABEL%%a"-quick-compress ") :_FN.VAR2FILE for /f "tokens=1*" %%a in ("!_DISKPART.SCRIPT!") do ( set _DISKPART.SCRIPT.FORMAT=%%a set _DISKPART.SCRIPT.FORMAT=!_DISKPART.SCRIPT.FORMAT:-= ! if not exist "%_TMP.FILE%" (echo !_DISKPART.SCRIPT.FORMAT! > %_TMP.FILE%) else (echo !_DISKPART.SCRIPT.FORMAT! >> %_TMP.FILE%) set _DISKPART.SCRIPT=%%b ) if defined _DISKPART.SCRIPT (goto :_FN.VAR2FILE) echo Generated Script^: type %_TMP.FILE% | more %_CHOICE.ENABLE% CHOICE /C TC /M "[T]erminate, or [C]ontinue" %_CHOICE.ENABLE% if errorlevel 2 (call :_FN.DISKPART.RUN) goto :_FN.FINISH goto :eof :_FN.DISKPART.RUN if "!_DISKPART.ENABLE!"=="::" (echo Command is disabled, please see the header for information on how to enable it.) %_DISKPART.ENABLE% diskpart /s %_TMP.FILE% goto :eof :_FN.FINISH if exist "%_TMP.FILE%" (del /q %_TMP.FILE%) echo All Done. goto :eof



    BU şekilde bir kod bloğu buldum.. Fakat henüz test etme şansım olmadı :) Test edince detaylarıda yazıyor olacağım :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.