Şimdi Ara

Araç içi bütünleşik modem , uzaktan erişim hizmetleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç yıl önce sadece üst segment araçlarda bulunan , şimdilerde orta segmentlerde de görülen , önümüzdeki 3-5 yıl iiçinde alt segmentlere de konulacağı kesin olan araç içi modem / uzaktan erişim hizmetleri mevcut biliyorsunuz. Mercedes ME connect , BMW connected drive, Volvo on Call gibi isimleri olan bu hizmetler BTK nın aldığı (2018/DK-YED/27) sayılı kararla 2019 yılında sonlandırıldı. .


    Bu modemler ve uzaktan erişim hizmetleri, acil durumda imdat çağrısı yapmaktan, siz evde oturuyorken uzaktan klimayı ve motoru çalıştırmak , sportify ya da digital radyoları dinlemek ya da aracınızın bir wifi hotspot olarak yolcularınıza internet erişimi vermek gibi geniş alanlarda işinize yarayabiliyordu . Mesela gittiğiniz yolun bir yerinde kaza varsa aynı markaya ait araçlar birbirleri ile haberleşip siz daha hızlı gitmek isteseniz bile o kısmı daha yavaş geçmenizi sağlayacak şekilde sofistike sistemler de mevcut.


    Ancak adına ulusal güvenlik mi dendi ya da devlet bu hizmetlerden hara.. pardon vergi almak adına mı iptal etti bilmiyorum. Sen git dünyada en yüksek oranda vergi vererek bir araba al ancak bu arabanın temel parasını ödediğin bir özelliğini devlet istemiyor diye kullanma. Bu en başta tüketici haklarına aykırı parasını ödediğin donanımı kullanamıyorsun. Hayır yasakladınız da ne oldu ?


    Saygıdeğer BTK ya CİMER üzerinden şikayette bulundum. Konuyu anlamamışlar bile telefon kaydı ile ilgili cevap vermişler.


    Ben arabamdaki modemi kullanmak istiyorum.Bekledim ki devlet biraz para ister öder kullanırız. Ama bu konuda hala düzenleme yapılmadı. Bunu kullanmanın bir yolu var mı ? Ya da bu konuda bir çalışma yapıldığını bilen var mı ?


    Not : araç volvo








  • hocam çok süslemişsin yazıyı

    özet:araç içi haberleşme sistemleri kullanılabilir mi
    cevap:hayır

    illegal yöntemler var ama yapan bulmak lazım

    bu sistemler yurt dışındaki servera bağlanıp roaming mantığıyla çalışıyordu ve tüm veriyi yurt dışına aktarıyordu. btk dedi ki serveri türkiye'de aç sim kartı da burdan al, zor bir şey değil ama yapmadılar daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede vatandaşın faydasına olacak hiç bir şey yapılmaz. İnsan odaklı yönetimi ülkece haketmiyoruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.