Şimdi Ara

yeni tıp öğrencisi - sınavlar hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba herkese, başlıkta belirttiğim üzere yeni bir tıp öğrencisiyim. bugün derslere ufaktan başladık ancak derslere nasıl çalışmam gerektiği veya sınava nasıl hazırlanmam gerektiği hakkında en ufak fikrim yok. bu beni şimdiden çok bunalttı. tıp öğrencilerine naçizane bir sorum olacak: tam olarak nasıl çalışmam gerek? noktası virgülüne ezber mi yapayım, hangi konular önemlidir, nereden nasıl sorulur? bu sorular kafamı çok kurcalıyor. yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum  




  • işlediğin dersleri bilmiyorum ama tusta çıkan dersleri görüyorsan tusta önemli yerlerle hocalarının anlattığı paralel yerlere ağırlık verirsen en azından sınıfı geçersin, ama ilk yıl biyofizik biyoistatistik gibi dersler vardı , çıkmış soru varsa onlara bak, yoksa başka fakültelerin çıkmışlarına bak en kötü ihtimal, ama vardır muhtemelen okulunun çıkmışları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amacın sınıf geçmekse hocaların notlarını ve çıkmış soruları ezberle. çok yüksek notlar alırsın sınavlardan. kaynak kitaplara falan ihtiyaç yok tıpta sınıf geçmek için. notları ezberle yeter.

  • Öncelikle hayırlı olsun kardeşim. Benim mezun olduğum senede sen yeni başlamışsın tıp fakültesine, umarım fakülte yılların çok ama çok güzel geçer.

    İlk sene çalışma konusunda çok sıkıntı çektim, öğrenmeye yönelik çalışıyordum ama tıp fakültesinde maalesef öğrenecek çok şey var ama vaktin kısıtlı. İlk sene komite notların çok düşük gelince bu böyle olmayacak diyip sunum ezberlemeye başkadım ve 2-3. sınıfta derece oldum. Ama baktım bu böyle de olmayacak kendimi çok eksik hissediyorum 4. sınıfta aklım başıma geldi ve kendime güzel bir çalışma yönetimi buldum. Herkesin yönetimi farklıdır keşfetmesi gerekir ben bilmem gereken her şeyin özetini çıkarıp daha sonra özetleri ezberlemeye başladım. hem her şeye hakim oldum hem de notlarım da güzel devam etti. Şuan fakültemin en verimli senesi 4. sınıftı diyebilirim hala öğrendiğim her bilgiyi hatırlıyorum.

    Temennim umarım kendine uygun çalışma yönetimi en kısa sürede bulursun.

    Kitapların içinde kaybolma ama yüzeyel sunumlarla da harcama kendini. Başarılar tekrardan.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.