Şimdi Ara

Galericinin Eksper diyince geri vites yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ilk kez böyle bir durumla karşılaştım sizlerle de tavsiyelerim olacak. Arkadaşım için İzmir de bir araç beğendik galeriden, telefonda görüştük, araç çok iyi gelin bakın alıp gidersiniz dediler, bize biraz uzak şehir gitmeden nasıl yapalım derken galeriye yakın bir ekspertiz firmasını aradık, biz gelmeden aracı size galerici getirse bu aracın ekspertiz işleminin parasını bizden havale ile alarak layıkıyla yaparmısınız dedik. Tabiki yaparız hatta bizden birisi gerekirse sizin için arkadaşınız gibi gidip aracı da satıcı ile alıp merkezimize getiririz dediler.
    Galericiyi aradık ve durumu izah ettik, şehir dışındayız ama ekspertiz arkadaşımız var size de yakın aracı siz götürürmüsünüz veya gelip aracı bizim için arkadaşımız ön inceleme sonrası ekspertiz merkezine sizinle birlikte götürsün o onay verince kapora vereceğiz ve ilk mesai günü almaya geleceğiz dedik.
    Galerici eksper tarafsız olur tanıdık olmaz dedi, ne fark eder alacağım araca ben anlamıyorum benim yerime arkadaşım bakacak dedi arkadaşım, galerici kabul etmedi, tanıdık olur ama eksper olmaz dedi, biz bu aracı hangi ekspere sokarsak eksperin parasını biz verdiğimiz için eksperden hizmet satın almış olucaz ve eksper detaylı inceleyecek dedik. Bu aracı ekspersiz satıyoruz biz, size satmak istemiyoruz dediler.

    Arkadaşlar yapılacak şey belli artık, size de tavsiyemdir, şehir dışı araç alırken yakın bir eksper firmasına ulaşıp raporlu ekspertiz istediğinizi ve tedbir amaçlı aracı satın alınca kendi şehrinizde ikinci bir ekspertiz yaptırdığınızı belirtin, dikkatli bakmazsanız gerekirse dava açarım diye belirtin. Zaten eksper böyle bir durumda geri vites yapmıyorsa yaptığı işe güveniyordur. Sonra da almak istediğiniz araç sahibine ekspertiz için anlaştığınız yere aracı götürmesini ve tanıdığınız bir yer olduğunu söyleyin, arabasına güveniyorsa geri vites yapmaz. Belki aksi bir adamdır kabul etmez ama genelde bu yöntem çalışacak bugün anladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Araç bakarken şehir dışından almıyorum ben. Kesin yontem bu gibi.

    Geçmiş olsun. Ucuz anlatmışsınız.

    Araç muadillerine göre ucuzdu dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 16 Ekim 2020; 21:10:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Eyw hocam yaşadığımız yer biraz küçük yer fazla araç yok mecburen aynı gün gidip gelebileceğimiz yakınımızdaki daha büyük şehirlere bakıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam iyi ki sormussunuz valla.

    Dediginiz gibi tanidik olmasinin onla bir ilgisi yok parasini odeyen sizseniz sonucuna gore karar verecek sizseniz istediginiz expere yaptirirsiniz. O sekilde sizi vazgecirmeye calismis. Sizin enayi olmadiginizi anlayinca da bosvermis ben enayi bulurum expersiz alicak demis.

    Mutlaka arabada bir sikinti vardir.

  • Gezenadam var bu durumlarda kullanmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgili aracin bulundugu sehir, marka model plaka vs yazarsaniz insanlar uzak durur

  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Hocam yazarım ama bir tanıdığı falan denk gelir muhattab olmak istemiyorum açıkçası. Hangi birini yazayım, bu bariz örnek ilanla alakası olmayan o kadar araç var ki tespit ettiğimiz. Kendim 20 gün önce arabam.com trink sat üzerinden kendi aracımı sattım, başkalarıyla uğraşmak istemedim ederinin biraz altına verdim. Yetkili serviste arka çamurluğu kendi yaptığım kaza nedeniyle değişmiş araç. Şimdi başka bir galeride ilan yayında değişensiz arka çamurluk az tamirli yazıyor. Birde aksi bir durumda eksper ve yol masrafı bizden yazmışlar. Aksi durumda olacağı söyleyim, alıcıyı çapraza alıp ok gibi araç, biz zaten işlem olduğunu söyledik macundan değişim daha iyidir hem yetkili serviste değişmiş falan bu yoklukta araç arama, 1 ay sonra getir sorun olursa bize geri ver.
    Araç gerçekten çok düzgün, çokta iyi değişim yapıldı, bu galeri aracın albenisine ve düşük km sine güveniyor.
    Ben araç piyasasında insanla uğraşmamak için kendi aracımı ilan girmeden götürüp verdim, buraya birilerini ifşa edip kimseyle uğraşamam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • snrdmrbs S kullanıcısına yanıt
    Eyw hocam, çok iyi oldu bu bilgi, muayene hizmeti falan da varmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Arkadaş araç satıyor galerici ama ekspertiz nedir bilmiyor. Tanıdık eksper olmaz tarafsız olmalı diyor. Eksperin müşterisi benim tabiki benim menfaatime göre davranacak bir sorun olduğunda dava edecek benim, hizmeti bana satıyor diyoruz, siz yanlış biliyosunuz biz bu piyasayı sizden iyi biliriz diyor. Taraflı eksper olmaz diyor. Bu kafayla bu piyasada Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kurt.kaya kullanıcısına yanıt

    Soylenecek cok sey var aslinda ama bosverin. Sizin icin daha iyi olmus. Goturseniz kesinbir sey cikacakti exper parasi odediginizle kalacaktiniz.

    Adam boyle yapinca isizn isinize yaradi aslinda.

  • hangi galeri o

  • hangi galeri, araç plakası ne yazsaydınız


    korkuyorsanız pm atın ben yazayım 

  • Genelde Otokent içindeki esnaflardan araba alınmaz. Tabi kurumsal olan firmalar var ama bir elin parmaklarını geçmez. Bende oradan bir kurumsal firmadan aldım. İstediğin ekspertize götür, canın hangisini isterse dedi. Doğrusu budur..

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Korkmak değil muhatab olmak istemiyorum diyelim. Ben burada bir bilgi paylaştım, tecrübemle ilgili tedbir amaçlı ikinci el araç alacak kişilerin uygulayabileceğini düşündüğüm bir yöntemi yazdım burada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurt.kaya

    Korkmak değil muhatab olmak istemiyorum diyelim. Ben burada bir bilgi paylaştım, tecrübemle ilgili tedbir amaçlı ikinci el araç alacak kişilerin uygulayabileceğini düşündüğüm bir yöntemi yazdım burada.

    güzel düşünmüşsünüz de belki aynı galeriden araç alacak biri vardır galeriyi araştırırken bu konuya denk gelir. galeri adı vermeden konu pek amacına ulaşmıyor. ben de izmir'deyim araç bakacak olursak kara listeye alırdık.

  • O eksperi arkadaşınız sanmış. Aynı durum olsa, galerici tanıdık eksper var oraya götürelim dese güvenmezdiniz mesela.

    Gezenadam ile anlaşıp göstermek en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galeriden çok araç aldım hepte fiyatları iyiydi ne experde ne pazarlıkta hiç sorun çıkmadı tertemiz arabaları aldım. otokentten 5 araba almışımdır sıfır sorun. şansıma düzgün insanlar çıktı hep. ne dediyseler o çıktı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.