Şimdi Ara

Neden Sanal GSM Numarası Satışı Yapılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 850'li ve coğrafi alan kodlu sanal numara satışı yapılıyor ama bunları almak için kırk takla atmak gerekiyor. Peki GSM operatörleri neden internet şebekesi üzerinden görüşme sağlayan GSM alan kodlu sanal numara satmıyor? Telefonumuza kuracağımız bir uygulama ile birden fazla GSM hattı kullanabiliriz. Çeşitli ihtiyaçlara cevap verir. Cep merkezleri aracılığıyla pratik şekilde yeni numara alabiliriz. Mutlaka bir gün bu da olur ama neyi bekliyorlar, anlamıyorum.



  • Öncelikle bunun için yasal zemin olması gerekir. Var mı bilmiyorum. Gerçi bazen de önce ürün çıkıyor, yasal zemin sonradan geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Eylül 2020; 0:8:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten gsm noları üzerinden rahatsız/taciz edici çeşitli mesajlar geliyor ve bunun önüne geçilemiyorken, bu numaralara daha kolay ulaşılması bu tür vakaların çoğalması sebep olabilir diye düşünüyorum. Pratik bir şekilde numara almaktan bahsetmişsinizde sıradan bir insan 1 yeni numara alır bilemedin 2 alır, neden sık sık yeni numara alma ihtiyacı duysun ki bilemedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her gsm numarası yeni tesis vergilerine ve aylık telsiz kullanım ücretine tabidir, sanal numarada da aynı vergiler işleyecektir, bu yüzden ilkel vergi sistemimiz ile sanal gsm numarası imkansızdır...
  • Yasal zeminini bilmem ama voip satin alirsan istedigin numaradan istedigin adami ararsin :) soyliceklerim bu kadar sunuda soyliyim ariyacagin numarayi elinle yazarsin o nunaranin baskasi tarafinda kullanilip kullanilmadiginin bir onemi yok genede yazdigin numaradan arar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 30 Eylül 2020; 10:59:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yasal satış yapan NetGSM'de dediğiniz sistem yok. Siz nerenin VOIP hizmetinden bahsediyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 30 Eylül 2020; 17:51:55 >
  • Aroretiel kullanıcısına yanıt
    Sosyal ilişkilerde ayrı, bankalar için ayrı (Bu numarayı sadece bankalara vereceğiniz için diğer numaralarınıza gelecek banka çağrılarının direkt dolandırıcı olduğunu anlarsınız. Ayrıca farklı güvenlik avantajları da sağlar.), iş için ayrı, alışveriş siteleri için ayrı, sosyal medya doğrulama için ayrı numaralar alınıp 7/24 rahatsız edilmekten korunabilirsiniz. İstediğimiz numarayı uygulamadan tek tıkla açar, tek tıkla kapatırız. Yıllık cüzi (NetGSM'de şu an 13 TL) bir hat ücreti öderiz.

    Bir çırpıda sayabildiklerim bunlar. Tabii bunlar normal olmayan bir insan için geçerli.
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Ya reis yurt disindan al bi voip simdi adres gostermeyelim ozelden verebilirim turkiye yetkilisinin adresini istiyorsan satin alirsin dunyadaki kullanimda olan olmayan tum numaralardan bir baskasini arayip gorusme yapabilirsin misal kardesinin telefon numarasindan bir baskasini arayabilirsin yani izni olmadan sistem bu yuzden turkiyede yasal degil firma zaten israil firmasi

    Ama sistemde siz aranamiyorsunuz malesef o sıkıntısı var siz ariyacaksaniz istediniz telefon numarasindan ariyosunuz aranacak taraf sizseniz size bos bir hat tahsis ediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 30 Eylül 2020; 18:2:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam bendede şuan 2 hat var birine gelen smslerin haddi hesabı yok, diğeri ise pırıl pırıl hicbir firmadan sms gelmiyor kendimi düzgün ifade edememişim kusura bakmayın, yanlış anladınız. Demek istediğim alınabilecek numaranın bir sonu var sizin bu saydiklarinizla atıyorum 15 tane numara aldınız bu kadarı yeterli oluyor, peki daha fazlasına nasıl bir engel kota getirilecek. Birinin 50 100 tane numarayı basitçe alıp alıp işini görüp silebilmesi sıkıntı yaratmazmı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aroretiel kullanıcısına yanıt
    Her kişinin aynı anda azami kaç numaraya sahip olacağı yasal olarak belirlenir. Numarayı pratik şekilde alıp kullanıp kapatabiliyor olmak, suç işleme özgürlüğü sağlamaz. Numaranın hangi tarihler arasında kimin adına kayıtlı olduğu operatörde yer alacaktır.

    Şu anda da 5-10 tane GSM hattı alabiliriz ama hepsini tek tek telefona takmak lazım. Bir telefona en fazla iki hat takılıyor. Sanal numara olsa kart derdi olmaz, SIM derdi olmaz. Bütün numaralar tek telefonda elimizin altında olur. Ayrıca baz istasyonu üzerinden çalışmayacağı için operatöre yükü az olur.
  • Ne fantezileri var milletin helal valla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanal GSM numarası hizmetini neden yok diye sormuştum. NETGSM adlı firma yakın zaman sonra bu hizmete başlayacağını duyurmuş. Çok güzel bir hizmet olacak. Hizmet başlayınca alırım mutlaka.


    Neden Sanal GSM Numarası Satışı Yapılmıyor?
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Turkcell'in altyapısın dan yararlanıp sanal operatör kuracaklarmış hocam, yani Türk Telekom'un Bimcell, Pttcell'i gibi düşünün, Turkcell'in baz istasyonlarını kullanmasını izin vermesine şaşırdım açıkçası.


    Edit; 0510 ile başlayacakmış numaraları, hoşuma gitti. Bakalım nasıl tarifeleri olacak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokizm58 -- 30 Ocak 2022; 14:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıtım yazısında İLK FULL MVNO denmiş. Bimcell vb. sanal operatörlerden farklı bir şey (SİM kartsız GSM numarası) çıkmasını umuyorum.

  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Ne çıkacaksa erken çıksın, Türkiye'nin yeni isimlere ihtiyacı var, hem de hemen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NETGSM, mart ayında GSM aboneliği için müşteri alımına başlayacakmış.

    https://www.bloomberght.com/yeni-gsm-operatoru-geliyor-2299326

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç yıl önce bu konuyu açmıştım. Nasıl sanal coğrafi numara satışı yapılıyorsa sanal GSM numarası satışı da yapılmalı. VOIP hizmetinde tecrübesi olan NetGSM firması, GSM operatörü de olduğuna göre artık sanal GSM numarası için de bir adım atılmalı.


    Tahminim BTK mevzuatı buna izin vermiyordur ama mevzuat değiştirilemez değildir. Cep telefonu numarası sahibi olmak için mutlaka SIM kart almaya gerek olmamalı. Çağ, öyle bir çağ değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.