Şimdi Ara

GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
16.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar. Uzunca bir süredir 24 inç 60 Hz monitör kullandıktan sonra, RTX3080 almamla birlikte 27 inç 144 Hz monitör bakmaya başladım. Yaklaşık 100 video incelemesinin ardından kararsız kalınca 'en kötü ne çıkabilir ki' düşüncesiyle her zaman merak ettiğim WIDE QHD monitörleri araştırmaya koyuldum. Bütçem fazla olmadığı için en uygun Xiaomi, MSI ve AOC markalarına baktım ve sorunları sebebiyle MSI ve Xiaomi'yi baştan eledim. Geriye AOC kalmışken GIGABYTE'ı gördüm. Yeni bir monitör olduğu için çok fazla incelemesi yoktu fakat riski aldım ve sipariş ettim. Bir gün sonra monitör ulaştı. İsterseniz ilk önce monitörün kağıt üzerindeki özelliklerinden bahsedelim.

    Rtings puanı: 8.2/10

    Detay puanlama:
    Karma Kullanım: 7.7
    Ofis Kullanımı: 7.4
    Oyun Kullanımı: 8.2
    Multimedya : 7.6
    İçerik Üretme : 7.7
    HDR Oyun : 7.2

    İncelemesine buradan ulaşabilirsiniz:https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/g34wqc

    GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi


    GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesiGIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesiGIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesiGIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesiGIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi

    Boyut: 34 inç (21:9)
    Yenileme Hızı: 144 Hz
    Eğrilik: 1500R
    Panel: VA
    Panel Bit Derinliği: 8 bit
    FRC: Yok
    Çözünürlük: 3440 x 1440 px
    Piksel aralığı: 0.23 mm
    Piksel yoğunluğu: 109 ppi
    Ekran oranı: 90.5%
    Arka ışık: W-LED
    sRGB: 120%
    DCI P3: 90%
    Parlaklık: 350 nits
    Statik kontrast: 3000 : 1
    Dinamik Kontrast: 12000000 : 1
    HDR: HDR 400
    Tepki Süresi: 4ms (1ms MPRT)
    Stant ile Boyutlar: Genişlik: 80.89 cm
    Boy: 38.88-48.88 cm
    Derinlik: 23.48 cm
    Ağırlık: 8.4 kg
    Pivot özelliği: Yok
    Yukarı/aşağı ekran yatırma (tilt): Var (-5°/+20°)
    Hoparlör: 2x2 Watt
    Kamera: Yok
    Bağlantılar: 2 x HDMI 2.0
    2 x DisplayPort 1.4
    1 x 3.5 mm Audio Out
    Diğer Özellikler: AMD FreeSync Premium
    Aim Stabilizer
    Black Equalizer
    Flicker-free technology
    Low Blue Light
    Kutu içeriği: Avrupa uyumlu güç kablosu
    İngiltere uyumlu güç kablosu
    HDMI Kablosu
    DisplayPort Kablosu
    VESA: 100mm x 100mm
    Güç Tüketimi: 80W
    Fiyat: 4330 TL/400$ (22.10.2020 itibariyle)


    Gelelim benim yorumlarıma.
    • 24inç 60 Hz panelden sonra gözüme çok büyük geldi. İlk gün direk geri postalasam diye düşündüm fakat ikinci günde alıştım.
    • Monitörden DP kablo çıksa da redditte okuduğum yorumlar sonucu Paugge V1.4 marka kablo ile kullanıyorum, orijinal kablonun 100 Hz ötesini desteklemediğini söylemişler, denemedim.
    • Fabrikadan çıkış kalibrasyonu harika diyebilirim. Parlaklık ve renkler beni etkiledi.
    • Işık sızmalarını aşağıda paylaştım fakat günlük kullanımda o kadar rahatsız edici değil (en azından MSI kadar değil, ya da benim şansıma).
    • 10 dakikalık bir incelemeden sonra 3 ölü piksel yakaladım ama ekrandaki 5 milyon piksel arasından yakalamak imkansız, garanti kapsamında fakat rahatsız etmiyor.
    • UFO testi başarılı, ghosting veya çamurlaşma çok az veya yok gibi.
    • Bazı oyunlarda Gsync ile ilgili flicker sorunları yaşadım fakat bunu da CRU (Custom Resolution Unit) programındaki ufak ayarlamalar ile çözdüm. Freesync teknolojisi bu monitörde 48 Hz'den sonra çalıştığı için eğer oyununuz 48 FPS'den düşük olursa ve Gsync açıksa flicker problemi oluşuyor redditteki bir iddiaya göre NVIDIA güncellemeleri ile çözüleceğini düşünüyorum.
    • Monitöre 1.5m uzaklıktan bakmanız öneriliyor. Daha yakın veya uzak bakarsanız renkler bozuluyor. Klasik VA panel curve ekran muhabbeti.
    • Ekran ayarları joystick ile yapılıyor, şu ana kadar kullanışlı.
    • FPS oyuncuları için Crosshair ve Game Assist özellikleri mevcut, detayını araştırabilirsiniz.
    • Hoparlörü var, ama bu yaşıma geldim hala bu kadar dandik hoparlörleri ne diye monitöre koyarlar anlam veremiyorum.
    • Stand harika, gerek görünüş gerek kalite açısından muazzam. Tek bir bağlantı ile monitör ve standı birleştirebiliyorsunuz.
    • Yazıların keskinliği harika, eizo sitesinde yaptığım testte en ufak yazıları bile rahatlıkla okuyabiliyorsunuz.
    • Widescreen tecrübesi harika.


    Toparlayacak olursam, aklınızda olması gereken en önemli şey fiyatına göre harika bir monitör. Evet USB portu yok, IPS değil veya Gsync sertifikası almamış (fakat yine de uyumlu): Bunların hepsi üreticiye ek maliyet bize de fiyat artışı demek oluyor. Canımı tek sıkan şey HDR400'ün gerçek HDR olmaması ve içinden çıkan displayport kablosu ile 144 hz alamamanız (max 100Hz). Fiyatı dolayısıyla Türkiye piyasasında hızlıca yayılacağını düşünüyorum. Bir monitör veya TV almadan önce her zaman rtings incelemesine göre bakarım, fakat bu monitörün incelemesi mevcut değil ve 6-7 aydan önce de çıkartabileceklerini düşünmüyorum.

    Bendeki ışık sızması (normal kullanımda sadece sol üstteki biraz göze batıyor):


    GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi

    Aşağıya gelen sorular, cevaplar ışığında gönderiyi düzenleyeceğim. Sağlıcakla kalın.

    Diğer kullanıcıların incelemeleri:

    @musotrix nickli kullanıcının incelemesi

    quote:

    27 inç 165 hz viewsonic ips monitörden (ViewSonic XG2703-GS) geçtim buna. ips ile va arasında öyle ahım şahım bir fark göremedim. ben brightness'ı kıstım çünkü telefonda da ekran ışığını kısan bir insanım. gözlerimde herhangi bir görme problemim yok gözlük kullanmıyorum. ışığa karşı normale göre biraz daha hassas sadece. ölü pixel olmadığını düşünüyorum 21:9 youtube renk testi videolarından anladığım kadarıyla. watch dogs 2 ve genshin impact oyunu ile test ettim. gtx 1080 kullanıyorum umarım bu çözünürlüğe yeterli gelir ekran kartım :)

    bazı oyunlar 21:9'u desteklemiyor haliyle bunlarda kenarlar siyah şekilde oynamak gerekiyor. mesela valorant (buna destek vereceklerdir herhalde) ve dead cells gibi oyunlarda kenar tamamen kaplanmadı. belki bir yöntemi varsa henüz bilmiyorum. ama web sitelerinde gezerken bile fark o kadar bariz ki bunca zaman neden böyle bir şey almamışım anlamadım. aslında 34 büyük gelir diye düşünmüştüm ama ben zaten arkama yaslanarak oynadığım için rahatlıkla görebiliyorum . gözü sağ sol yapmak yukarı aşağı yapmaktan daha kolay geldi. Haliyle ben bir zorlanma olarak göremedim. zaten karakterin ortada olduğu oyunlarda kenara bakmak çok gerekmiyor. biraz oyunlarda deneyim elde edip buna göre bir inceleme yazarım ama ilk izlenimim bu fiyat için iyi performans gibi gösteriyor.

    zaten alırken hem yabancı hem türk karşılaştırma ve inceleme sitelerinden benzer fiyatta olan monitörlere baktım 144 hz olup bu çözünürlüğü verip bu fiyatta başka monitör yok neredeyse. epey üzerinden verilen skorlar ile incelediğinizde ve karşılaştığınızda göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuftikufti -- 8 Ocak 2021; 23:4:18 >







  • İyi günlerde kullanın.


    1. Bazı oyunlarda Gsync ile ilgili flicker sorunları yaşadım fakat bunu da CRU (Custom Resolution Unit) programındaki ufak ayarlamalar ile çözdüm. Freesync teknolojisi bu monitörde 48 Hz'den sonra çalıştığı için eğer oyununuz 48 FPS'den düşük olursa ve Gsync açıksa flicker problemi oluşuyor, NVIDIA güncellemeleri ile çözüleceğini düşünüyorum.


    NVIDIA kartım var, ben de Freesync monitör alacağım. Siz bu araştırmayı yaptınız mı? Gsync'in Freesync monitörlerde hangi FPS aralığında çalışacağı veya çalışmayacağını nereden öğrendiniz?

  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Açıkçası direk redditten aldım bu bilgiyi. Fakat 60+FPS'te de bu problemi yaşayanlar olmuş.

    Bu monitör çıkmadan önce gigabyte gsync ready olduğunu yazıyordu sitede, daha sonra bu ibareyi kaldırdılar. Bu bana biraz şüpheli geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi günlerde kullanın. Sorularımı cevaplayabilir seniz çok sevinirim.

    1- Benim monitörle aram yaklaşık 80-100 cm arasında. Görüntü çok mu bozuluyor.

    2- Yeni toplayacağım sistemde masaüstünde yer kaplamasın diye hoparlör kullanmak istemiyorum. Çok bir beklentim olmamakla birlikte monitörün sesi çok mu kötü.

    3- Adaptörü dahili mi?

    4- Günlük kullanımda ekranın tamamı kaplanıyor mu? Örneğin; İnternette gezerken, excel word kullanırken vb.

    5- Soru çok cahilce olabilir ama kusura bakmayın. Bahsettiğiniz flicker sorunu için flicker free teknolojisi yok mu?

    Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 26 Ekim 2020; 15:27:58 >
  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tabiki cevaplarım.

    1- 1500R monitörler için önerilen mesafe 80cm, ben kendi testlerimde 50 cm ile 150 cm mesafede çok az bozulma olduğunu gördüm. 80-100 cm arası ideal o yüzden. Kendim 70cm'de kullanıyorum oyun oynarken.

    2- Açıkçası ben ses takıntılıyım ve normalde kullandığım hoparlör 2+1, 60w. Bu yüzden monitörün hoparlörü rezalet geliyor. İçerikte bahsettiğim gibi, keşke hoparlör koymasalar da fiyatı 3-5 daha da düşse :) Kıyaslamak gerekirse iPhone 11'in hoparlörü daha kaliteli ses veriyor, o derece. Uygun bir soundbar alıp monitörün altına konumlandırabilirsiniz.

    3- Adaptörü monitörün içerisine gizlemişler, ortada dolaşan bir adaptör yok o yüzden. Siz sadece monitörü kablo ile prize bağlıyorsunuz. İçerikte de yazdığım gibi, kutu içinden UK kablo, TR uyumlu kablo (altta resimdeki), HDMI ve DP kabloları çıkıyor. Bence içerik olarak çok zengin.


    4- Tüm programlar tüm ekranı kaplıyor, sorun yok. Ama multitasking olarak çalışmak çok güzel. Yani exceli sola, YouTubeu sağa sabitleyince ikisinde de çok rahat çalışabilirsiniz çünkü yeterince büyükler, iki monitörden neredeyse farkı yok.

    5- Tam olarak o sebepten var. Henüz kesin bir çözüm bulunamadı, geçici çözümlerle devam ediyorum.
    Çok teşekkür ederim.

    GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuftikufti -- 26 Ekim 2020; 15:41:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    Cevaplar için çok teşekkür ederim. Flicker sorunu için bahsettiğiniz geçici çözümleri açabilirseniz sevinirim. Böylece benim gibi bilmeyenleri de aydınlatmış olursunuz. Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle ...

  • erdal73 kullanıcısına yanıt

    CRU adı verilen ve monitör çözünürlükleri ve yenileme hızlarını normalde tanımlı olmayan ara değerlere ayarlamak için kullanılan bir yazılım var.

    Custom Resolution Utility. Ücretsiz bir uygulama. Onu açtıktan sonra aşağıdaki ayarları yaptım.


    GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi
  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi Artık ön inceleme değil de daha ayrıntılı bir inceleme bekleriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 26 Ekim 2020; 16:54:38 >
  • bende bu monitörü almayı düşünüyorum. değerli bilgiler için teşekkürler. güzel inceleme olmuş. bende bunun ile xiaomi arasında kaldım ama bu monitör daha iyi görünüyor.


    bu arada ürünü nereden aldınız?

  • musotrix M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim beğenmenize sevindim, çok detaylı olmadı ama eldeki imkanlarla bu kadar. Ben alırken iki yerde stok vardı, webdenal ve sinerji.gen.tr. Daha önce webdenal alışverişlerimde sorun yaşamadığım için orayı tercih ettim. Xiaomi'yi ben de çok düşündüm ama inanılmaz bir ghosting problemi var onda, oyun oynamayacaksanız düşünülebilir. Piyasaya yeni giriyorlar o yüzden daha sonraki ürünlerini beklemekte fayda var.

  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    oyun için düşünüyorum zaten o yüzden GIGABYTE G34WQC alacağım sanırım. daha iyi bir alternatif görünmüyor bu fiyat bandında. 2.el satanlara baktım 5 sene önceki monitörü bu fiyata satmaya çalışıyorlar o yüzden bu iyi :)

  • siparişi verdim gelsin de test edeyim oyunlarda deneyimi mi paylaşayım :)

  • musotrix M kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Ayrıntılı bir inceleme bekliyoruz. Nereden kaça aldınız?

  • erdal73 kullanıcısına yanıt

    sinerjiden aldım 4400'e geldi kargo dahil. başka sitelerde de ucuza vardı ama güvenemedim çok.

  • 27 inç 165 hz viewsonic ips monitörden (ViewSonic XG2703-GS) geçtim buna. ips ile va arasında öyle ahım şahım bir fark göremedim. ben brightness'ı kıstım çünkü telefonda da ekran ışığını kısan bir insanım. gözlerimde herhangi bir görme problemim yok gözlük kullanmıyorum. ışığa karşı normale göre biraz daha hassas sadece. ölü pixel olmadığını düşünüyorum 21:9 youtube renk testi videolarından anladığım kadarıyla. watch dogs 2 ve genshin impact oyunu ile test ettim. gtx 1080 kullanıyorum umarım bu çözünürlüğe yeterli gelir ekran kartım :)


    bazı oyunlar 21:9'u desteklemiyor haliyle bunlarda kenarlar siyah şekilde oynamak gerekiyor. mesela valorant (buna destek vereceklerdir herhalde) ve dead cells gibi oyunlarda kenar tamamen kaplanmadı. belki bir yöntemi varsa henüz bilmiyorum. ama web sitelerinde gezerken bile fark o kadar bariz ki bunca zaman neden böyle bir şey almamışım anlamadım. aslında 34 büyük gelir diye düşünmüştüm ama ben zaten arkama yaslanarak oynadığım için rahatlıkla görebiliyorum . gözü sağ sol yapmak yukarı aşağı yapmaktan daha kolay geldi. Haliyle ben bir zorlanma olarak göremedim. zaten karakterin ortada olduğu oyunlarda kenara bakmak çok gerekmiyor. biraz oyunlarda deneyim elde edip buna göre bir inceleme yazarım ama ilk izlenimim bu fiyat için iyi performans gibi gösteriyor.


    zaten alırken hem yabancı hem türk karşılaştırma ve inceleme sitelerinden benzer fiyatta olan monitörlere baktım 144 hz olup bu çözünürlüğü verip bu fiyatta başka monitör yok neredeyse. epey üzerinden verilen skorlar ile incelediğinizde ve karşılaştığınızda göreceksiniz.





  • musotrix M kullanıcısına yanıt
    Inceleme için teşekkürler, izninizle ana konuya ekliyorum bunu. Freesync testleri yaptınız mı, flickering problemi yaşıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuftikufti -- 29 Ekim 2020; 18:46:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    flickering ve freesync testlerini nasıl yapabilriim bilemedim. oynadığım oyunlarda bir gariplik görmedim. henüz. tabi cru'yu uyguladım sizin dediğiniz gibi bu arada.

  • musotrix M kullanıcısına yanıt
    Nvidia ayarlarından gsync açıp herhangi bir oyuna girmek yeterli aslında. Ben red dead redemption 2 ile yaşıyorum, Adobe photoshop cs6 ile yaşıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lg nin 34gn850 modeli keşke trye gelse ama gelse bile fiyatı oldukça yüksek olurdu

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.