Şimdi Ara

Yazdığım İlk Kod (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Youtube da olga nylonova var donanımcı.onu yanında başla.beraber video çekin,o pc yi toplasın,sen kod yaz,videoları atın izleyelim.türk o bu arada,olga dedigine bakma,rus deyil edirneli..bana gelirsen tanışırız demişti..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibiler yüzünden dünyayı robotlar ele geçirecek   Şaka gibi geliyor değil mi ? Uçak yazılımlarını geliştiren gönüllü bir takım'da iken bana bunu söyleyen bir albay'dı

  • Şu anda en çok kullanılan programlama dilleri arasında ilk 10'a bile girmeyen bir dille programlama öğretmeleri sizce de tuhaf değil mi? Meraktan soruyorum, neden böyle? Eskiden bu dil çok mu popülerdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Benzer örnek iş hayatında da var. Diyelim bir mühendis analiz için bir program kullanıyor. Kullandığı program eskiden kalma ve o işi yapabilmesi için çok fazla tıklaması gerekiyor. Bayağı manual şekilde uğraşacak yani her şeyi tek tek tanımlayarak. Haliyle bu programı kullanabilmek zor ve kullanabilen insan da az olduğu için değerli. Ama artık günümüzdeki programlar aynı işi otomatik olarak çok daha kolay bir şekilde yapma imkanı veriyor ve bu sayede çoğu mühendis minimum efor ile bu programları kullanabiliyor. Hal böyle olunca o zor programı kullanan adamın değeri kalmıyor. Ama iddia ettikleri şey şu ki kendileri manuel olarak daha kaliteli bir çözüm ortaya çıkarıyorlar. Kullanması zor olduğu için çıktısı da daha kaliteli kafasındalar. Ama yok öyle bir şey. Bir işin daha basit bir şekilde yapılması elde edilen çıktının daha az kaliteli olduğu anlamını taşımaz. O sebeple zor programı kullanmaya devam ederek biraz da ego tatmini yapıyorlar. Ama dünya o yönde gitmiyor tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de Python (Spider) ile ders alıyorum. Python'a kıyasla bu dilin arayüzü daha ilkel ama kodlama süreci daha kompleks (daha çok fonksiyon vs girmek gerekiyormuş) gibi göründü. Yani sanırım dediğini kaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 17 Ekim 2020; 17:11:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Şu anda en çok kullanılan programlama dilleri arasında ilk 10'a bile girmeyen bir dille programlama öğretmeleri sizce de tuhaf değil mi? Meraktan soruyorum, neden böyle? Eskiden bu dil çok mu popülerdi?

    Tuhaf.

    Ama şöyle bir şey var okul seni iş bulmana hazırlamıyor, akademik eğitim veriyor.


    Fortran kullanan şirket kalmamıştır ama fortran zamanında programlamanın babasıydı.


    Bilgisayar mühendisliğinde 8086 öğretiliyor, bilgisayarın nasıl çalıştığını öğrenmen için.

    Fortran öğretmeleride bu mantık. Sistemin çalışma mantığını öğrenmen için.


    Eskiden bu dil çok mu popülerdi bilmiyorum ama atom bombası fortran ile kodlanmış diyolaa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 17 Ekim 2020; 19:23:34 >
  • Programlamaya giriş dersi mi bu? Umarım değildir. Fortran inanılmaz kötü bir seçim çünkü. C ile başlatıyorlar genelde okullarda. Bizim okul hatta bu sene Phyton'a geçiş yapmış Programlamaya giriş dersi içeriği için. Eskiden C'ydi.

  • bende çok yeni Unity ye başladım gerçekten yazdığın kodun işe yaraması, çalışması zevk veriyor, birşey başardığını hissediyorsun. Güzel bir duygu

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam bizim bölümde de yaşlı bi moruk tutturmuş fortran da fortran diyip duruyor utanmasa 1 ve 0larla kodlama yapılmalı diyecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.