Şimdi Ara

Trickbot zararlı yazılım ağı çökertildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yaklaşan Başkanlık seçimleri öncesinde herhangi bir zararlı yazılım saldırısına mahal vermemek için gerek federal kolluk güçleri gerekse de yazılım devleri büyük bir çaba sarf ediyor. Ülkede endişeye sebep olan Trickbot ağı da çökertildi.



    Trickbot nedir?



    Trickbot bot ağı kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlar enjekte ederek zombiye dönüştürüyor, banka hesaplarını boşaltıyor veya fidye saldırıları yapıyordu. Bot ağının yaklaşan ABD seçimlerine saldırarak sanal sandıkların açılamaması veya sonuçlara erişilememesi gibi sıkıntılara sebep olmasından korkuluyordu.



    Ayrıca Bkz.Çevrim içi müzik sektörü yavaşlamaya başladı



    ABD hükümeti dört bir koldan Trickbot ağının peşine düştü. Microsoft’un liderlik ettiği ESET, Symantec gibi firmalardan oluşan grup; mahkeme tarafından verilen tedbir kararı ile birlikte teknik aksiyonlar alarak bot ağını çökertti.



    Bot ağının komuta sunucularının IP adreslerini engelleyen ekip ayrıca saldırganların yeni sunucu almasının önüne geçti. Microsoft ayrı olarak bot ağının dağıttığı Microsoft yazılım kodlarına karşı da telif hakkı şikayetinde bulundu.



    Diğer taraftan devlete bağlı Siber Komuta Merkezi de geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Trickbot ağının sunucularına saldırı düzenliyordu. Seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kala Trickbot ağının Rus hacker grupları tarafından manipülasyon amacıyla kullanılmasına ihtimal kalmadığı belirtiliyor.



    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-disrupts-trickbot-botnet-after-court-order-133134454.html







  • Bu işin kökten çözmek mümkün değil kapatılan sunucular iptal edilen IP’ler yenileri açılır çözüm internetin fişini çekmekten geçer oda mümkün değil.

  • İşletim sisteminin dandikliği. Botların %99.99 mindowz makinalardan oluştuğuna bahse girerim. İsmi geçen firmalar hep aynı işletim sisteminin ekibi. İşi bana bıraksınlar olayı kökten çözeyim. Biliye bir kaç talimat işlem tamam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorGrandMaster

    İşletim sisteminin dandikliği. Botların %99.99 mindowz makinalardan oluştuğuna bahse girerim. İsmi geçen firmalar hep aynı işletim sisteminin ekibi. İşi bana bıraksınlar olayı kökten çözeyim. Biliye bir kaç talimat işlem tamam.

    linux tabanlı bazı modifye edilmiş sistemlerde bunu yapıyor,sadece windows tabanlı değil.Zaten işi bilen bir hacker windowsu ana sistem olarak kullanmaz,linux tabanlı sistemler üzerinden yürür ama windows tabanlı sistemlerde test eder..

  • bunun altından aplle zararlı yazılım takımı çıkar...

  • Değil mi modemi kapatıp açsınlar yeni ip alırlar  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 16 Ekim 2020; 3:15:10 >
  • joven kullanıcısına yanıt

    haklılık payın var.



    https://www.washingtonpost.com/technology/2020/10/16/microsoft-trickbot-intel-471/




    Teknoloji

    Güvenlik firmaları, Microsoft'un seçim müdahalesine karşı koruma sağlamak için botnet'i bozma çabasını etkisiz olarak adlandırıyor.

    Araştırmacılar, Microsoft'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Trickbot sunucularını başarılı bir şekilde kaldırmasına karşın, yaklaşık iki düzine diğer sunucu uluslararası alanda faaliyet gösteriyor, bu da yine de seçimlerde hasara neden olabilir.



    seçim esnasında fişleri de çekseler yine fayda etmez..  





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.