Şimdi Ara

PC GOLD'da PHILIPS LCD macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir zamanlar bu forumun sürekli yazarlarından biri olarak seneler sonra tekrar gelip bir mesaj bırakmak, forum kullanıcılarını uyarmak istiyorum.

    Aşağıdaki olay 28.05.2007 tarihinde yaşanmıştır:

    Mecidiyeköy PC Gold mağazasından aldığımız 17" philips lcd ekran fişe taktığımızda 1 ölü pixel hemen parladığı için geri götürdük. Firmanın oradaki müdürü olduğunu tahmin ettiğimiz kişinin dediği şu : "bu monitörlerde ölü pixel garantisi yok, bu seferlik değiştirelim. "biz yeni verilecek olanı da denemeden almak istemedik. bir türlü razı gelmediler.. "yeni monitörü veririz bozuk çıkarsa bir daha geri almayız" dedi. ticarete bakın hele.. parayı veriyoruz, ayıplı malı kucağımıza verip gönderecek..

    tamam dedik deneyelim, ölü pixel yoksa alıp götürelim, sonradan bozulursa bakarız başımızın çaresine.. ona da razı olmadılar..

    satıştan umduğumuzu bulamayınca teknik servisteki arkadaşlara ısrar etmemiz sonucu aynı monitörden 3 tane daha denedik ve hepsinde ölü pixel çıktı.. sonunda philipsi bırakıp LG'yi kucaklayıp geldik.

    ölü pixel biraz şans işidir gözüyle bakıyordum, 1 tane bile sağlam çıkmayınca varın gerisini siz düşünün.

    lcd almadan önce : ölü pixel garantisi var mı? sıfır monitörü ölü pixelli olarak almışsak geri verebilir miyiz?
    lcd aldıktan sonra : paint açılır ekran siyaha boyanır, tam ekran da resme bakılır. ampül gibi parlayan ölü pixeller tespit edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuaTT -- 28 Mayıs 2007; 23:48:25 >







  • ölü pixeli kontrol etmenin tek yolu paint programında siyah bir boyama yapmak mı yoksa başka seçenekler de var mı? ölü pixel olunca ne gibi zararları var? bad sector gibi çoğalma gibi bir şeyi yoktur galiba!!! yanılıyor muyum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 29 Mayıs 2007; 0:01:39 >
  • ölü pixel tespiti için simsiyah ekran en iyi çözüm. eğer autocad kullanan birine sorarsanız ölü pixelin insanın gözüne nasıl battığını, koskoca çizimin içinde 1 renkli noktanın ne kadar rahatsız edici olduğunu söyleyecektir.
  • ölü pixel garantisi olmayan bir monitörü değiştirtmeniz büyük başarı. tebrikler. ancak ölü pixel garantisi olmayan monitörde ekranın 9 da 1 lik bölümünde 3 ölü veya 6 parlak nokta çıkmadığı zaman ayıplı mal olarak sayılmıyor.

    philips in ölü pixel garantili serisi olduğundan normal serilerinde ölü pixel çıkma ihtimali çok yüksek, samsung ve lg lerde ise bu oran çok daha düşük.Ama en azı da samsung
  • vesile olsun uyarayım
    eğer perfect panal bir philips aldıysanız
    monütörünüzde ne sorun çıkarsa çıksın direk philipsin yetkili servisini arayın evinizden lacaklar evinize bırakacaklar gerekirse değiştirecekler

    hiç saçma sapan aldığınız firmalarla muhattap olmayın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

    vesile olsun uyarayım
    eğer perfect panal bir philips aldıysanız
    monütörünüzde ne sorun çıkarsa çıksın direk philipsin yetkili servisini arayın evinizden lacaklar evinize bırakacaklar gerekirse değiştirecekler

    hiç saçma sapan aldığınız firmalarla muhattap olmayın



    +5

    o konuda philips perfect panel en iyi servis ve ölü pixel
  • PC Goldu sevem ama bu durumda Gold un bir hatasını göremiyorum hatta iyilik edil geride almışlar bu durumda yapabilecekleri bişe yok...
  • ölü pixele siyah zeminde mi bakılır ?? pixel öldüğü zaman zaten orada hafif siyahlık solma olmuyo mu yoksa ben mi yanlıs biliyorum siyah zeminde görmek zor olur gibi gelio bana siyah zeminde ısık sızdırıp sızdırmadıgına bakılır die biliorum ama yanlısım yoksa
  • Bembeyaz zemindede bakılır.
  • Ölü piksel ve parlak piksel birbirine karıştırılabiliyor çoğu zaman... Bu piksel hatalarının tespiti için farklı zemin renkleri veren minik programcıklar var, bu nedenle tek bir zemin rengine takılmamak lazım...
  • Nec LCD monitörden başka bir monitöre bakmam..Ama yeni modellerin yok malesef burada. Sırf bu yüzden hala crt kullanıyorum. Yakında Arena Nec'in distribütörü olackmış, O zaman gelsin yeni çeşitler diye umuyorum.
    Nec'in çoğu monitöründe ölü pksel garantisi var
  • Bu arada bahsettiğim programı buldum... İlgisini çeken olursa diye paylaşayım;

     PC GOLD'da PHILIPS LCD macerası



    DPB.zip (26.0 KB)


    http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simyaci -- 30 Mayıs 2007; 20:07:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.