Şimdi Ara

REALME 7 PRO #ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
28
Favori
66.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Realme 7 Pro özellikler

    İşlemci: Snapdragon 720G

    RAM: 8 GB LPPDDR4x

    Depolama: 128 GB UFS 2.1

    Ekran: 6,4 inç, 2400 × 1080 piksel Full HD+, AMOLED, 60Hz

    Arka Kamera: 64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP

    Ön Kamera: 32 MP

    Batarya: 4500 mAh, 65W hızlı şarj

    Bağlantı: Çift 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5

    Boyutlar: 160.9×75.4×8.7 mm

    Ağırlık: 182 gr

    İşletim sistemi: Android 10

    Renkler: Ayna Gümüşü, Ayna Mavisi

    Realme 7 Pro Türkiye fiyatı

    Ayna Gümüşü ve Ayna Mavisi olmak üzere iki ayrı renk seçeneğine sahip olan Realme 7 Pro, 23 Ekim itibarıyla lansmana özel olduğu belirtilen fiyat etiketiyle Hepsiburada üzerinden 3.999 TL’ya satın alınabilecek.

    REALME 7 PRO #ANA KONU REALME 7 PRO #ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukalemn -- 25 Ekim 2020; 16:11:16 >



  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle şunu belirteyim ; Durup dururken sürekli Telefon değiştirenlerden değilim.

    Bir cihazı aldığım zaman en az 3-4 yıl kullanırım.Daha önceki kullanmış olduğum telefon ,"ASUS Zenfone 3 552KL" modeliydi.Bu Telefonla olan birlikteliğimizi yaklaşık 1 ay evvel bitirerek aranıza katıldım.Bu arada eski Telefonum hala sıfır ayarında ve tertemiz.Uzun araştırmalar ve incelemeler sonucu "REALME 7 PRO" almaya karar verdim.Eski telefonumuda bir yakınıma hediye edip,Zenfone 3 ile olan 3,5 yıllık birlikteliğimi sonlandırdım.

    Yeni bir telefon alacağım zaman,tercih yönümü etkileyecek önemli unsurların başında kamera performansı gelir.

    Asus Zenfone 3 modeline de" LG G2" modelinden geçiş yapmıştım. O telefonuda çıktığı ilk günden 2017'ye kadar severek kullanmıştım.Bahsetmiş olduğum her iki telefonda,dönemlerinde kamera performansı anlamında iyi işler çıkarmış cihazlardı.

    Öncelikle şunun altını çizeyim ;Bu yazımın asıl amacı; meseleyi Kamera yönünden ele almaktır.Öncelikle ürünün artı yönlerini anlatayım ki Telefona haksızlık etmiş olmayalım.Birincisi,herkesin bahsetmiş olduğu "hızlı şarj "özelliği gerçekten efsane.Bu kadar hızlı dolan bir bataryanın bu kadar uzun kullanım ömrü sunması beni gerçekten etkiledi. Aşağıdaki iki farklı kullanım senaryosuna göre pil kullanımı ekran görüntülerini paylaşacağım.

    (İleriki günlerde bu performansın devam etmesini umuyorum )


    Telefon kaba bir telefon değil,gayet kibar ve ele oturuyor.İlk Amoled ekran deneyimim olduğundan mıdır bilmiyorum ;ama ekran ve renkler gözlerimi ilk bir hafta çok yordu.Arayüz sade bir arayüz,fazla kişiselleştirmeye imkan vermeyen,saf Androide yakın bir arayüz.Telefon genel anlamda akıcı,donma ve kasma yok denecek kadar az.Ancak şunu da belirteyim,malzeme kalitesi anlamında bir önceki telefonum olan Zenfone 3'ün yakınından bile geçemez.

    Yaşım 50'ye yaklaştığından çok oyun oynadığım söylenemez. Zaman zaman Okey-Tavla-Batak tarzı işlemciyi ve grafik işlemciyi yormayan oyunlar oynamaktayım.Ancak buna rağmen her zaman Qualcomm işlemcili cihazlar almaya özen gösteririm.Şimdi gelelim benim için en can alıcı nokta olan kamera performansına ;


    Eski telefonum "Zenfone 3"ün ana kamerası 16 megapikseldi.Her ne kadar "Realme 7" pro 64 megapiksel ana kamera olarak lanse edilmiş olsada ,bununda kamerası 16 megapiksel .Olay tamamen 4 x 16 mp = 64 mp .Kabaca ifade etmek gerekirse 4 tane 16 mp görüntü katlanarak elde ediliyor. Yoksa Zenfone 3 bunu "süper çözünürlük 64 mp " modu ile yıllar önce yapmıştı (!)

    Bir kere OIS olmaması ,Otomatik imaj sabitleyicisi olmayan bir akıllı telefon kullanmamış olan beni ziyadesiyle üzdü .

    Önceki telefonum Zenfone 3'ün ana kamerası f 2.0 diyafram açıklığına sahipti."Realme 7 Pro" ise f 1.8 diyafram değerine sahip.Doğal olarak az ışık alan yerlerde daha az noise ve kumlanma elde ediliyor. Ancak otomatik netleme(AF) anlamında maalesef bir Zenfone 3 olamadı ! Bir diğer konu,fotoğraflar renkleri doğal vermiyor. Yapay zeka kapalıda olsa,yazılım renkler ile çok oynuyor.Bu ise renk/kontrast anlamında abartılı ve gerçeklikten uzak resimler elde etmemize neden oluyor.

    Video çekimlerinde ise yine Zenfone 3 den aldığım performansı alamadım. OIS'in eksikliği burada da çok bariz belli oldu.Realme 7 Pro 'daki ULTRA STEADY görüntünün alttan ve üstten kırpılması ile elde edilen bir çeşit illüzyon.

    Realme 7 Pro da göze çarpan, videolarda seslerin kısık gelmesi sorunu her ne kadar yazılımsal olsada( 2. parti kamera uygulamalarında problem yok)ses kayıt kalitesi anlamında maalesef yine zenfone 3'ün çok gerisinde kalıyor. SONY IMX682 sensör kullanan REALME 7 PRO 'nun ,SONY IMX298 sensör kullanan ASUS Zenfone 3 'ün arayüz ve performans olarak gerisinde kalması beni gerçekten şaşırttı !


    Tekrar belirtiyorum, f1.8 diyafram açıklığı olan "Realme 7 Pro" az ışık alan yerlerde kendini bariz şekilde belli ediyor. Ancak yeterli ışık alan yerlerde ,Odaklama ve renklerdeki gerçeklik anlamında Realme 7 Pro - Asus Zenfone 3 'ün gerisinde kalıyor.

    Umarım yazılımsal olduğunu düşündüğüm OIS eksikliği haricinde olan bu sıkıntılar güncelleme ile düzeltilir.

    Bu yazdıklarım tamamen Ana kamera ile alakalı eleştirilerimdir.Portre modu ve Gece modu sizi yarı yolda bırakmaz seviyede.

    4 cm Süper Macro kamera olmasaymış olurmuş. Ana Kamera ile daha yakın ve detaylı makro plan resimler çekiyorum.


    Son olarak Telefonu alacaklara tavsiyem; kamera anlamında çok beklenti içerisinde olmayın.Ancak Hızlı şarj teknolojisi,son android sürümüne güncellenecek olması,akıcı ve hızlı arayüzü anlamında alınır mı ? Bence alınır ...


    (Her iki pil kullanım senaryosunda; Güç tasarrufu asla kullanılmamıştır. wifi+mobil veri+senkronizasyon hep açık,Konum uygulama gerektiğinde açık,Parlaklık % 30 civarıdır.Gerektiği kadar telefon görüşmesi,internete girme,whatsapp-instagram-facebook-youtube kullanımı,müzik dinlemek ,fotoğraf çekmek ve oyun oynamak gibi karma kullanım dahilinde elde edilmiş pil kullanım verisidir )


    Bence bu cihazın rm 6 pro'dan hiçbir farkı yok. İşlemci aynı, ram aynı kamerası bence biraz daha kötü rm 6 pro dan. Ekran boyutu rm 6 pro daha büyük aynı şekilde rm 6 pro ekran oranı da daha büyük(bunu rm 7 pro'nun alt tarafındaki çerçeve kalınlığı yapıyor.) double gps yok bu yeni cihazda. Gorilla glass 3 kullanıyor 2014 teknolojisi.. Şaka gibi ürün yapıyorlar. 65 w olmuş ne fark ediyor rm 6 pro 50-55 dakkada 0'dan 100e çıkıyor rm 7 pro ise söylenene göre 35 dakikada. Neden insanlar bu fiyat farkını verecek? Samoled ekran kullandığı için mi? İyi de bu 60hz.. Rm 6 pro da 90hz ips var. Garip gerçekten insan biraz daha güçlü işlemci ve ya farklı bir şey koyar ve yeni bir ürün diye satışa sunar. Bu cihaz bildiğin rm 6 pro ile kıyaslanır. Bir de cihaz kalitesi var rm 6 pro full ön arka gorilla 5 cam kullanıyor. Mi note 10 lite - m51 - rm 6 pro ve pocox3 çok daha iyi bir tercih bence

  • Telefon hakkında görüşleriniz nedir ?
  • 3599 tl
  • Telefona bayıldım birazdan alacağım sadece nfc olmaması ve gorilla glass 3 denmesi beni tereddüte düşürdü teyit etmeye çalışıyorum doğruluğunu bakalım.
  • Bence bu cihazın rm 6 pro'dan hiçbir farkı yok. İşlemci aynı, ram aynı kamerası bence biraz daha kötü rm 6 pro dan. Ekran boyutu rm 6 pro daha büyük aynı şekilde rm 6 pro ekran oranı da daha büyük(bunu rm 7 pro'nun alt tarafındaki çerçeve kalınlığı yapıyor.) double gps yok bu yeni cihazda. Gorilla glass 3 kullanıyor 2014 teknolojisi.. Şaka gibi ürün yapıyorlar. 65 w olmuş ne fark ediyor rm 6 pro 50-55 dakkada 0'dan 100e çıkıyor rm 7 pro ise söylenene göre 35 dakikada. Neden insanlar bu fiyat farkını verecek? Samoled ekran kullandığı için mi? İyi de bu 60hz.. Rm 6 pro da 90hz ips var. Garip gerçekten insan biraz daha güçlü işlemci ve ya farklı bir şey koyar ve yeni bir ürün diye satışa sunar. Bu cihaz bildiğin rm 6 pro ile kıyaslanır. Bir de cihaz kalitesi var rm 6 pro full ön arka gorilla 5 cam kullanıyor. Mi note 10 lite - m51 - rm 6 pro ve pocox3 çok daha iyi bir tercih bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanzi -- 23 Ekim 2020; 14:8:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fanzi

    Bence bu cihazın rm 6 pro'dan hiçbir farkı yok. İşlemci aynı, ram aynı kamerası bence biraz daha kötü rm 6 pro dan. Ekran boyutu rm 6 pro daha büyük aynı şekilde rm 6 pro ekran oranı da daha büyük(bunu rm 7 pro'nun alt tarafındaki çerçeve kalınlığı yapıyor.) double gps yok bu yeni cihazda. Gorilla glass 3 kullanıyor 2014 teknolojisi.. Şaka gibi ürün yapıyorlar. 65 w olmuş ne fark ediyor rm 6 pro 50-55 dakkada 0'dan 100e çıkıyor rm 7 pro ise söylenene göre 35 dakikada. Neden insanlar bu fiyat farkını verecek? Samoled ekran kullandığı için mi? İyi de bu 60hz.. Rm 6 pro da 90hz ips var. Garip gerçekten insan biraz daha güçlü işlemci ve ya farklı bir şey koyar ve yeni bir ürün diye satışa sunar. Bu cihaz bildiğin rm 6 pro ile kıyaslanır. Bir de cihaz kalitesi var rm 6 pro full ön arka gorilla 5 cam kullanıyor. Mi note 10 lite - m51 - rm 6 pro ve pocox3 çok daha iyi bir tercih bence

    Söylediğinize harfiyen katılıyorum. 1 hafta önce 6 pro aldım ama almadan önce realme 7 pro özellikleriyle detaylıca kıyaslamıştım ve kıyaslama itibariyle 6 pro'nun + ları daha fazlaydı. Lakin cihazım kusurlu geldi.. daha tadını çıkaramadan servis yolunu tuttu maalesef..

  • oznorl O kullanıcısına yanıt
    6 pro da güzel cihaz evet ama stereo hoparlör ailede ekran hızlı şarj 3500 liraya değmez mi sizce? 1 senelikte yazılım avantajı olacaktır mutlaka. Ben aslında note 9 pro ile bunu arasında kaldığım için bu yönde tercih yaptım ama piyasa çok karışık kafam bi milyon oldu.
  • oznorl O kullanıcısına yanıt
    Ne tür bir sorunla karşılaştın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bukalemn

    Ne tür bir sorunla karşılaştın

    Cihazın şarj giris yerindeki cizgi materyalinde yamukluk vardı. Girerken zorlanıyordu. Gonderdim degisim istedim bakalım ne yapacaklar

  • oznorl O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun umarım çözerler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selocanq

    6 pro da güzel cihaz evet ama stereo hoparlör ailede ekran hızlı şarj 3500 liraya değmez mi sizce? 1 senelikte yazılım avantajı olacaktır mutlaka. Ben aslında note 9 pro ile bunu arasında kaldığım için bu yönde tercih yaptım ama piyasa çok karışık kafam bi milyon oldu.

    1 senelik yazılım avantajı ve amoled ekran sizin için önemli kriterse tabii ki realme 7 pro seçin. Ama benim için lcd ips daha iyi her zaman amolede göre. Stereo hoporler icin yorum yapamam ama 6 proda hoporler beni tatmin etti. Ama şunu kesin soyleyebilirim 90hz cidden cihazı üst segmente taşıyan ozellikmis.. bi yarım saat 90hzlik telde takılıp 60hzlik telefonu eline alınca farkı çok iyi anlıyorsunuz.. Bu durumlar tabii her kullanıcı icin degiskenlik gösterir. Benim icin önemli olan senin icin onemsizdir gibi..

  • oznorl O kullanıcısına yanıt
    Benim için en önemli konu şarj... Bu yüzden amoled panel ve 60 hz istiyorum. Çünkü bütün gün tek yaptığım şey yazışmak sosyal medya sadece. Arada yolda bulmaca tarzı oyunlar... Bunun için 90 veya daha fazla hz benim için birşey kazandırır mi acaba? Hiç kullanmadığım için bilgi amaçlı soruyorum.
  • Realme 6 pro ile 7 pro arasında şu an 100 lira bir fark var ve bence realme 7 pro daha üstün bir cihaz.

    Amoled ve ips zaten görüntü kalitesi ve cihazı/bataryayı yorması konusunda karşılaştırılmaz bile, amoled ezer geçer. Ancak 60 hz ve 90 hz konusunda bir kafa karışıklığı yaratıyor. İki cihaza da sahip değilim ama daha önce 60 hz ve 90 hz kullanma fırsatım oldu, öyle çok bir fark göremedim. Yine de şimdi acaba bende mi sorun var diye netten de baktım insanlar ne demiş diye. Özellikle reddit ya da quora'daki 60 hz amoled vs 90 hz ips karşılaştırmalarına bakarsanız ips diyen neredeyse yok. Geneli amoled'i seçmiş ve yüksek oylamış. Zaten şahsen demesini de beklemem, benim tercihim de amoled'den yanadır.

    Kamera çekimleri karşılaştırmalarında bence realme 7 pro hem 6'dan hem de m51'den çok daha iyi. Şarj mevzusu ise benim için gereksiz bir şey. Açıkçası telefon günü çıkardıktan sonra 1 saatte mi şarj olmuş 35 dakikada mı çok da önemsemem ben.

    Yeni bir telefon, daha bugün indirimli fiyatı ile Türkiye pazarına girdi. Eğer kronik bir sorunu çıkmazsa, şu an orta segmentteki fiyatına göre çok iyi bir telefon bence.
  • selocanq S kullanıcısına yanıt

    Hayır, tam tersine amoled daha az batarya harcar. Ayrıca pubg bile 60 hz refresh rate'ine sahip. 120 hz olunca çok küçük bir tepkime hızı farkı oluyor yazmışlar ama nası oluyor onu anlamadım. Psikolojik olabilir.

  • oznorl O kullanıcısına yanıt

    Realme servisleri hakkında bilgi verir misiniz? Hangi şehirlerde var ve nasıl ilgileniyorlar? Ayrıca sorunlu gelen üründe iade talebi yapamıyor muydunuz?

  • 2020 yılının sonuna geldik 60 Hz ekran nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

    Realme servisleri hakkında bilgi verir misiniz? Hangi şehirlerde var ve nasıl ilgileniyorlar? Ayrıca sorunlu gelen üründe iade talebi yapamıyor muydunuz?

    Cihazı hepsiburadadan aldım.. iade talebi için müşteri hizmetlerini aradığımda realme servisine verip iade veya değişim kaydı almam gerektiğini söylediler. Normal şartlarda cihazdan aşırı memnun kaldığım için bu sorunun çözülüp yeni cihaz verilmesini talep ettim. Kendi sitesinde yetkili servis yerleri mevcut kvk ile anlaşmalı. Ben istanbul bakırköydeki yerine gittim. Şuan online takip yapıyorum bugün 3.günü işlem görüyor aşamasında.

  • Poco x3 nfc bakmanızı oneririm.
  • slipdream kullanıcısına yanıt
    Zaten demek istediğim o batarya hızlı şarj olsun erken bitmesin... aynı şeyi söylüyoruz zaten :)
  • Trise kullanıcısına yanıt
    Bu arada bir buçuk saat kadar 120 hz bir cihaz kullandım... gerçekten akışı hissediyorsunuz herşey mükkemmel ama gel gör ki gözlerim sulandı başım ağrıdı. Alışkanlık mi artik bende mi birşey var tesaduf mu anlamadım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.