Şimdi Ara

Linux önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bir laptop var.Amd turion 64 x2 tl56 işlemci,2 gb ram ,128 mb ob vga gibi temel donanımımı var( fujitsu LA1703) .

    90 larda mandrake,redhat felan kullanmıştım ama 20 yıla yakın uzak kaldım.Bu donanıma bir nebze rahat kullanılabilecek linux sürümü tavsiyesi olan var mıdır.

    İşlemci upgrade imkanı yok ama rami 4gb yapabilirim gerekirse.Word,pdf açsın yeter.Windowsta 720p video bile göstermiyor.bilmiyorum OS değiştirmek buna faydası olur mu?Yani en azından sunum pc si olarak hayata döner mi?




  • Ubuntu rahat çalışır diye düşünüyorum, belleği yükseltirseniz daha rahat çalışır. Alternatif olarak Xubuntu ve Lubuntu da ideal seçimler, iş görür bilgisayar ayarlamadan sonra. 720p seviyesinde görüntü verebilecek cihaz tahminimce, 1080p seviyesinde de verebilir belki, işlemcinin, ekran kartının detaylarını verebilir misiniz? Merak ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ubuntu'nun son versiyonları olmaz. Lubuntu bu cihaz için ideal. 4 gb ram e arttırmanı tavsiye ederim. O zaman belki birkaç sürüm eski linux mint de kullanabilirsin. Video konusuna gelince bende de T4400 core 2 duo var 3 gb ram ile birlikte. 1080p asla çalıştırmıyor. 720p de fps sorunları olabiliyor ama linux mint çalışıyor son sürüm. Biraz daha eski versiyonla sorun kalmayacaktır. Lubuntu ile 720p çalıştırabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arch Linux

  • Linux Mint öneririm. Sorunsuz tüm işinizi görür ve hızlıdır. Ubuntu vb ile uğraşmayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.