Şimdi Ara

Bu Cat6 kablonun ucuna rj11 jak çakılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Category kablonun zaten iki ucunu kullanacaksınız. Sorun olmaz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Cevap verdiğiniz için sağolun hocam, şimdi elimde bi tane rj11 jak var bakıyorumda çok dar gibi geldi acaba cat6 nın 0,57 lik telleri kalın gelirde sığmaz mı diye düşünüyorum diğer 0,55 lik olanı mı alsam.


    Cevabınıza göre turuncu olanı alıyorum ozaman hocam, bunu bi elektrikçiye verip çaktıracağım rj11 i ama evdeki krone reglete nasıl çakacağım diğer ucunu onu kendim yapamam krone bıçağı lazım onu da elektrikçiye mi çaktırayım yeni reglette almak istiyorum şu iş görür mü?


    https://www.hepsiburada.com/krone-kutu-telefon-reglet-10-lu-kesmeli-p-HBV00000KVE1L?magaza=Detaysat%20Elektroteknik





  • Perturbator kullanıcısına yanıt

    Şöyle ki 0,57 ile 0,55 arası da 0,02 mm var yani bir milimetrenin yüzde ikisi.  Sorun olmaz yani merak etmeyin.


    Elinizde network pensesi ve krone bıçağı yoksa şöyle bir ürün alabilirsiniz. Farklı marka ama aynı görünüşlü olanını kullanıyorum ben. İş görüyor.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B08FYYTWYQ/


    Tek hat için reglet değişimi mi yapacaksınız? Olabilir tabi. Ayrıca yak1 tip konnektörle de yapabilirsiniz bu arada bağlantıyı. O da bir yöntem. Aklınızda bulunsun. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam bizim ev müstakil 3 katlı ve sadece tek bir katta internet aboneliği var, dışarıdan gelen telefon kablosu eski bir 10lu reglete bağlı onun çıkışı da tek bir kata telefon internet çıkşı var. Bu eski regleti atıp yenisiyle montaşlamak istiyorum ancak sizin dediğiniz yak1 tip konnektörünü yeni görüyorum aslında oda olabilir mantıklı, dışarıdan gelen kablo ile benim modemime gelen kabloyu yak1 konnektör ile birleştirebilirim ve daha hesaplı da olur. Peki bu yapacağım değişimlere telekom birşey diyebilir mi, gerçi bina içinde karışamaz diye biliyorum.

    Verdiğiniz bilgiler için sağolun hocam.

  • Perturbator kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah forum bilgi paylaşmak için var.

    Yok hayır telekom iç tesisata karışamaz. Sorun olmaz.


    Hatta zorlarsak dolaylı olarak onların işine bile gelir. Şöyle düşünün; iç tesisat yüzünden problem yaşayan ama bu bilmeyen ve müşteri hizmetlerini gereksiz meşgul eden bir sürü insan var. Siz en baştan tesisatı yeniliyorsunuz, sorun çıkma ihtimali azalıyor, müşteri hizmetlerini meşgul etme ihtimaliniz de aynı oranda azalıyor. Win-win 


    Ben olsam direkt hattı yak1 ile doğrudan bağlar geçerim. Çok hat olsa kablo düzeni vs bir ihtimal ama tek hat için reglet şart değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, ben ankastreden modeme kadar CAT 6 kablo çektim. Eve gelen ttnet yetkilisi CAT 6 kablonun ucuna normal telefon kablosuyla ek yapıp bantladı. Daha sonra telefon kablosunun ucuna RJ11 çakıp modeme taktı. Fakat pingde dalgalanmalar yaşıyorum ve biraz yüksek. Sebebi yapılan ek olabilir mi aklıma başka bir sebep gelmiyor açıkçası, siz direk CAT 6 nın ucuna RJ11 çakabildiniz mi ?

  • jeffogu kullanıcısına yanıt

    Hocam ben hala yapmadım malzemeleri tedarik aşamasındayım ve başka işlerden zaman bulamadım internetim de sıkıntı olmadığı için acele de etmedin ama yapacağım ve büyük ihtimal buraya SSli konusunu açarım.

    Ben bu işin profesyoneli değilim ancak kablo da nekadar fazla ek varsa okadar sorun olma ihtimali yükselir, benim de amacım kesintisiz eksiz tek bir kaliteli kabloyu direk telefon kutusuna çakmak ve diğer ucuna rj11 çalarak modeme bağlamak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perturbator kullanıcısına yanıt

    Daha önceki telefon kablosuyla ping değerlerim sabit ve stabildi, ne olduysa cat 6 yı çektikten sonra oldu. TTNET yetkilisi ek yapmadan önce de bir elektrikçi de direk RJ11 çaktırtmıştım, adam da jackı çakmayı becerememişti sanırım jak sağa sola 360 derece oynuyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.