Şimdi Ara

Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Operatörlere 4g ve ötesi için frekanslarda bir sınırlama konmayınca Vodafone 900mhz ile 800 MHz frekanslarını LTE olarak kullanmıştı. Son günlerde Turktelekom 900mhz ile 2g yayına geçişi hızlandırdı. Artık Bursa'da birçok yerde 900mhz 2g ve 3g bulunmakta. 2g den boşa çıkan 1800mhz frekansını 4ye kaydırdığını düşünüyorum. Emin olmamakla birlikte elinde şuan 30mhz band genişliğinde 1800mhz frekans olduğunu tahmin ediyorum. Buna ek olarak 10mhz Band genişliğinde 800mhz frekansını kullanarak 300mbps hızlara ulaşması olağan gözüküyor. Bunlara ek olarak elbette elinde 2600mhz frekansını kalabalık caddelerde kullanıyordur. Asıl merak ettiğim şuan sinyal sorunu yaşayan 2100mhz 3g ne olacak. Çoğu yerde telefon 4gden 3ye düştüğünde 900mhze bağlanıyor ama bazen 2100 mhze geçiyor ve internete girememe gibi sorunlar yaşanıyor. Ben ve arkadaşlarım özellikle iş yerinde bu sorunu çok yaşıyoruz. Çoğu telefon 2100mhz ve 900mhz 3gyi birleştiremiyor. Bence 2100mhz LTE olarak yayın yapmalı. 900mhz 3g ve 2g yayınları telefon trafiğine yeterli gelir diye düşünüyorum. 2100mhz antenleri sökmeden ve çok fazla masraf etmeden 4gye geçirmek mümkün müdür? Neden bu yolu tercih etmiyor olabilirler. Ya da Turktelekom için soruyorum 2100 MHz ya da 900mhz LTE yayını gören oldu mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 18 Ekim 2020; 11:49:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bence 2G'de 3G'de bir süre daha(ozellikle 3G) hizmet verecek. 2G kullanımı hala mevcut.(Tuslu telefonlar, POS makineleri, GSM şebekesi üzerinden uzaktan bağlanti kuran bazı cihazlar). 3G'de ise herkes 4.5G kullanmıyor, 4.5G uyumsuz cihaz kullanımı hala mevcut. Ayriyetten VoLTE olmayan veya olan ama aktif edilmemiş cihazlarda siz bir arama yapmak istediğiniz zaman 3G şebekesi kullanılıyor. O nedenle 2G olmasa bile 3G şart. Ama bana kalırsa her iki şebeke de uzun bir süre daha hizmet verecek. En azından 3G öyle olacak.

  • Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor
    Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor
    Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TurkTelekom 900mhz ve 2100mhz olarak çift 3G yayını yapmaktan dolayı sorunları var. Içerden aldığım bir bilgi, tümüyle 900 3G yapılması düşüncesi var ama bununda sakıncaları varmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bursada bütün ericssonlari sokuyor Huawei geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba 2 gündür şebeke bulamama 4.5g bağlanamama konuşamama gibi sorunların altyapısında bu dandirik teşebbüsmü yatıyor.? Telefonum mu bozuldu? Karar vermekte güçlük çekiyorum.Bölge Sakarya İzmit.


    Akşam şarja bağladım sabah telefonu alıp işe gittim sonuç bu gelip gelkip gidiyor hat.4G 3G 2G hiçbiri yok.Hat ,cihaz resetleme herşeyi denedim.

  • Turktelekom bu adi ustunde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operatörlerin elinde şuan hangi frekanslar var ve ve hangi frekansı ne için kullanıyorlar , bu konu ile ilgili bilgiye ulaşabileceğimiz bir internet adresi var mı. Sonuçta bilgi sahibi olmadan bu konuda yorum yapmak doğru değil

  • 2g kalmadı artık 5g türkiye'ye gelir gelmez 2g tarihe gömülür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 18 Ekim 2020; 19:8:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung bile artık 3G veya LTE tercih etmek zorunda bırakıyor. 3g cekmezse 2G'ye bağlanıyor yani şuan için 2G şebekesine bağlanmam imkansiz gibi birşey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lexco

    2g kalmadı artık 5g türkiye'ye gelir gelmez 2g tarihe gömülür

    Bence önce 3g tatihe karışacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bradenburg B kullanıcısına yanıt

    Bence 2G'de 3G'de bir süre daha(ozellikle 3G) hizmet verecek. 2G kullanımı hala mevcut.(Tuslu telefonlar, POS makineleri, GSM şebekesi üzerinden uzaktan bağlanti kuran bazı cihazlar). 3G'de ise herkes 4.5G kullanmıyor, 4.5G uyumsuz cihaz kullanımı hala mevcut. Ayriyetten VoLTE olmayan veya olan ama aktif edilmemiş cihazlarda siz bir arama yapmak istediğiniz zaman 3G şebekesi kullanılıyor. O nedenle 2G olmasa bile 3G şart. Ama bana kalırsa her iki şebeke de uzun bir süre daha hizmet verecek. En azından 3G öyle olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı Huawei cihazlarda ve iPhone'larda da bahsettiğiniz gibi artık. Manuel 2G seçimi yok. Ancak Android cihazlarda "Telefon bilgileri" menüsünden manuel şebeke seçimi yapabilirsiniz. Yani 2G şebekesine manuel olarak baglanilabiliyor hala.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volte desteği yoksa 3g üzerinden görüşme yapacak diye bi ibare yok sistem 2g ye de atıyor otomatik

    Ulak istasyonlarda 4g ve 2g var direk 2g ye geçiyor volte yoksa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    Biliyorum hocam, ancak 3G'nin kapatılıp yalnızca 2G ve LTE istasyonları ile de devam etmek biraz garip olmaz mi? Ondan o şekilde yazmistimTurktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geç kullanıcısına yanıt

    Hocam aralarında nasıl bir fark var?

    GSM olayını çok seviyorum ama bu tür konulardan pek anlamıyorum. Ana konu ya da rehber tarzı bir konu varsa bana gönderir misiniz?

  • Turkcell de 80,90mbps aldigim yerde turktelekom 15mbps vermişti şikayette bulunmuş sorununuz en yakin süreçde cözümlenilixek ve iyleştirme sağlanilicak diye msj gelmişti sonrasini test etmedim ama türktelekomun şebeke konusunda halen geride turkcell e göre..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sis651 hocam senlik konu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Turk Telekom zaten 900'den 2G yayını yapıyordu eskiden. Ama bir şekilde kendisine sadece kapsama sorununu azaltabilsin diye dar bantlar verilmişti. Sonradan 4G ihalesinde bir miktar daha frekans verilerek diğerleriyle eşitlenmesi sağlandı. Tabi o kadar bantta artık çok az kullanılan 2G yayını vermek gereksiz. Bundan dolayı da 5 MHz bir taşıyıcıdan 3G ve kalanından 2G vermeleri normal. Hem 2G'de hem 3G'de çekim gücü sorunu yaşamazlar. Tabi bunun iyi yönetilmesi lazım. U900 biraz dar ve geniş alan kapsayan bir bant olduğundan iyi yönetemezsen, bütün kullanıcılar bu banda bağlanır ve bant doyar, verimli bir iletişim sağlanamaz. Hani trafiğin uygun şekilde U2100 istasyonlara da verilmesi lazım ki, asıl kapasite olayını çözebilecek frekanslar burada. Tabi TT'de bu banttaki frekanslar da az.

  • williamwellington kullanıcısına yanıt

    Huawei daha ucuz. :D Tabi Ericsson'dan daha iyi performansı daha düşük güç tüketimiyle veriyor sanırım. Arada biraz bilgi sızdırıyor olabilir ama olacak o kadar. Turktelekom 2g de 900mhz frekansına geçiyor 

  • 3G'nin amacı da 4G gibi mobil geniş bant. Acak 4G kullanımı arttığında, 3G sadece bant işgal eden bir teknoloji olarak kalıyor. POS ve M2M cihazları genellikle 2G'de çalışıyor ve gayet yeterli bu tür ihtiyaçlar için. 3G'nin ise daha hızlısı 4G geldiğinde, bir bakıma pabucu dama atılmış oluyor. Tek sıkıntı 4G'de VoLTE sağlanamadığında, cihazın sesli iletişim için 3G ya da 2G'ye geçmesi gerekiyor. 3G'ye geçtiğinde mobil veri trafiği ve sesli görüşme devam ederken, 2G'ye düştüğünde hem veri hem ses için yetersiz kalır bu bant. Ondan, bizde daha yıllarca 2G ve 3G aktif olacaktır diye düşünüyorum.


    Başka ülkeler ise bu 2G ya da 3G şebekelerini kapatıp, frekansları 4G'ye kaydırdı bile.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.