Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 5950X işlemcisi MacOS altında 6 GHz’e hız aşırtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kırmızı ekibin AM4 soket için son işlemci ailesi olduğu düşünülen Ryzen 5000 modellerinin tanıtımı büyük bir ilgiyle takip edildi. Yongaların satışa sunulmasına yaklaşık 3 hafta kala ortaya çıkan test sonucu etkileyici skorlar içeriyor.



     



    GeekBench 5’in veritabanına düşen test sonucunda işlemci adı birebir yazmasa da AMD’nin sitesinde yazan OPN kodu sayesinde yonganın Ryzen 9 5950X olduğunu doğrulamak mümkün.



    Ryzen 9 5950X 6 GHz'de



    6 GHz’e hız aşırtılan yonga bu haliyle 5.88 GHz’e hız aşırtılan Ryzen 9 3950X’ten çoklu çekirdekte %12.9 önde iken tek çekirdekte fark %19.2’lik oranla Zen 3 mimarili işlemcinin lehine.





    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 5000 işlemcileriyle Far Cry 6 hediye edecek



    Teste dair detaylar bilinmese de sıvı nitrojenin kullanıldığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan işletim sistemi olarak MacOS tercih edilmesi ve cihaz adında iMacPro’nun görülmesi akıllara bir an Ryzen yongalı Mac mi geliyor sorusunu getirse de sistem bilgisindeki Acidanthera ifadesinden Hackinstosh sürümü çalıştırdığı anlaşılıyor.



     



     



     



     



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/273426/amd-ryzen-9-5950x-16-core-zen-3-processor-overclocked-to-6-ghz-and-geekbenched







  • Aha da başladık yine. Onu bunu bırakında bu doları kim bu kadar hız aşırttı onu söyleyin.

  • Yalan bilgi diyorlar, 6 GHz'ye çıkarılmış olan bir işlemci için çok düşük bir test puanıymış

  • Söyle bana bunu nasıl yedircem?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizde dolar 8ghz olacak

  • Amd ile hackintosh olmuyordu bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dolar an itibari ile 7,93e hız aşırtıldı

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    oluyor sadece islemcinin grafik birimini kullanamıyor. mac uyumlu Ekran kartı gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD Ryzen 9 5950X işlemcisi MacOS altında 6 GHz’e hız aşırtıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 17 Ekim 2020; 7:43:8 >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Mojave sonrasinda mac nedendir bilinmez ryzen işlemci desteği ekledi kernele. Su an gerçek bir mac gibi app storeden update bile yapılıyor işletim sistemi. Tek gereklilik amd ekran karti zira nvidia mojeve ve üstüne driver çıkarmıyor (çıkaracağını söyledi de bekleniyor)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt

    Bu güzel haber.

  • ebatı 2nm üzerindeki teknolojilere çöp olarak bakmakta yarar var !

  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Nvdia ne zaman söyledi driver çıkaracağını? Kaç senedir yok çünkü arada kontrol ediyorum.

  • geçen hafta ryzen 5 3700G işlemcili 2 *8 GB ram+ hilevel nvme ssd li bir sistem topladım. sistemin performansı oldukça yeterli. Ekran kartı olmamasına rağmen seri ve grafik programlarına verdiği tepki oldukça iyi. Aranızda daha iyi sistemler kullananlar da vardır mutlaka. Bu tür aşırı hızlı işlemcilerin kullanılacağı işler büyük bir ihtimalle yapılan yatırımı karşılamakta.
    Doların fiyatının artmasının sebeplerinden birisi de biz teknoloji kullanıcılarının zamanı parayla alma yöntemi. Renderlerimizi daha hızlı yapabilmek, oyunlarımızı daha hızlı oynayabilmek vs vs sebeplerden dolayı kendimizin üretmediği teknolojileri satın almamızdan dolayı ithalatımızın ihracatımızdan fazla olması.
    Bu sadece bizim teknolojik ürünler satın almamız değil sonucunda olan birşey değil sadece sebeplerden birisi.
    Lüks araçlar alınması, ithal ürünlerin kullanımının artması, bir nevi vatndaşın da rahatından vazgeçmek istemememi.
    İşin siyasi yönünden önce bireysel yönünü de konuşmak lazım. Vatandaşın gelirinin geçinmeye yetmediği ülkemizde lüks otomobillerin artması, 3000 Tl üzeri akıllı telefonların satışının fazlalılığı, sırf oyun oynamak için 15-20 bin Tl lik bilgisayarlar alınması, Evinin içini Türk mermeri ile bezemek varken Çin mermeri ile bezeyenlerin artması da Doların yükselmesinin sebeplerinden.

    Ülkemin insanlarının birbirlerine güven duygusunu kaybetmesinden mütevellit kooperatiflerin, yatırım ortaklıklarının kurulamaması, bu sermayelerin birleşememesi sonucunda da yeni fabrikaların, üretim tesislerinin açılamaması da ayrı bir sebep. Ülkemizde yabancı yatırımcı parasını getirir, fabrika açarsa biz de gider çalışırız mantığı ile yaşayan bir güruhu da unutmamak lazım.
    Yabancı sermaye yerli sermayeden fazla olursa o zaman milli paramızın değeri de yabancı sermayenin dudaklarının arasında olur.

    Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, biz bireysel anlamda üzerimize düşeni yapmazsak zaten devlet te olamayız, olsak da devlet gevşek olur, her esinti de sallanır.

    Bu arada AMD firmasının üretmiş olduğu ürünlerin Intel ürünlerini ezdiği , AMD nin liderliği ele geçirdiği ile ilgili haberleri de okuyorum. Belirli ürünlerde AMD öne geçebilir ama Intel bir ekosistem olarak işlemci piyasası dışında AMD'yi rakip olarak bile görmez. Intel'in anakart, depolama ve bellek, işlemci, yapay zeka, sunucu, data center, network üzerine bir çok alanda çalışmaları ve patentleri var. Genelde Intel, AMD'yi 10 defa alır, çarpar ve böler.

    Bunu yazarken bir Intel kullanıcısı olarak değil AMD kullanıcısı olarak yazıyorum.
    1996 yılında AMD K7 işlemci ile başlayan AMD yolculuğumda dizüstüler hariç hep AMD tercih etmiş birisiyim. Kurmuş olduğum laboratuarlarda bile AMD tercih ederek kurumların menfaatini düşündüm. İyi ki de böyle yapmışım.

    Herkese selamlar, saygılar.





  • Yalan haberlerle algı yaratılmaya başlanmış. Arkadaşın da belirttiği gibi bu frekans hızına yükseltilmiş bir işlemci için çok az bir skor. Mesut Çevik videosunda AMD'nin değiştiğine değinmişti. Çıkan haberler de aynısını gösteriyor.

  • Spazioso kullanıcısına yanıt

    Dün bir bugün iki, ne ara değişmiş; biraz kar etsin, birkaç kuşak işlemcide rakiplerini ezsin sonra benzerleri gibi değişir elbet. Bu tür, piyasada pro takılanlar önce kendine bakmalı.


    M. Çevik Intel, Apple ve Nvidia'ya toz kondurmamak için her şeyi yapar, söyler. Bu konuda görüşü en son alınacaklardan biri bence.

  • Eskiden "Recep hey" hız aşırtırdı.

    Şimdi "Recep bey" hız aşırtıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu verilerin doğruluğuna inanmıyorum. Aynı iki sistem ve aynı segment AMD vs INTEL işlemcileri karşılaştırıldığında durumun böyle olmadığını ortaya çıkar. Bu testlerin kim ve kimler tarafından yapıldığının bile önemi vardır. NET GÜVENİLMEZ.

  • Hocam selamlar bu tarz testleri yapasbileceğiniz güvenilir çok az yer var net ve doğru sonuc elde etmek istiyorsanız onlardan biriyle yapmanız lazım bu testleri çok güvenilir gelmedi bana

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.