Şimdi Ara

Çift AA pil yerine bir adet 18650 pil olur mu ? (Gamepad)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Elimde pc de ara sıra oyun oynamak için internetten aldığım bir oyun kolu var. Bu aralar biraz fazla oynuyorum ve doğal olarak piller daha çabuk bitiyor. 2 adet AA pil ile çalışıyor. Ben bu pillerin yerine 18650 pilin biraz daha ufağı (yani AA pilin aynısı) olan 14500 şarjlı pilden alıp bir tane takıp ve boş kalan pil yerine de TP4056 koyup micro usb ile şarj edebileceğim bir hale getirmek istiyorum. (Evet biliyorum direkt şarjlı piller var fakat artık bunlarla da uğraşmak istemiyorum. Kapak çok sert, pil yuvası inanılmaz sıkı ve her seferinde bunları çıkartıp şarja takması eziyet oldu artık.)


    AA piller 1.5 volt ve toplamda 3 volt yapıyor. Bahsettim 14500 şarjlı pil ise 3.7 volt. Bu yüzden aklıma takılan 2 soru var.


    1 : 3 volt yerine 3.7 voltluk bir pil takmak cihaza zarar verir mi ?

    2 : TP4056 ile bu pili şarj edebilir miyim ? (Mantıken edebiliyorum diye düşündüm. Çünkü 18650 pilleri bu modül ile şarj ediyorlar zaten ve tek bir adet olacağı için BMS gibi bir şey kullanmama gerek kalmayacak çünkü TP4056'nın üzerinde zaten koruma vs mevcut.)


    Bu işlemin olup olamayacağı konusunda sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Yanlışım var ise lütfen düzeltin. Yardımlarınızı bekliyorum.




  • Zaten AA piller dolu iken 1.7 volt falan geliyor. Ama işte lityum pillerin dolu hali 4.2 volt geliyor. Arada 0.8 volt fark var ,,, Bir sıkıntı olmaz herhalde.. ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim genelde ölçtügum kadarıyla 1.6 volt oluyor tam dolu iken kalem pil. Akim cekilmeye basladigi anda düşmeye baslar. Siz ona pil basina 1,5 volt deyin. Bu durumda 1 - 1.2 volt bence yüksek bir fark. 3 kalem pil yerine olsaydı direkt baglardiniz. Lm317 gibi bir sey kullanmak gerek voltaji düşürmek için. Ya da diyotla düşürün voltaji bir miktar. O şekilde de olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin sonunun pil kapasitesiyle alakalı yani amper değerini artırmalısın.

    14500 pillerin mah değeri çok düşük. yani çok erken biterler.

    senin yapman gereken şey. 2700mah lık kaliteli sarjlı pil almak.

    2 tane 2700 pil 5400mah yapar bu sana fazlasıyla yeter

  • Hocam 0.8 volt zarar veremez denemez heralde, ic devre ile alakali bu. Diyot ile voltaj dusurulebilir garantiye almak icin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.