Şimdi Ara

Çözülmüştür Silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Ekim 2020; 9:35:35 >



  • valla hocam kusura bakmayın ama, et gibi en dikkat edilerek ve en düzgün yerlerden alınması gereken bir şeyi internetten satın almak büyük risk. şahsen hayatta yapmazdım böyle bir şey. ben marketlerin et reyonlarından bile almıyorum. direk kendi kasabım var, pahalı-mahalı, azcık fazla para veriyorum oradan alıyorum. düzenli müşterisi olduğum için zaten kendi söylüyo yeni gelenleri direk veriyo.
  • Soun kuryededir muhtemelen. Kendin gidip iade etmen gerekebilir hocam.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen, haklısınız. Fazla vaktim olmadığı için online alışveriş işime geliyor. Ama et türevlerini bundan sonra kasaptan gidip bizzat almaya özen göstereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 15 Ekim 2020; 23:5:21 >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Onu da sordum da, online olduğu için onlar gelip alıyormuş. Yani iadesi de online oluyor. Tabi onu da gelip alabilirlerse. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 15 Ekim 2020; 23:6:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Aynen, haklısınız. Fazla vaktim olmadığı için online alışveriş işime geliyor. Ama et türevlerini bundan sonra kasaptan gidip bizzat almaya özen göstereceğim.
    benim kasap yürüyerek 12-13 dakka mesafede. yokuş çıkıyorum üstelik biraz. kasabın kuryesi olduğu halde ben hep gidip kendim alıyorum.
    gitmemin asıl nedeni kasaba direk yüzümü göstermek, yani düzenli müşterisi olduğum için adamlar beni gördükleri an direk tavsiyeyi çakıyolar, şunu vereyim diye. ellerindeki en taze ürünleri söylüyolar.

    tabi kasabın da iyi bir kasap olması lazım. et sirkülasyonu düşük olan, ya da düzgün et getirmeyen bir kasap ise, o zaman hiç uğraşmaya değmez. böyle kasaplar var hakkaten. benim eve daha yakın mesafede iki tane kasap var mesela, ikisini de kötü. hele biri çok kötü. ne zaman uğrasam etleri hep dandik. bu yüzden özellikle bu bahsettiğim uzaktaki kasaba gitmeye başladım düzenli, birkaç senedir gidiyorum ve süper memnunum.

    aslında marketlerde de bu dediğimi yapabilirsiniz. Migros gibi marketlerde sirkülasyon hızı yüksektir. et reyonunda çalışan kişiler bireysel çıkara sahip olmadıkları için, size açıkça iyi ürünleri tavsiye edebilirler. bu noktada biraz muhabbet kurmak gerek. eti satan kişi ile arayı iyi tutmak önemli yani siz internetten alınca muhtemelen size en bayat (elde kalmış) ürünü koydular, nasıl olsa görmeden alıyosunuz diye, üstüne bir de kurye yavaş getirdi ise, zaten son tüketim tarihi yaklaşan et bir de güneşi görünce harab olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Ekim 2020; 23:20:9 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Güneşi görmesi imkansız. Yanlış olmasın siparişi dün saat 18:30 civarı vermiştim. Teslim aralığı da 19:30-22:30 idi. Araçlar sözde soğuk hava depolu. Ama yine de etin her yanı gri. Benim bu eti tüketmeye gönlüm el vermedi. Kendimi de riske atmak istemedim. Marketlerde de envanter primi olduğu için çalışanlar fazla fire vermek istemiyorlar. Fazla fireler primi iyice düşürüyor. Dediginiz gibi en iyisi bizzat almak.

    Bu arada, mesajı yazarken bu saatte iadeyi ziyarete gelmişler. Neyse, kıymayı alıp gittiler. Saat ise 23:29.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 15 Ekim 2020; 23:30:17 >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    vay be adamlar bu saatte çalışıyo. envanter primini yeni duydum. mantıklı, yani market sonuçta elde ürün bırakmak istemez. en doğrusu benim yöntem sanırım yine.

    bu arada, düşündüğüm gibi, soğuk depolu araçlarda getiriliyosa demek ki hakikaten elde kalmış ürünleri yolluyolar internet sparişlerine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.