Şimdi Ara

Üç Silahşörler'in devam kitapları okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üç Silahşörlerin Yirni yıl sonra ve on yıl sonra adında iki devam kitabı var. Bunları okumağa gerek var mı sizce sadece ilk kitabı okusam olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Okunur çünkü;


    Bizim Üç Silahşörler diye bildiğimiz roman aslında "D'artagnan Romansı" olarak bilinen bir üçlemenin ilk kitabıdır, üçleme şu şekildedir

    1-Üç Silahşörler

    2-Üç Silahşörler 20 YIL SONRA

    3-Demir Maske( ki galiba 10 yıl sonra dediğin kitap)/EDİT:kitabın orjinal adı: Le Vicomte de Bragelonne imiŞ Türkçeye tam olarak Bregalonne Kontu şeklinde çevriliyormuş, ancak Türkçede kitap olarak çevirisi tam yapıldı mı bilmiyorum ama yapılan çeviriler Demir Maskeli Adam/ Demir maske gibi isimlere sahip, ben kitabı Fransızca bilmediğim için Almancadan okumuştum ve o çeviride kullanılan isim Der Mann in der eisernen Maske (Demir Maskeli Adam) olduğu için bu şekilde yazdım hatam için affınıza sığınıyorum.


    bu kitaplar aslında tarihi kitaplardır, yani Dumas kendi çağından önceki çağları kaleme almıştır ve orada gördüğümüz kardinaller gerçekte yaşamış ve Fransa tarihinde önemli rol oynamış isimlerdir. Kitapları dikkatli okursanız Fransa tarihi açısından önemli yorumlar edinebilirsiniz. Örneğin, Fransa'yı ihtilale götüren yolun asırlar öncesinden oluşmaya başlaması, devlet kademesinin yozlaşmaya başlaması ve kralın halktan kopmaya başlaması gibi noktaları içermektedir bana göre, okumanızı hararetle öneririm.


    Ayrıca sadece ilk kitabı okusam olur mu demişsiniz, o artık paşa gönlünüz nasıl isterse o şekilde yapmanız gereken bir durumdur çünkü her kitap sonunda bir yere bağlanır ve yeni kitap bambaşka bir macera anlatmaya başlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aprın Çor Tigin -- 10 Ekim 2020; 22:8:18 >




  • Sağ olun hocam. Üçünü de okuyacağım inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim , keyifli okumalar dilerim  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.