Şimdi Ara

Ülkedeki Kalitesizlik Sorununu Nasıl Çözeriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Örneğin internetten 50 sipariş veriyorsan 25 sorunlu. Ya kargo da sıkıntı çıkar, ya üründe sıkıntı çıkar, ya garantide sorun çıkar ama mutlaka sorun çıkar. Aylarca uğraş dur telefonlarda çözülemeyen problemler. Her işte standart sıkıntısı var. Beklemediğin bir şeyin olması ve canını sıkması ihtimali %75'in üstünde belki. İşini düzgün yapmayının yanına iş kar kalıyor. Herşey şansa kadere ya gülersin ya ağlarsın. Nadire işini normal yapması gibi gereken insan kurum görünce sanki hayrına iyilik görmüş gibi seviniyoruz. Muhattap yok, resmen öğrenilmiş çaresizlik içinde millet kabul etmiş bu durumu. Bu kadar tesadüfi, kuralsız denetimsiz iş tarzıyla gelişim olamaz. Yukardaki sadece bir örnek her işte böyle...


    Bu konuda ki düşüncelerinizi almak isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 1 Ekim 2020; 16:4:57 >



  • Atatürk’ün en sevdiğim sözü;
    “Vatanını en çok seven, gorevini en iyi yapandır.”

    Halka bu bilincin yerleşmesi gerekiyor ama yerleşemez.
    Çünkü halkın dünyevi amaçları kısa dönem çıkarlarından ibaret. Onun dışında yatırımını öbür dünyaya yapıyor.

    Aynı kalitesizlik bir çok Ortadoğu ülkesinde mevcut. Çünkü inanç gereği “kalite” kavramı dünyevi olduğu için önemli değil.
    Bunun için her firma kaliteli insan çalıştırması gerekiyor. Kaliteli insan ucuz ücrete çalışmadığı için düşük ücrete işden anlamayan sorumsuz insanları tercih ediyorlar.Olay tamamen budur.Türkiyede kurumsallık namına hiçbirşey kalmadı neredeyse bütün firmalar şahıs şirketi gibi çalışıyor.Eskiden kurumsal şirketler sorununa çözüm buluyodu hemen şimdi yik.Asgari ücrete kendi tanıdığını yerleştiriyorlar iş bilmiyor yol yordam bilmiyor insanlar.Liyakatsizlik eğitimsizlik son derece çok artış gösterdi.Geneden çözüm yolu en iyi firmalardan alışveriş yapmak ben Teknoloji alışverişimi 3 kuruşuna bakmadan Amazon veya Gittigidyordan yapıyorum başka hiçbiryerden yapmam kesinlikle çünkü bu firmalar gene güven veriyor insanlara.
  • Atatürk’ün en sevdiğim sözü;
    “Vatanını en çok seven, gorevini en iyi yapandır.”

    Halka bu bilincin yerleşmesi gerekiyor ama yerleşemez.
    Çünkü halkın dünyevi amaçları kısa dönem çıkarlarından ibaret. Onun dışında yatırımını öbür dünyaya yapıyor.

    Aynı kalitesizlik bir çok Ortadoğu ülkesinde mevcut. Çünkü inanç gereği “kalite” kavramı dünyevi olduğu için önemli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mültecilerin geldikleri yere geri dönmesi ile rahatlayacak ülke ortamında geliştirilecek modern bir eğitim sistemi, uygulamaya konursa işte 50 sene sonra falan sorun çözülür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 16:11:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun için her firma kaliteli insan çalıştırması gerekiyor. Kaliteli insan ucuz ücrete çalışmadığı için düşük ücrete işden anlamayan sorumsuz insanları tercih ediyorlar.Olay tamamen budur.Türkiyede kurumsallık namına hiçbirşey kalmadı neredeyse bütün firmalar şahıs şirketi gibi çalışıyor.Eskiden kurumsal şirketler sorununa çözüm buluyodu hemen şimdi yik.Asgari ücrete kendi tanıdığını yerleştiriyorlar iş bilmiyor yol yordam bilmiyor insanlar.Liyakatsizlik eğitimsizlik son derece çok artış gösterdi.Geneden çözüm yolu en iyi firmalardan alışveriş yapmak ben Teknoloji alışverişimi 3 kuruşuna bakmadan Amazon veya Gittigidyordan yapıyorum başka hiçbiryerden yapmam kesinlikle çünkü bu firmalar gene güven veriyor insanlara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • Bakınız, ünlü Çin bilgini Konfüçyüs'a soruyorlar: "Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsanız, ilk ne yaparsınız, ilk iş ne yaparsınız?" Konfüçyüs diyor ki "İlk dilden başlarım." Şaşırıyor herkes. "Ya bunca kargaşa var, bunca iş varken dilden mi başlarsın?" "Evet, dilden." diyor. "Çünkü dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatmaz. Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz, görevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa,  âdalet yanlış yola sapar. Âdalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki, hiçbir şey dil kadar önemli değildir."

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey


    Bakınız, ünlü Çin bilgini Konfüçyüs'a soruyorlar: "Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsanız, ilk ne yaparsınız, ilk iş ne yaparsınız?" Konfüçyüs diyor ki "İlk dilden başlarım." Şaşırıyor herkes. "Ya bunca kargaşa var, bunca iş varken dilden mi başlarsın?" "Evet, dilden." diyor. "Çünkü dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatmaz. Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz, görevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa,  âdalet yanlış yola sapar. Âdalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki, hiçbir şey dil kadar önemli değildir."

    Mükemmel bir söz bu. Bunu ilkokullarda ezberletmek lazım. İstiklal marşından sonra okunacak kadar önemli.


    Bizim millet sayısal derslerde bu yüzden başarısız.

    Sen, çözeltiye solüsyon

    İşleve fonksiyon

    Isıya termo

    Vb vb vb

    Dersen o çocuk da yarım yamalak öğrenir öğrendiğini sanır ezber yapar. Ezber de düşünmeyi kısıtlar. Sonra da o çocuktan hiçbir şey olmaz. Olsa da potansiyelinin altında kalır.


    Köy enstitülerini de aynı kafa kapattı


    Üniversiteler daha berbat durumda... Hoca hoca değil yürüyen ego... Anlaşılmaz olunca dersi zorlaştırınca saygı kazanacağını özümsemiş


    En basit ve Türkçe kelimeleri bile ing kullanıyor... Sanırsın Plaza Türkçesinin konuşulduğu beyaz yakalı conconların nişantaşı ofisine geldin ve az ötedeki kapıdan volkanın sevgilisi "Avrupa yakası - Selin "çıkıp gelecek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 17:30:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    bu konu açılınca aklıma bu söz geldi.

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomv -- 18 Mart 2021; 14:11:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler ticaret bilmiyor. Kabullenelim. Bu sistemde ikiyüzlü, cimri, bencil, vs vs insanlar zengin oluyor. Sonra artistlik yapan yapana.

    İthal ürünler çok güzel. Hep kaliteli. Gıda olsun, Teknoloji olsun. Türkiyeye hep 3. Kalite ürün yollasallar bile, yerliden iyidir hep.

    Yerli firma iyi maaş vermez, hep işin sahibi kazanıyor.
    Yerli firma kaliteli ürün-hizmet yapmaz, rekabeti kapattırmıştır, denetim yoktur.
    Yerli firma kul hakkı yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    Evet ciddi kalite, bilgisizlik, yanlış algı sorunları var. Siz de bu furyaya katılmışsınız. İnanç gereği kalite dünyalık diyen de buna inanan da bu gruplara giriyor. İnanıldığı söylenen inanç sistemindeki kurallara uysa inandığını söyleyenler kalite tavan yapar. 2 günün birbirine eşit olmayacak sürekli kendini geliştireceksin, toplam kalite demek bu. Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya çalışacaksın. İşini güzel yapmak bizatihi Allah ın emridir. Boş ve faydasız işle, sözle vb. uğraşmak haramdır. İlim öğrenmek, öğrendiğini uygulamaya geçirmek ve başkalarına öğretmek teşvik edilir ve ilim öğrenip de diğer kısımlarını yapmayanlar büyük vebale girer. Takım oyunundan tut, bedenin, zihnin ve toplumun sağlıklı işlemesine, adaletli gelir dağılımına kadar sayısız şey var. Say say bitmez. Osmanlının son dönemlerini bilmem ama cumhuriyetten sonraki din eğitimi eğitim değil, hoş hiçbir eğitim eğitim değil ve günümüze geldikçe de iyice bozulmuş. Toplumdaki ayrışma, sınıflandırma, toplumu 180 derece döndürmeye çalışma yangına benzin olmuş. Dolayısıyla yarım yamalak ya da bozuk eğitim alan bir toplum var. Bunun üstüne dünyadaki bozuk kültürel akımların da etkisinde kalan bir toplım var. Gel şimdi ayıkla pirincin taşını. İşin kötüsü bu toplumu eğitecek de, yönetecek de, bu sorunları çözecek de bu bozukluktan çıkacak. Haydi diyelim 3-5 kişi çıktı. İş yaptıracak kalitede alt kadroları nereden bulacaksın. Zor bir paradoks.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toprak mahsulleri ofisini kapatın, yerel sektörlerin hepsini sonuna kadar dış rekabete açın, gümrük duvarlarıyla iç piyasada yerel şirketlerin tekel olmasının önüne geçin. Devletin sağladığı hakları traşlayın.


    Kısacası şirketleri korunaklı ve rahat tekel konumundan rekabet etmezse yokolacağı ve kendinden kaliteli rakiplerle yüzyüze kalacağı piyasalara sürün.


    Bugün birileri toprak mahsülleri ofisi ithal ürün alıyor diye ağlıyordu. Neden ağlıyorlar biliyor musunz ? Çünkü dışarda 7 liraya satılan eti size 70 liraya yedirme tekelini, dışarda 2 liraya satılan pirinci size 8-9 liraya yedirme ayrıcalıklarını yitirmek istemiyorlar.


    Yerli üretimi koruyalım adı altında güzel kılıflar hazırlıyorlar fakat asıl yaptıkları kendilerini rekabetten koruyup fiyatları blok olarak yüksek tutarak bizden çok fazla para sağmak istemeleri. Rekabet olmadığı için onlara mecbur olduüumuz için kendilerini geliştirmeye çalışmıyorlar.


    İşte bu nedenle kalitesizlik diz boyu.





  • serafon kullanıcısına yanıt

    Hocam eğitimin sorunu yüksek eğitimdeki ücretsizlik ve bedel ödemem saçmalığı, dağa taşa yüksekokul açma saçmalığı ve piyasa ile eğitimin birbiri ile alaksı kalmamış olmasıdır. Türkiye'de devlet eğitimi yaptığı için ve her zamanki gibi başkasının parasını harcadığı için ne kadar okula ve hangi bölümlere ihtiyaç var yine ve yine hiçbirşey hesaplanmadan yapıldı.


    Bütün kamu işleri reel ihtiyaçlardan kopuk bir takım az sayıda insanın fikrine göre yapılıyor. Yüksekokullarda ücretsiz eğitim ortadan kaldırılıp onun yerine burs sistemi inşa edilmeli. Devlet okullarının çoğu kapatılmalı onun yerine piyasa ile uyumlu ve piyasanın içindeki büyük şirketlerin okullar açması teşvik edilmeli veya bilkent gibi okulların açılması desteklenmeli.


    Herkese üniversite, herkes okusun , herkes bedava okusun saçmalığı eğitimi o kadar bozdu ve eğitim piyasa dengesini o kadar altüst etti ki çok büyük mutsuzluk ve birey kalitesinde ekonomik açıdan inanılmaz bir düşüş yaşıyoruz. Aynı sosyalist politikaların heryerde kaliteyi yerin dibine sokmasının bir örneği bu okullar. Fakat akıllanacak mıyız ? hayır. Bedava olmalı ki ihtiyacı olan veya olmayan herkes dalsın ve suistimal etsin sistemi zihniyeti devam ediyor.





  • Ben söyliyeyim.Her TOBB üyesi işveren bir değil iki işçi alsın 1.5 - 2 milyon kişi iş sahibi olur.Ne kaybederler ya. Bir kişi işe alsa batar mı? Tam aksine bereketlenir orası.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Doğru genel olarak ama ücretten ziyade bedel demek daha doğru olur, fırsat eşitliğini de sağlamak lazım çünkü, gerçi burs sistemi de bir yol olabilir dediğin gibi......1.si adaleti getireceksin. Bu ne demek? Hak eden hak ettiği okula gidecek. Hak eden sınıfı geçecek. Hak eden diplomasını alacak. Hak eden kadroya girecek. Hak eden iş yeri açabilecek, fabrika kuracak vb. Bu işi zaten büyük oranda çözer. 2.si usta çırak olayı ister iş hayatında ister okulda aynen devam edecek bu da baya bir kalite getirir, başı boşluktan kurtarır. Gerisi de zaten zamana yere göre üretilecek çözümler, düzenlemeler. İş bilen oldu mu tarife bile gerek yok zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 2 Ekim 2020; 0:33:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her yederden almayacan çözüm bu.

  • Herkes öncekiler & biz ( öncekiler ile biz) kitabını okuyup gerçekleri öğrendiği zaman düzlüğe çıkarız. Hatta Dünya yaşanılası bir yer olur. Kitabın ana teması dildir. Gerçi dil deyince bizim aklımıza tat alma organından başka birşey gelmiyor fakat durum çok farklı.Aşağıya başka bir konuya attığım mesajı da ekleyeyim.
    Ülkedeki Kalitesizlik Sorununu Nasıl Çözeriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akasha_Ether

    Atatürk’ün en sevdiğim sözü;
    “Vatanını en çok seven, gorevini en iyi yapandır.”

    Halka bu bilincin yerleşmesi gerekiyor ama yerleşemez.
    Çünkü halkın dünyevi amaçları kısa dönem çıkarlarından ibaret. Onun dışında yatırımını öbür dünyaya yapıyor.

    Aynı kalitesizlik bir çok Ortadoğu ülkesinde mevcut. Çünkü inanç gereği “kalite” kavramı dünyevi olduğu için önemli değil.

    Askeriye'de de geçer bu söz giden bilir.En küçük iş bile vazifedir.İster cephede ol ister mıntıka yap.Görev görevdir ve önemli olanda görevini gerektiği gibi yapmaktır.

  • İnsan etkisi olan bir zincirde hatasız bir durum söz konusu değil. Sadece oranı düşürülür.

  • Halkın zihniyetini değiştirerek... O da olmayacağına göre!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.