Şimdi Ara

Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
23
Favori
8.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazon kindle hakkında tüm bilgileri tek çatı altında toplayacağım. Jailbreak hakkında tüm işlemleri burada türkçe rehber ile paylaşacağım. Kindle kullanıcısı arkadaşlar bu konu altında kindle ile alakalı faydalı bilgileri paylaşabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevreMühendisi -- 29 Ekim 2020; 9:33:17 >



  • Normalde okumaya uzak teknoloji bağımlısı toplum olarak teknoloji üzerinden okumayı pek sevmedik heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi üzülerek söylüyorum :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koca forumda kullanan kimse yok mu ya? Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU) 

  • Ben de aranıza katıldım 4 kişiydik 5 olduk sanırım. Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU) 


    ÇevreMühendisi hocamın rehberlerini bekliyoruz bakalım.


    Edit: Öyleyse madem çok az kişiyiz biz bizeyiz size bir şey göstermek istiyorum. Şimdi bu telefon için TR'den kılıf alırsanız sert plastik ürün gönderiyorlar ve fiyatı 129 TL sabit, ne iniyor ne çıkıyor. Şimdi dandik bir ürüne 3 katı para vermektense, Aliexpressten kaliteli kumaş kılıf alıyoruz ve 40 Lira ödüyoruz. (yeni hesap açıp 16 TL hoşgeldin kuponunu kullanınca)


    Ben en çok sipariş verilen ürünlere göre sıralayınca kargosuyla birlikte en uygun fiyatlı satılan ürünün bu olduğunu gördüm:

    https://www.aliexpress.com/item/33031021006.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5b874c4db3fznY


    NOT: Bu ürün paperwhite 4 için uyumlu ama kendi kindle'ınıza yüzlerce seçenek içinden istediğinizi alabilirsiniz.


    Ürün görseli:

    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)


    Edit: Ürün geldi. Şunu anladım ki kindle kılıfsız kullanılmaz. Çünkü zırp pırt alttaki butona basmaktansa kitap kapağı açar gibi bunu açınca cihaz açılıyor, kapatınca kapanıyor, bana ilginç geldi yadırgamayın ama. Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU) Ürüne gelecek olursak verdiği kumaş hissiyatı çok hoşuma gitti. Herkese öneririm. İkinci el forumdan ya da bazı yöntemlerle (ben bilmiyorum) aliexpress kupon kazanıp ya da satın alınıp çok daha uyguna bile alabilirsiniz bu ürünü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 9 Şubat 2021; 16:7:57 >




  • bende uygun bir cihaz arıyorum

  • Selamlar ben de yıllardır kindle paperwhite 2.nesil kullanıyorum. bir türlü uygun fiyatlı kılıf bulamadım. yurtdışına güncel vergiler geldikten sonra. hatta ilk kılıfı gelene kadar eski bir defterin içini sayfa sayfa oyup tek tek uhulayıp kendi sert kapak kılıfımı yapmıştım :)

  • cihaz fiyatları epey artmış bu açıdan eğer yanınınzda gezdiriyosanız kılıfsız kullanmak giderek riskli oluyor. yukarıda bir mesajda dendiği gibi uyandırmak için düğmeye basmıyor olmak için bile kılıf çok kullanışlı.

  • Merhaba arkadaşlar, Kindle Paperwhite 4 alarak aranıza katıldım. Polonyadan yaklasik 950 tl gibi fiyata bulabildim. Yanıma fazla Türkçe kitap getirmedigim ve İngilizce makale okumak için aldım.
    Öncelikle ekranı cidden kağıda benziyor okurken, pek gözü yormuyor ama ışığın parlaklığını yüksek yaptığınızda telefon gibi ışıldıyor, zaten açıkçası sonda kullanmaya da pek niyetim yok çünkü aydınlıkta da düşük parlaklıkta iyi okunabiliyor. Ekranı bence herkesi tatmin eder. Ayriyeten, telefondan kesinlikle yazı okunmuyor, kindle yerine tablet veya telefon bence kesinlikle gecmez
    Kasa kalitesini pek beğenen yok gibi ama ben beğendim. Gerçi her türlü kılıf almakta fayda var gibi. Arkası plastik, ekrani ise telefon ekranı gibi sağlam duruyor, üzerinde kaplayici ile gelmedi. Altında güç düğmesi, led ve şarj girisi var bunun dışında düğme vb yok.
    Ağırlık olarak 180 gram olması iyi bir avantaj, kitap tutarken zorlanan ben tek elimle tutmakta kindle i zorlanmiyorum.
    Yazılım olarak yavaş olmasından korkuyordum ama görünce yeterli olduğunu gördüm, yavaşlık yok diyemem ama eski telefonlardaki donma kasma değil. Kelimelerin üzerine basıldığında sözlük yavaş açılıyor ama beklediğim kadar yavaş değilmiş, hızı gayet yeterli. Sözlük demisken sözlükte Türkçe sözlük yok maalesef.
    Şimdilik yeni aldığım için sıkıntılarını yaşamayacagim ilerde olursa eklerim belki, sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Telefondan yazdığım için pek düzenleme işini yapamıyorum şimdiden özür dilerim
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)

    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Amazon Kindle Kullanıcıları (ANA KONU)
    Edit: 3 gündür kullanıyorum ve cidden çok hoşuma gitti cihaz, şarj problemi var ancak uçak moduna alınca düzeliyor zaten kitaplar hep çevirim dışı, Güneş ışığı altında parlaklığı en düşüğe bile alsanız kitap gibi çok net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatya6089 -- 3 Nisan 2021; 18:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malatya6089 M kullanıcısına yanıt

    öncelikle hayırlı olsun iyi okumalar. sözlük konusunda https://www.burakgoc.com/kindle-turkce-sozluk-yukleme// sitesindeki adımları takip edebilirsiniz, ben denemiştim (bu site miydi tam hatırlamıyorum ama googledan bulup yapmıştım benzer bir şekilde)

    mıknatıslı bir kılıf muhakkak edinmenizi öneririm. bu cihazların (markadan bağımsız) ekranları maalesef hiç dayanıklı değiller, hatta bazen küçük darbelerde bile içten kırılabilirler (dıştan hiçbir iz olmaksızın), telefonlarla mukayese edilmez derecede narinler. ayrıca, kırılma haricinde de kılıf işinize yarayacaktır, öncelikle her seferinde düğmeden uyku moduna alma ve açmak için tekrar düğmeye basmak yerine kılıfı açınca cihazın kendiliğinden uyanması ve tersinde de uyuması çok büyük rahatlık. telefonda oluşacak çizik vb çok önemli olmuyor ama ekitap okuyucu ekranındaki küçük de olsa çizikler okurken sinir bozucu oluyor. kindle'da ben ışığı 6 veya 7 de kullanıyorum, kişisel tercih tabi neticede...

    güle güle kullanın.


    edit: ışık şiddetini makulde tutarsanız ve gündüz kapatırsanız ve wifi'yi kapatırsanız şarj sorunu pek olmuyor dediğiniz gibi. wifi'ı sürekli kapalı tutmak en iyisi, zaten cihazın pek internete bağlanmalık bir işlevi olmuyor (güncelleme veya eposta ile kitap indirme harici)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 7 Nisan 2021; 14:20:41 >




  • bu arada kindle jailbreak ile ilgilenen arkadaşlar için yeni bir yöntem çıkmış, ben deneyemedim çünkü 5.13.3 ve aşağısı bir firmware olması gerekiyor, en son sürümü kullanıyorsanız Amazon bu jailbreaki mümkün kılan güvenlik açığını kapatmış. ilgilenenler için https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?p=4105735

    (risk deneyene aittir)

    bir ilginç not, bu yöntemin temeli olan güvenlik açığını bulan kişi, durumu amazona raporlamış ve amazondan 18bin USD ödül almış.

  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ettim, cevap için imkanım olursa sözlüğü deneyebilirim. Kilif ta aldım dediğiniz gibi bayağı işe yarıyor. Düğmeye basmaktansa kitabın kapağını açar gibi kılıf ile açmak güzel olmuş. Yalnız Türkiye de neden kılıflar uçuk fiyatla onu pek anlayamadım yazık bize ya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malatya6089 M kullanıcısına yanıt

    maalesef bu konuda satıcı çok az (hatta tek gibi). çinden getirtmek de artık vergi vs yüzünden ucuz değil ve çoğu insan aliexpressle uğraşmak/beklemek istemiyor.

  • amazon, cihaz uyku moduna geçince gördüğümüz standart ekran görüntüsü yerine artık kitap kapaklarının görüneceğini duyurmuş. sadece reklamsız cihazlar için geçerliymiş. sağolsun amazon herşeyi ufak ufak veriyor.

    anladığım kadarı ile son sürüme sahip olanların cihazı restart etmeleri yeterli, bazıları bu özelliğin aktif hale geldiğini yazarken nedense bazı kullanıcılar henüz kendilerinde aktif olmadığını yazmış, sanırım belirli bir zaman içinde olacak. ben henüz deneyemedim, deneyince yazarım

    edit: oasiste olmadı henüz

    edit 2: güncel versiyonla epey bir restart vs denedim olmadı, bir forumda gördüm cihazı wifi ya bağlayıp sonra cihazın dilini almanca yaptım ve restart ettim ve oldu:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 18 Mayıs 2021; 23:58:38 >
  • https://urun.n11.com/kindle/amazon-kindle-paperwhite-4-6-8-gb-waterproof-e-kitap-okuyucu-P490461250?utm_campaign=Gravity_daily_13.05.2021&utm_source=n11_mail&utm_content=&utm_medium=campaign_automated


    Arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum. Fiyata baktığımda mevcut kurla amazon.de fiyatının altında. Bu eski bir model / sürüm vs. değildir değil mi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Çok teşekkürler.

  • tss T kullanıcısına yanıt

    Güncel model. Ülkemizde y dışı (özellikle avrupa) ile benzer fiyatlı olan nadir ürünlerden biri ekitap okuyucular. Euro kuru yakında cihazlara ilaveten yansır tahminimce... bazen amazon de indirime giriyor 90 100 euro gibi ama bu fiyat iyiymiş almak isteyen için, keyifli okumalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende çok eski Kindle kullanıcısıyım.Pw2 yi hala aktif şekilde kullanıyorum.Yalnız son zamanlarda sorun mu desem ne desem birşeyler var. Son okuduğum 2-3 kitapta farkettim sonraki sayfaya geçerken kenara dokunuyorum ama geçmiyor. İkinci tıklayışımda 2 sayfa atlıyor. Takılma anında geriye doğru gidersem sabit kalıyor. Tekrar ileri tıklayınca 1 kere atlıyor. Her zaman yapmıyor ama aklıma takıldı sorayım dedim.

  • SercaN__ kullanıcısına yanıt

    Bunu yaptığı kitap uygun olmayan bir formattan dönüşmüş olabilir, eğer içindeki kitaplar çok kritik değilse resetleyip başka kitaplarla tekrar deneyin..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysahin2000

    Bunu yaptığı kitap uygun olmayan bir formattan dönüşmüş olabilir, eğer içindeki kitaplar çok kritik değilse resetleyip başka kitaplarla tekrar deneyin..

    En son askere gitmeden önce güncellemiştim. Yeni güncelleme gelmiş farkında değildim. Güncellemeden sonra karşılaşmadım aynı sorunla sanki daha akıcı cihaz ama bakalım takipteyim teşekkürler.

  • bir süredir Kobo'nun yeni bir cihaz tanıtacağı yazılıyordu, yeni cihaz 10,3 inch büyüklüğünde ve model ismi Elipsa olacakmış.


    https://goodereader.com/blog/electronic-readers/the-kobo-elipsa-is-a-10-3-inch-e-note-and-e-reader

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.