Şimdi Ara

Sürüntü yapılmadan direk Kan Tahlili ve Tomografi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2 gün önce vücudumda sızlama, güç düşmesi ve biraz da ateş (37-37,3) şikayetleri ile acile gittim. Esasında biraz sol kulağıma pencere tarafından soğuk yedim ama gene de emin olmak istedim. Doktor inceledi. Öksürük, boğaz ağrısı, eklem ağrısı gibi şikayetlerim olmadığını belirttim. Koronadan şüpheleniyorum dedim. O da direk başlıkta belirttiğim tetkikleri yaptı. Kan değerlerim normal çıktı. Ciğer filmi de gayet temiz dedi. Sadece ağrı kesici verdi yolladı. E-nabızdan baktım, ben de bir sıkıntı göremedim. Yalnız şuna takıldım, neden direk kan tahlili ve tomografi çekti. Bu iki işlem korona atlatıldıktan sonra yapılan şeyler değil mi? Sürüntü yapması gerekmez miydi? Şu an ateşim 36,7-37 arası değişiyor. Sızlama şikayetim azaldı ancak tam geçtiğini söyleyemem. Bugün de sabah burun tıkanıklığı ve geçiçi olarak koku almada azalma yaşadım. Sizce ne yapmalıyım? Hafif atlatıyorsam bile bilmek istiyorum ama yüksek ateş, öksürük vs. gibi şikayetler olmadan tam test yapmıyolar sanırım. Sorunun kaynağını da bilmiyorum. E-nabıza akut alt solunum yolu enfeksiyonu yazmış ama bununla ilgili bir şey söylemedi veya ilaç da yazmadı. Ağrı kesici verdi geçti.




  • Büyük ihtimal enfeksiyon.


    BT ile ciğerlerinizdeki tutulmaya bakılıyor. Kanda da CRP'ye bakılıyor.


    Onlar da normal sınırlar içerisinde ise sürüntü testine gerek görmemiştir.


    Geçmiş olsun.

  • Korona öncesi yapılıyor. Doktor benden koronadan şüphelendi, kan testinde de korona belirtisi vardı. Tomografi çekicekti sonra gençsin seni üzmek istemiyorum ilaç yazıyorum 2-3 gün karantina ortamında bunları kullan şikayetlerin artarsa bidaha gel dedi. Ben dayanamadım sürüntü testi yaptırdım pozitif çıktı ve evde 1 haftada ilaç bile kullanmadan atlattım. Sürüntü testinin doktorun söylediğine göre 50-60% arası doğruluk oranı. Kan ve tomografiden daha iyi sonuç alınıyormuş. Mümkünse bi nabzını ölçer misin? Ateşim arada gelip gidiyordu, aşırı yorgun hissediyordum ve 120-130 gibi yüksek nabzım vardı. Ona göre değerlendirebilirsin kendini




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A773460ED -- 5 Ekim 2020; 16:15:59 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Enfeksiyonsa bile buna göre bir ilaç, tedavi yürütmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Gerçi acil doktoru ilgisi o kadar işte. Beni kızdıran herkese korona üzerinden tedavi süreci izlenmesi. Sanki şu an koronadan başka bir hastalık geçiremeyiz ya da korona değilsen gerisi önemli değil gibi bir tutum var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Nabzım 90-97 arası değişiyor. Hatta acile ilk gittiğimde hemşire 97 ölçmüştü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt
    Yinede biraz yüksek gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir algoritma var. Kişi eğer şartları karşılamıyorsa (ki bu çok yüksek ihtimal covid değilsin anlamına geliyor) pcr alınmaz

  • Direk değil hocam direkt.

  • Çok geçmiş olsun. Kan testi, kana karışan enfeksiyonun miktarı için, tomografi ise ciğere inen tutulma için. Bunlar %99 kesinlike testlerdir. Maalesef pcr testi kitin kalitesine göre %40 - %60 arasında değişiyor. Biraz tuhaf olacak ama, kitler bu doğruluk oranında kaldığı müddetçe koronanın sağlam bünyede başlamış olması bazen daha iyi.


    Amerika bile Ağustos ayının sonunda kendi genelgesini değiştirdi. Bizim sağlık bakanlığı da aynı prosedüre geçti. Direk PCR testi için "aynı anda" 3 belirtinin olması gerekiyor MAALESEF: Ateş, öksürük, solunum güçlüğü.


    Allah düşmanımın başına bile vermesin. Tekrar geçmiş olsun.

  • Kan testi ve Tomo daha garantidir sürüntüye göre. Kan da D-Dimmer ve Ferritin'e bakılır onlar yüksekse artı olarak tomo çekilir. Zaten Tomo da buzlu cam görünümü çıktıysa pozitif olmuşsunuzdur. Kayıtlara geçmesi içinde ek olarak sürüntü alınır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the flying dutchman

    Çok geçmiş olsun. Kan testi, kana karışan enfeksiyonun miktarı için, tomografi ise ciğere inen tutulma için. Bunlar %99 kesinlike testlerdir. Maalesef pcr testi kitin kalitesine göre %40 - %60 arasında değişiyor. Biraz tuhaf olacak ama, kitler bu doğruluk oranında kaldığı müddetçe koronanın sağlam bünyede başlamış olması bazen daha iyi.


    Amerika bile Ağustos ayının sonunda kendi genelgesini değiştirdi. Bizim sağlık bakanlığı da aynı prosedüre geçti. Direk PCR testi için "aynı anda" 3 belirtinin olması gerekiyor MAALESEF: Ateş, öksürük, solunum güçlüğü.


    Allah düşmanımın başına bile vermesin. Tekrar geçmiş olsun.

    Merhaba. Bu bahsettiklerinizin üçü de bizde yok ama sürüntü yapıldı ve ailecek pozitif çıktık. Tek belirtilerimiz halsizlik, koku tat kaybı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 7 Ekim 2020; 17:31:49 >
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt
    Koku ve tat kaybı ayırıcı bir tanı diğer rahatsızlıklara göre. Ayrıca bu saydığım semptomlardan sonra en çok görülen belirti. Es geçmemeleri doğru olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.