Şimdi Ara

5+1 sistem bağlama konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi forumlar evimize yüklediğim fotoğraflardaki sistem geldi ancak nasıl bağlayacağım hakkında hiç bir fikrim yok. İnternetten bakındım ama çözüme ulaşamadım, bilgili biri yardımcı olabilir mi?
    5+1 sistem bağlama konusunda yardım 5+1 sistem bağlama konusunda yardım 5+1 sistem bağlama konusunda yardım 5+1 sistem bağlama konusunda yardım 5+1 sistem bağlama konusunda yardım







  • NRLPNR kullanıcısına yanıt
    Son fotodaki rca soketli siyah kablo Avr (amfinin) arkasındaki Sub woofer çıkışına takılacak. Diğer ucu da Sub’ın arka sol tarafındaki in (giriş) yazan soketlerden birine takılacak. Kırmızı yada beyaz hangisi deneyerek bulmalısınız.

    Diğer küçük hoparlör ise raf tipi olarak geçer. Eğer bu hoparlörden sadece 2 tane varsa bunları son fotodaki bir tarafı kırmızı işaretli kablo ile amfinin sağ arka tarafında olan Front A çıkışlarına bağlayacaksınız. O kablonun kırmızı ucu pozitif kutup için kullanılır. Yani amfideki pozitif (+) kutba kırmızı işaretli tarafı takacaksınız. Kablonun diğer ucunda da kırmızıyı hoparlörün pozitif (+) kutbuna bağlayacaksınız.

    Eğer bu küçük raf tipi hoparlörlerden 5 tane varsa geri kalanları ile amfinin arkasındaki Center (merkez) ve rear (arka) çıkışlarına aynı mantıkla bağlamalısınız.

    Sonrasında da tv’nin optik ses çıkışından amfinin arka sol yandaki 2 optik girişten birine bağlantı yapıp amfiden o girişi seçmeniz gerekli.

    Eğer 5.1 çıkışlı bir masaüstü bilgisayarınız varsa da ondan amfi arkasındaki multi chanel in girişine bağlantı yapabilirsiniz.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için 2tane uzun kule gibi hoparlör 2 tane dediğiniz rafa koyulacak hoparlör Birtanede yan duran hoparlör var ve subwofer yani 5+1 setin tamamı var.
  • NRLPNR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    O zaman kuleleri öne, raf tipi küçük olanlar arkaya, diğer hoparlör de orta olacak şekilde bağlamanız gerekli.

    Bu arada Sub’ın ses seviyesini (level) %30-40 gibi bir seviyeye ayarlayın derim.
    Crossover ise en sonda kalsın
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Tekrardan teşekkürler optik kablo alıp uygulacağım dediklerinizi
  • NRLPNR kullanıcısına yanıt
    Bu arada optik bağlantı yaptıktan sonra tv’nin ayarlarından ses çıkışını dijital (optik vs) olarak seçmelisiniz.

    Ve de ses çıkış biçimini bitstream (veri akışı, passthrough, raw) vs diye geçen ellemeden aktarmak şeklinde ayarlamalısınız.

    Bu sayede tv’nin USB girişinden oynatacağınız 5.1 Dolby yada Dts sesli filmlerde ses çözümünü amfi yapacaktır ve düzgün bir 5.1 ses alabileceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.