Şimdi Ara

iPhone 12 serisindeki RAM miktarları belli oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şey multitask oluyor. iPhone’da 16 GB bellek de olsa yine bir süre sonra uygulamayı tekrar açtığınızda yine sıfırdan başlayacaktır. Yani yüksek bellek miktarının hiçbir önemi kalmıyor. Dediğim şeye geliyoruz yani bellek yönetimine. Çünkü iOS’ta belli bir süre sonra kullanılmıyorsa uygulamanın arka planda çalışması durdurulur. iOS pilden maksimum verimi alacak şekilde tasarlanmış bir sistem. iPhone 7’deki 1960 mAh pille günü çok rahat çıkarmanın sebebi budur. Tabi bu günlük kullanım senaryosu için geçerli. Oyun oynarım derseniz o pille günü çıkarmayı unutun tabi. Donanım da zaten aynı şekilde verimli çalışarak sistem kaynaklarının boş yere tüketilmesi durumu olmuyor. Aynı pili Android’e koyduğunda yarım gün dahi gitmez. Android ile taban tabana zıtlar. Zaten şu uygulama açma testleri çok saçma. Zibilyon tane uygulamayı arka plana atıp çalıştırmak gerçek hayatta olmayan bir senaryo. Ben hiçbir zaman kullanımımı bitirdiğim bir uygulamayı arka planda bırakmam. Doğrudan kapatırım. Android de kullansam aynı şeyi yaparım. Arkada açık uygulama bırakmak özellikle de Android açısından düşünürsek boş yere pil tüketiminden başka bir şey değildir. Bir kişinin aynı anda kaç uygulamayla işi olabilir? 2-3 hadi 4 olsun. E zaten bunun için bellek yetiyor. 30 tane uygulama açıp yüksek belleğe ihtiyaç yok. İhtiyaç neyse o kadarını koyuyor. Küçük bir sensöre 100 küsür mehapiksel koyup iPhone’dan kötü foto çekiyorsa konu kilittir. DxOMark testlerinde mangalda kül bırakmıyorlar ama gerçek hayatta öyle olmuyor maalesef. Videoda iPhone’un rakibi yokken DxOMark’ta Android cihazların gerisinde kalıyor. Yersen..

    Ekran konusunda benim fikrim aynı. Oyun ve video haricinde gereksiz bir özellik. Menü içersinde gezerken 120 Hz ile benim ne işim olur? 120 Hz destekli oyunlar çıktığında ve YouTube 120 fps desteğini getirdiğinde elbette 120 Hz olması gerektiğinde hemfikirim. Monitörde 120 Hz’i gördüm oyunlarda mükemmel bir özellik. Ama masaüstü ekranında fare imlecini hareket ettirirken benim için hiçbir şey ifade etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Ekim 2020; 13:51:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence Youtube'da karşılaştırmalı testlere bir bakın, fiziken 4GB RAM bir yerden sonra tıkanıyor. Herkes telefonu sizin gibi kullanmıyor, ben aynı anda birkaç uygulamada geziyorum mesela, aralarında geçiş yaparken resetlenmesi beni sinir eder mesela. Ek olarak şarj aletiyle gezen iPhone kullanıcılarını görmesek bilmesek tamam diyeceğiz. iPhone 12'lerin batarya kapasiteleri doğruysa, testleri merakla bekliyorum, çünkü iddialı şekilde düşük maalesef.


    Android eski android değil, evet iOS'a göre daha fazla kaynak tüketiyor bu doğru fakat artık 4700mAH bataryalı cihazım neredeyse 2 güne yakın kullanım süresi veriyor bana. Yani hangi iPhone tek şarjla 2 gün kullanılabiliyor söyleyin bilelim. Tekrar söylüyorum, 90hz, 120hz ekranlı bir telefon kullanmadan varsayımda bulunuyorsunuz, önce bir kullanın sonra karar verirsiniz çünkü ciddi anlamda akıcılığı hissediyorsunuz.


    Ben 65W şarj aletine sahip, 4700mAH kapasiteli, OLED ekranlı, OIS destekli ve 4K video çekebilen kameraya sahip, üst sınıf işlemcili bir Android cihaz kullanıyorum, daha önce iPhone'da kullandım fakat şuan çok memnunum. Şu şartlarda geçiş yapmayı da düşünmüyorum mesela. Cihazımı tasarım olarak da çok seviyorum. Örnek olarak belirtmek istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 18 Ekim 2020; 22:36:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    Örneklendirebilir misin 200$ koyan cihazları

    iPhone 12 serisindeki RAM miktarları belli oldu

    Bu tabloya göre Apple gayet masum kalıyor :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 25 Kasım 2020; 3:46:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.