Şimdi Ara

Linux Mint ve diğer Linux dağıtımları arasında hangisini önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ikizler olunca oyun oynamaya pek vakit kalmıyor.. Evdeki Pc'yi son zamanlarda genelde youtube ve film izlemek için kullanıyorum.


    daha önce 6 ay kadar mint(cinnemon) kullandım. şu sıralar tekrar linux dağımın kurmak istiyorum pc'ye distrowacth'a baktım mxlinux bayadır listenin başını çekiyor ama burası da dahil çoğu yerde olumsuz eleştirileri vardı.. manjoro'yu 1-2 hafta kullandım ama beğenmemiştim..


    free BSD gibi dağıtımlar çok dikkatimi çekmişti 1 kere denemek için kurmaya kalktım 600gb'ye yakın arşivim toz olmuştu. bir daha yaklaşamadım.



    şu an Mint ve elementary os arasında kaldım.. Mint mevcut sistemin yanına kurulabildiğini biliyorum.. elemantary os'un böyle bir özelliği var mı ? varsa hangisini önerirsiniz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Varsayılan özellikler açısından Linux Mint Cinnamon daha iyi ve az uğraştırıcı. EOS'da varsayılan olarak PPA deposu bile ekleyemiyorsun, kurulumdan sonra software-properties-common paketini kurman gerekiyor. Linux Mint PPA depoları ile daha sorunsuz, uyumlu olmayan PPA deposunun eklenmesini engelliyor vs.. Bunun gibi ufak ama faydalı özellikleri var. Ayrıca Cinnamon daha kolay şekilde alışılan bir kullanım imkanı sunuyor ve daha kolay özelleştirebiliyor. Gerisi zevk meselesi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 19 Ekim 2020; 22:11:54 >
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • Tüm Linux sistemlerini yan işletim sistemi olarak kurabilirsiniz. Elementay OS güzeldir ama Mint daha sorunsuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.