Şimdi Ara

Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
12.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu süreçte benim anladığım, dolu gibi doğal afetler karşısında sigorta şirketlerine aynı anda fazla sayıda dosya açılıyor. Haliyle bir anda ciddi bir rakam ortaya çıkıyor. Sigorta şirketleri bu durum karşısında bir fiyat skalası belirliyor. Ödemeleri de buna istinaden yapıyor. Bundan sonra kasko yaptırırken teminatlar ile birlikte kesinlikle sigorta firmalarının o dönemde vermis oldukları fiyat skalasına bakıp, firmaları karşılaştırın. Kim bu süreçte nasıl destek olmuş ? Sonuçta dolu tehlikesi her zaman var. Dahası bir deprem kuşağı üzerinde yer alıyoruz. Desteğini esirgemeyen herkese de teşekkür ederim


    29.09.2020 tarihinde İstanbul’da meydana gelen dolu yağışı ile birlikte aracımın hasarını,  Sompo Sigorta tarafında satın almış olduğum “Genişletilmiş Artı Kasko Poliçesi” ile gidermek istedim (aracımda  herhangi bir çatlayan cam yoktur. Sadece boyası göçük düzeltme ile kaporta işçiliği yapılacaktır ). 


    Sompo Sigorta’nın anlaşmasının olduğu BMW Yetkili Servisi Trend Oto’ya aracımı ve gerekli tüm evraklar ile birlikte  01.10.2020 tarihinde bıraktım. Hasar dosyası hemen aynı gün açıldı. Sigorta acentamın da yardımı ile aynı gün ikame aracımı ivedilikle aldım. Bu konuda Sompo Sigorta bir mağduriyet yaşatmamıştır. Temmuz ayının başında ufak bir hasar durumumu Sompo Sigorta ile BMW yetkili servisinde, en ufak bir sorun yaşamadan hallettiğim için, bu afet hasarında bir problem yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.


    02.10.2020 tarihinde aracımı bıraktığım yetkili servis, sigorta sistemine gerekli evrakları girmiştir. Sompo Sigorta müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre, dosyama eksper ataması yapılmayacağı, kameralı eksper uygulaması yapılacağı bilgisi verdi. Araya haftasonu tatili girdi. Pazartesi günü dosyanın onaylanacağını düşünüyordum. Ancak salı günü yetkili servisteki müşteri temsilcisi hala onay beklediklerini, onarıma başlamadıklarını tarafıma iletti. Bunun üzerine 06.10.2020 tarihinde Sompo Sigorta müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattım. Aldığım cevap “durumun aciliyeti gerekli birime aktarıyoruz.” oldu. 06.10.2020 tarihinde başlanan müşteri hizmetleri ile telefon görüşmelerim 07.10.2020 , 08.10.2020 tarihlerinde de devam etti. Yeri geldi aynı gün 2 defa müşteri hizmetleri ile görüşmeler yaptım. Aynı cümleleri defalarca tekrar etmek, karşılığında da yine aynı cümleleri duymak ayrıca sinir bozucu bir hale çeviriyordu olayı. 07.10.2020 tarihinde yapmış olduğum görüşmede “aracımın dosyasının incelenmesi ne zaman bitecek?” soruma karşılık olarak “bununla ilgili bir zaman veremeyiz. Dosyaların süreleri değişiklik göstermektedir.” oldu. Telefon görüşmelerimde yapılan tek işlem “durumunuzun aciliyetini ilgili birimimize iletiyoruz” oluyordu. Bu görüşmelerde yetkili bir kişiye ulaşamıyordum. Geri dönüş beklediğimi de bir çok sefer görüşmelerimde belirttim. 07.10.202 tarihindeki ikinci görüşmem saat 15:12’de müşteri hizmetlerinden Asım Bey ile oldu. Kendisi bugün veya yarın tarafıma geri dönüş yapılacağını belirtti. Aynı gün içinde geri dönüş yine alamayınca, 08.10.2020 tarihinde saat 08:30’da Sompo Sigorta Müşteri Hizmetlerini yine kendim aradım. 


    Bu görüşmemde durumla ilgili net bir bilgi almak istediğimi ilettim. 3 gündür bir yetkiliye bağlanmaya izin vermeyen sistem, ne hikmetse o gün izin verdi ve ben müşteri hakları biriminden Merve Hanım ile görüştüm. Bu görüşmede aracımı bıraktığım Trend Oto ( Sompo Sigorta ile Anlaşmalı Yetkili Servis ) ile kendilerinin fiyat konusunda anlaşamadığı bilgisini verdi. Buna istinaden aracımı kendilerinin anlaşmalı olduğu başka bir özel servise çekmem önerisinde bulundu. Ben de bu durumu kabul etmediğimi, ısrarla Trend Oto’da onarım yapılmasına gerek olmadığını, kendilerinin bana önerdiği ve aracımın yetkili herhangi bir servisinde bu onarımın yapılabileceğini, bunun benim hakkım olduğundan bahsettim. Kendisi buna istinaden kendilerinin anlaşmalı olduğu özel servislerin de kendilerinin güvencesi altında olduğunu, buralardan da onarım yapabileceğinden tekrar bahsetti ve  eğer bu şekilde bir karar alırsam da  ikame araç ile ilgili farklı bir şekilde yardımcı olabileceğinden de bahsetti ( Sompo Sigorta tam 1 haftadır aracımın dosyasının incelemesini tamamlayıp, onay vermediğinden 15 günlük ikame araç hakkımın 1 haftası dolmuştur. Söylemi iyi niyet mi yoksa başka bir şey mi bilemedim ). Benim yetkili servis isteğimi ileteceğini belirterek telefon görüşmemiz, benim yine geri dönüş beklediğimi ileterek sonlandı. 


    Aynı gün, durum bilgisi tarafıma verilmeyince, ben tekrar Sompo Sigorta müşteri hizmetlerini mesai saati bitmeden aradım ve aracıma bir sigorta eksperi atandığını öğrendim. 


    09.10.2020 tarihinde eksper,  sabah 1 haftadır yetkili serviste boş boş bekletilen aracımı görüyor. Aracımı gördükten sonra kendisi ile telefonda görüştük. Sigortanın belirlemiş olduğu bir fiyat skalası olduğunu ve servis ile bu fiyat skalası arasında ciddi fark olduğunu iletti, kendisinin yapabilecek bir şeyin olmadığını iletti. Servisteki danışmandan aldığım bilgiye göre sigorta 1850 TL + 350 TL olmak üzere bir teklifin olduğunu kendilerinin ise bu onarım için 7.000 TL + KDV fiyatı verdiğini belirtti ( Servisin istemiş olduğu bu fiyatın fazla olduğunu ben de düşünüyorum. Ancak her iki tarafın bir orta yol bulabileceğini düşündüm. Neden yetkili servis? derseniz, titiz ve pimpirikli biri olarak, aracın onarımı sırasında istenmeyen bir duru oluşması halinde kurumsal bir firma ile muhattap olacak olmam, ayrıca bu onarım sırasında yaşanacak bir hasar karşısında bire bir orijinal parça ile bu zararımın giderileceği düşüncesi vardı. )


    09.10.2020 tarihinde internette yapmış olduğum araştırmalar sonrasında, lokasyonunun yakın oluşundan ötürü Boyasız Göçük düzeltme yapan bir yer ile telefonda görüştüm. Araç serviste olduğu için, aracımı gösterme şansım olmadı. Ancak durumu kendilerine anlattım. Minimum 3.500 TL den başlayan bir fiyattan bahsettiler. Aracı görmeleri ile fiyatın artabileceğinden de bahsettiler tabiki. Yani, dışarıda sadece bu iş üzerine çalışmakta olan özel bir yere aracımı bırakmış olsam bile, servisin bana söylemiş olduğu üzere sigortanın benim aracım için önermiş olduğu fiyatın üstünde kalıyor.


    10.10.2020 tarihinde kendi isteğimle 1 haftadan fazla süredir serviste boş bekleyen aracımı aldım. Bundan sondaki süreci dışarıda özel bir serviste yine Kasko Poliçemi kullanarak devam ettirmeyi planlamaktayım. 


    12.10.2020 tarihinde ilk defa Sompo tarafından bilgi verilmek üzere arandım. Merve Hanım dosya yetkilisi ile görüşmesinden bahsetti. Aracımı yetkili servisten alarak, özel bir servise çektiğimden ve bu hasar için de tarafıma ödenmek istenen ücretin, piyasaya çıkıldığında çok düşük kaldığından tekrar bahsettim. Sürecin daha fazla uzamaması açısından aracımı bıraktığım özel servis ile mutabakat sağlanmasını istediğimi ilettim. Bu isteğimi dosya yetkilisine ileteceği bilgisini verdi.


    SONUÇ : Sompo Sigorta bu sürecimde ikame araç vermenin dışında yeterli desteği tarafıma sağlamamıştır. Aracımın onarımı bir tanıdığımın önerisi ve desteği ile, seçmiş olduğum özel serviste başlamıştır. Sigorta ve servisin ortak bir miktarda anlaşması, hem tanıdığımızın hem de servisin özverisi ile olmuş, normal şartlarda verilmeyecek bir rakam üzerinden onarım sürecine geçilmiştir. Konu başında da bahsettiğim gibi, Sompo Sigorta ile bu güne kadar bir sorun yaşamamıştım. Ancak bu dolu hasarı olayındaki süreç bir daha Sompo Sigorta’nın önünden dahi geçmeyeceğimi bana öğretti. Bedava poliçe bile sunulsa, yine elimin tersi ile o poliçeyi iterim. Umarım bu üstün akıllarının karşılığını, ilerleyen süreçte alacaklardır. Aracımın onarımı için gösterdikleri özveri için TEKNİK EL OTO’ya teşekkür ederim. Kendileri bu süreçte, ESKİ sigorta şirketimden daha fazla yardımcı oldular.


    Bu dünyada herkesin vicdanına göre şeylerle karşılaştığına inanan biriyim. Er ya da geç herkes vicdanını temizliğinin veya kirliliğinin karşılığını aldığını düşünürüm. Bu sıkıntılı süreci, daha da sıkıntılı hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum. Umarım vicdanlarınızın karşılığını da sizler de bir gün alacaksınız.


    Ek-1 : Sompo Sigorta ile yapmış olduğum sözleşmede tarafıma vermiş olduğu dolu teminatı


    Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti

    Ek-2 Sompo Sigorta ile yapmış olduğum sözleşmede tarafıma verilmiş olan onarım yerinin seçme teminatım


    Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti



    Ek-3 : Aracımı bıraktığım servisin Sompo Sigorta ile Anlaşmalı Olması ( Trend Oto )


    https://www.somposigorta.com.tr/anlasmali-kurumlar/anlasmali-servisler/sonuc?brand=2&city=34&district=31


    Neden Sompo Sigorta’nın beni “ısrarla” yönlendirmek istediği özel servise aracımı bırakmak istemedim ?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 26 Ekim 2020; 13:15:50 >







  • Ben de şu anda sizle aynı mağduriyeti yaşıyorum, somponun kendi anlaşmalı dolu onarım servislerinde arabanın neresine ne gelecek stresi yaşamak istemiyorum, bu yuzden kendi belirlediğim dolu onarım servisinde aracımın dosyası açıldı ama halen uzlaşma sağlayamadılar, Somponun teklif ettiği rakam komik. Şu an aracımı henüz belirttiğim servise teslim etmediğimden dolayı bir mağduriyet yaşamıyorum, ama onarim ne olacak belli değil...
    Bazı arkadaşlar axa ak felan demiş burada firmanın büyüklüğü kurumsallığı önemli değil bildiğim kadarıyla sompo japan dünyanın üçüncü büyük sigorta şirketi dikkat edin Türkiye’nin değil dünyanın ama gelin görün ki bizim ülkeye gelen firmalar bize ayak uyduruyorlar çünkü kanunların etrafından dolaşmak kolay
  • Ben de şu anda sizle aynı mağduriyeti yaşıyorum, somponun kendi anlaşmalı dolu onarım servislerinde arabanın neresine ne gelecek stresi yaşamak istemiyorum, bu yuzden kendi belirlediğim dolu onarım servisinde aracımın dosyası açıldı ama halen uzlaşma sağlayamadılar, Somponun teklif ettiği rakam komik. Şu an aracımı henüz belirttiğim servise teslim etmediğimden dolayı bir mağduriyet yaşamıyorum, ama onarim ne olacak belli değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizlerden konunun öne çıkarılmasını rica ediyorum.

  • |RS| kullanıcısına yanıt

    Aracınız boş boş beklemekte. Ne kadar bekleyeni belirsiz. Bu bir mağduriyet değil midir ?

  • Kesinlikle mağduriyet, ben de stresteyim ve poliçede sigortalı kendi belirlediği bir servisten hizmet alabilir yazmasina rağmen. Burada bence kilit rol eksperde, eksper hasar bedelini olması gereken tutarda belirlerse sigorta ödemek zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seneye bende kaskomu bu sompodan yaptırmayacagım..çok fazla bu şekilde kötü geri bildirim geliyor..bu adamlar primi yazarken iyi ama iş yapmaya gelirken kötü..yok artık kasko yapmayacagım sompodan kesin kararımı verdım..

  • |RS| kullanıcısına yanıt

    Malesef eksperlerde bu işi iyi bir şekilde yönetemiyorlar. Bana bizzat telefonda şunu söyledi “Sigortanın atamış olduğu bir fiyat skalası var. Onun haricinde bir işlem yapamıyorum.”


    Tamamiyle sigorta tarafından prosedür icabı atılmış bir adim gibi geliyor bana. Hakkımı helal etmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 10 Ekim 2020; 10:59:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi baktığınızda 2bin TL ye de kasko var 3500-4bib TL ye de.

    Aradaki farkı verebiliyorsanız en başta tabiki Baska firmalar iyidir.
    Ama veremiyorsanız bu rakam boşuna düşük fiyatlı değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt

    Sadece rakamlar mı boş olmayan ? Köşe başı bir sigorta firmasından bahsetmiyoruz ki.

    Ortada bir sözleşme ve teminatlar var. Bu teminatları veren bir kurumsal ??? şirket var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 10 Ekim 2020; 12:53:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep söylerim kaskoda üçe beşe bakmayacaksın en iyilerini sececeksin ( Ak,Anadolu veya Koç Allianz) ucuz prim olunca böyle oluyoSompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti Ha trafikte kim en kelepir verirse ona yaptırırım.Yillardir böyle.Sompo orta halli bir firma yapacak bı si yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trend Oto’nun Sompo ile Anlaşmalı olduğunun resmini de eklemek istedim. Sitesi de, kendi
    Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti işleyişi gibi sorunlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 9 Ekim 2020; 12:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    Yapacak bir şey yok kısmına katılmıyorum. Genelimiz bu şekilde düşünür ise, işte o zaman yapacak bir şey gercekten olmaz. Diğer firmalara da örnek olur. Ortada yapılmış bir sözleşme ve bu sözleşmeyi yasal mevzuata uydurma çabası var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 11 Ekim 2020; 8:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.


    İkame araç ne zaman veriliyor bu gibi durumlarda? Eğer kaskonuz ikame aracı kapsıyorsa ve sigorta firması vermemekte diretiyorsa sigortaya bunu bildirerek aracınızın ederince bir kiralık araç alsanız tamir süresi boyunca sonradan tüketici mahkemesi yoluyla firmadan tahsil edebilir misiniz?


    Bazen tatlı dil işe yaramıyor. Direkt yasal hükümlerle ilerlemek daha baş ağrısız olacaktır.

  • Policeyi yenilemezsen mini onarim tramerini yansittiklarini ogrendigimden beri sompodan uzak duruyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KaZAaRa kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    İkame araç ile ilgili şimdilik bir sorunum olmadi. İkame aracı adlım. Ancak poliçemde yazan 15 günlük surenin, 1 haftası arabam boş boş beklerken doldu. Sigorta bunu gayet iyi bilmekte ki, tercihim olan yetkili servis yerine, kendilerinin istediği özel bir serviste bu işlemi yaptıramam icin bu kozu da oynamaktalar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Finansal gücünüz olmadığı için, ki bunu ucuz fiyatlı sigorta firması seçerek karşı tarafa beyan ediyorsunuz. Zaten mahkeme mahkeme avukat avukat gezemeyeceksiniz. Karşı tarafta bunu bildiği için ucuz etin yahnisi muamelesi yapıyor.

    Demek istediğim somponun yaptığı doğrudur kabul edilebilir değildir, demek istediğim ucuz alırken bunların başınıza geleceğini bilerek almanızdır.

    Bende aracımı doğa sigortadan yaptırdım. Benzer bir olayda sizin dediğiniz gibi çok uğraşacağım eminim. Ama 2bin TL nere 4200tl nere 101.000 kasko bedeli için poliçeyi Anadolu 4200tl istedi.

    2200 TL buna vereceğime 1 ay rezillik çekerim dedim. Çünkü o arayı 15 günde kazanıyorum :) sözleşme gereği eninde sonunda aracı yaptıracaklar nede olsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt

    Aslına bakarsanız finansal güç ve mahkeme mahkeme dolanacak gücü olmamak değil olay.


    Daha önce 8.000 TL’lik yetkili servis faturası ile Sompo Sigorta’dan onarımımı gayet hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmiştim. Haliyle başımdan geçen bu olay gayet makul ve mantıklı bir süre içinde ilerleyince şirkete karşı ister istemez güven hissi alarak poliçemi ne yazık ki tekrar bu firmadan yeniledim. Ancak belli ki aynı anda çok sayıda dosyanın açılması ile sigorta şirketleri maskeyi indiriyorlar.

  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    Saydığın şirketlerle ilgili şikayetleri de çok okudum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Saydığın şirketlerle ilgili şikayetleri de çok okudum

    Tmm o zaman SİZ onlardan da yaptirmayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.