Şimdi Ara

Otomobil, Kamyonet Hasarsızlık İndirimi Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6 sene boyunca hususi otomobil kullanıyordum. En yüksek hasarsızlık indiriminden yararlanıyordum. 2020 Şubat ayında panelvan (kamyonet) tipi araca geçtim. Maalesef kamyonet için hasarsızlık indiriminden yararlanamadım. Çünkü farklı tip araçlarda indirim hakkı sıfırlanıyormuş. Şimdi merak ettiğim konu ise panelvanı satıp tekrar hususi otomobile geçiş yapsam eskisi gibi en yüksek indirim oranından yararlanır mıyım? Bu konuda birkaç sigortacı farklı şeyler söyledi. Kesin öğrenebileceğim bir kaynak da (yönetmelik vs. ) gösterebilirseniz olur. Bilenlerden yardım bekliyorum.




  • @leblebi82 %100 doğru net ve tek kelime ile ; Evet :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    @leblebi82 %100 doğru net ve tek kelime ile ; Evet :)

    Yani tekrar hususi otomobile geçiş yapılırsa eskisi gibi en yüksek indirim oranından yararlanılır diyorsunuz. Bu bilgiyi bulacağımız yönetmelik maddesi vs. gibi resmi bir kaynak var mı acaba?

  • leblebi82 L kullanıcısına yanıt

    @leblebi82 Bahsettiğiniz yönetmeliği, Hazine müsteşarlığı, sigorta şirketlerine vs gönderir. Sizin google'dan bulmanız biraz zor.


    Zaten trafik sigortaların da hangi referansın çekileceğini tramer sistemi veriyor. Yani öyle acentelerin kendi kafasına göre hasarsızlık indirimi aktaramaz.


    Örnek; yeni araç aldınız, fiyat teklifi bakılırken, orada sistem kendi otomatik referansı çeker ve ona göre fiyat teklifi verir.

  • Kasko olsa indirim olarak alınır , ancak trafik sigortasında araç türleri arasında hasarsızlık geçişi kesin bir şekilde yasaktır hocam.

    İndirimden poliçeniz doğru bir şekilde iptal edildiyse yararlanabilirsiniz.

  • Kamyonet, otomobil ayrımı kaskoda yok ancak zorunlu trafik sigortasında var.

    Yani Kamyonet aracınızı satıp, kasko hasarsızlığınızı otomobilde kullanabilirken, zorunlu trafik sigortasında maalesef bu mümkün değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Kasko olsa indirim olarak alınır , ancak trafik sigortasında araç türleri arasında hasarsızlık geçişi kesin bir şekilde yasaktır hocam.

    İndirimden poliçeniz doğru bir şekilde iptal edildiyse yararlanabilirsiniz.

    Üstad ben zaten araç türü arasında hasarsızlık geçişi yapmak istemiyorum.


    Daha önce hususi otomobilimden yararlandığım en yüksek hasarsızlıktan tekrar yararlanabilir miyim onu merak ediyorum. Bununla ilgili yönetmelik vs. nerede yer alıyor acaba? Farklı sigortacılar bana 3 farklı cevap verdiler. Buna göre ;


    1-) Kamyonetten tekrar hususi otomobile geçtiğin zaman hiçbir hasarsızlıktan yararlanamazsın ve en düşük basamaktan başlarsın diyenler


    2-) Otomobile geçtiğin zaman eskiden hususi otomobil kullanırken yararlandığın en üst hasarsızlık indiriminden yine yararlanırsın diyenler


    3-) İlk 1 senede geçersen eski hasarsızlık indiriminden yararlanırsın, 1 seneden sonra geçersen yararlanamazsın diyenler.



    Şimdi bu 3 cevaptan hangisinin doğru olduğunu bizzat yönetmelikte görmek istiyorum ama bulamıyorum.





  • leblebi82 L kullanıcısına yanıt

    Doğru cevap 2.şık.

    Bunun yönetmeliği olmadığı için bulamazsınız.

    Bunu Hazine müşteşarlığı, sigorta sektörü içerisin de gönderiyor çünkü.

    Bunu daha önce yazdım size zaten.


    Çalıştığınız acentenize, sıfır YK Plakalı trafik sigortası teklifi baktırın, orada net herşey belli olur zaten.

  • leblebi82 L kullanıcısına yanıt

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/07/20070714-5.htm


    madde ikide görebilirsiniz. Ülkemizde kendisine sigortacıyım diyenlerin %80'den fazlası pazarlamacı aslında.Bu yüzden hatalı bilgi veriyorlar.

    Sigorta , bir finans sektörüdür. Bu yüzden yönetmeliğe göre tek doğru cevabı olur.


    O da şuan için benim size söylediğim şekildedir.

  • Güncel durumu öğrenmek açısından konuyu hortlatayım. Hususi otomobil satıp hususi kamyonet aldım, sigortada hasarsızlık sıfırlandı. Kaskoyu kart dönünce yapacağım için henüz teklif almadım, eski poliçede bulunan hasarsızlık veya doğrudan eski poliçe aktarılır mı? Eski sigorta iptal edildi fakat kasko aktarımı denemek için iptal edilmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    Araç tipi aynı değilse kaskoda hasarsızlık aktarımı yapamayacaksınız hocam. Ayrıca sigortada hasarsızlığınız sıfırlanmıyor, otomobil cinsi hasarsızlığınız hala var ve yeni araç ne zaman alırsanız alın, otomatik olarak sistem tarafından kullanılacaktır. Ayrıca kasko fiyatları geçen yıla nazaran %300-400 bandı arttığı için uygun fiyatlı kasko arayışında olursanız, Kasko konusunda 30 şirket üzerinden en iyi teklifleri sunmayı hedeflemekteyiz, dilerseniz teklif çalışması yapabiliriz. Forumdaki arkadaşlara yardımcı olduğumuz konumuz şu şekildedir:https://forum.donanimhaber.com/dh-uyelerine-ozel-kasko-saglik-konut-policelerinde-ek-10-20-indirim-15-cocuk-indirimi--145838341



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 6 Ağustos 2022; 16:16:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.