Şimdi Ara

Google, 2021'de Hangouts kullanıcılarını Chat'e yönlendirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google, Hangouts'un kapatılacağını daha öncesinde duyurmuştu ancak şirket bunun ne zaman ve nasıl olacağına dair ayrıntılı bilgi vermemişti. Son yayınladığı gönderiyle Google, mevcut tüm Hangouts kullanıcılarının başlangıçta yalnızca işletme kullanıcıları için Slack benzeri mesajlaşma hizmeti olması amaçlanan Chat'e geçmesine izin verecek.



    Hangouts özellik kaybederken, Google Chat daha fazla işlev kazanacak



    Yakın zamanda Google Workspace olarak isim değiştiren G Suite'in bir uygulaması olarak piyasaya sürülen Google Chat, 2021'in ilk yarından itibaren ücretsiz bir uygulama olacak.



    Google yaptığı açıklamada: "Sorunsuz bir geçiş sağlamak için, Hangouts görüşmelerinizin yanı sıra kişiler ve kayıtlı geçmişinizin de otomatik olarak taşınmasına yardımcı olacağız." diyerek Chat'e geçişin tüm hazırlıklar bittiğinde hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini de duyurmuş oldu.



    Chat, Hangouts'un tam olarak bire bir ikamesi olmasa da, aslında grup sohbetleri ve dosyalar ve görevler etrafında işbirliği için bir dizi ek özellik ve yeni güvenlik araçları sunuyor.



    Google Chat, gelen kutusuna gönderme, daha hızlı arama, emoji tepkileri ve önerilen yanıtlar gibi yararlı eklemelerle birlikte doğrudan ve grup mesajlaşma gibi tanıdık Hangouts özelliklerini de içeriyor. Chat, Hangouts'un tam olarak bire bir ikamesi olmasa da, aslında grup sohbetleri ve dosyalar ve görevler etrafında işbirliği için bir dizi ek özellik ve yeni güvenlik araçları sunuyor.



    Ayrıca Bkz.Google bir uygulamayı daha sonlandırdı: Güvenilir Kişiler



    Chat'in Gmail'e entegre edileceğinden bahseden Google ayrıca: "Chat, Gmail'de yerleşik olarak bulunan güçlü kimlik avı korumalarına sahiptir; bu nedenle, size Chat aracılığıyla bir bağlantı gönderilirse, Güvenli Tarama'daki gerçek zamanlı verilerle karşılaştırılacak ve kötü amaçlı olduğu tespit edilirse işaretlenecektir." ifadelerine yer verdi.



    Voice kullanıcıları geçmişte Hangouts'u kullanarak Google Voice numaralarından çağrı alabiliyorlardı. Bu aydan itibaren Google, Hangouts Voice kullanıcılarını kısa mesaj ve arama için Voice uygulamasına yönlendirecek ve önümüzdeki yılın başlarında Hangouts'ta Voice desteğini kaldıracak.



    Kaynak:https://arstechnica.com/gadgets/2020/10/google-chat-goes-free-in-2021-while-hangouts-loses-features-this-month/



  • Bu uygulama telefonda yüklü bir işime yaramıyor silemiyorumda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.