Şimdi Ara

Macbook Air 2020 Isınma Sorunu Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gündemde sürekli ısınma konusu olduğu için buraya da yazayım , bu hafta i5 2020 air siparişi verdim airpods ile birlikte çok avanjlı bir fiyatı mevcut ve ihtiyacı olanların kaçırmamasını kesinlikle tavsiye ediyorum forumda air 2020 ile ilgili detaylı bir açıklama bulamadım, eski bir mac kullanıcısı olarak bu ısınma olaylarını biraz açmak istedim.


    bu konuyla ilgili yurtdışı incelemelere bakınca birkaç güzel çözüm mevcut


    1.çözüm yazılım ile arkadaşlar, bu serinlik ve sessizlik sağlamakta yalnız performansı düşürmekte, burada da şöyle bir durum var zaten ne kadar performansa ihtiyacınız var ne yapabilirsiniz diye düşünmek lazım inanın i3 cihazı bile 0,5ghz çalıştırsanız size yetecektir, prof adam 16 pro'yu alır geçer, o yüzden performans düşümü kesinlikle dikkate alınacak bir durum değil. aşağıdaki videoyu verdiğim dakikadan itibaren izleyin ve şunu atlamayalım turbo boots'u kapalı i5 cihaz güncel i3'ten daha performanslı iken 2019 air i5'in turbo boots'u açık hali kadar performanslı yani bunu kapattık cihaz yavaşladı gibi bir durum yok.


    videoyu izlediyseniz , yorumlarıma devam edeyim , turbo boots kapatmak görüldüğü üzere müthiş serinlik sağlamakta ve fan açmamakta çoğu zaman maks 85c çalışırken ortamala 65-75c arası çalışıp fan bile açmamakta. peki daha da farklı avantajları nedir derseniz, burada şarj konusu devreye giriyor, tb kapalı şekilde cihazın 4 çekirdeği her işlem için yeterliyken bile fazla güç çekmiyor enerji tüketimi düşük kalıyor, ekstra olarak kucakta ya da kollarınızda gereksiz ısı ve terleme hissetmiyorsunuz ve gerçekten sessiz oluyor.



    2.durum ise eski pc mod hobisi olan birisi olarak cihazın içini görünce buraya thermalpad takıp ısı tamamen plakaya yayılıp fan yolu kapatılabilir mi diye düşünmüştüm , ilk aramamda yabancı forumlarda bu konuya inanılmaz el atıldığını gördüm ve %20 performans artışı alındığı gibi düşük sıcaklıktan bahsediliyor. detaylı uğraş istemekte ve garantiyi bozma duruma kadar gitmekte bazı aşamaları, 1.seviye mod çok kolay bir işlem, kasayı açıp thermal padi heatskin metaline yapıştırıyorsunuz , bu şunu sağlıyor tüm ısıyı tamamen alt kasaya vermekte(bu alt kasanın daha fazla ısınması demek ama genelde masada oluyor pek önemli değil) , ekstra aşamalarda ise metal heatskin sökülüp içine bakır plaka konuluyor ve daha iyi temas sağlanıp daha iyi thermal macun kullanılıyor , bu işlem garanti bitimi sonrası uzun yıllar kullanmak için kesinlikle yapılabilir bu da çok basit işlem fakat garantiyi bozacaktır, o yüzden ilk olarak thermalpad yapıştırılıp denenebilir. ben baya okudum faydalanmak isteyenler için link aşağıda, 2. mesajda kinchee87 nickli arkadaşın modlarına tıklayınca detaylı görebilirsiniz 3 mod var heatskin metalini söküp bakır koyma, thermalpad koyma ve kartondan hava yolu yapma 



    https://forums.macrumors.com/threads/2020-air-heatsink-modification-thread.2227066/page-55




  • Bu pro için de geçerli bir çözüm değil mi hocam
  • Carlsén kullanıcısına yanıt

    Pro’da ısınma problemi ne seviyede bilmiyorum açıkçası, hiç incelemedim. Pro’da en azından heatskin fan’a bağlı bir tık daha serin olacaktır, ihtiyaç olmayabilir bu tarz işlemlere.

  • chrome da 70-80 dereceye ulaşan cihaz şaka gibi. msi gf65 sahibiyim, 4k video oynattığımda bile i7 9750h işlemcimin 38 dereceyi geçtiğini görmedim aynı zamanda rtx 2060 ın da 35 dereceyi geçtiğini görmedim. bu macbook air tam bir şaka ama kötü bir şaka.

  • Fulcrum299 F kullanıcısına yanıt

    hocam biraz elma ile armutu karşılaştırmışsın :) farklı cihazlar bunlar o yüzden karşılaştırmak anlamsız. Benim de masatüstüm ısınmıyor mesela çünkü Corsair set dizmiştim demem gibi :)

  • losthell kullanıcısına yanıt

    haklısınız ama ikisi de laptop diye karşılaştırdım benim cihazımda thin yani nerdeyse macbook air inceliğinde ve hafifliğinde. Sonuçta apple diyorsunuz 1000 dolar para veriyorsunuz, böyle olmamalı bence.

  • Yabancı forumlarda da baktım mba 2020 ye sıvı termal macun uygulayanı göremedim. Bilen duyan var mı?
  • sorun durum nedir arkadaşlar ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.