Şimdi Ara

Mimar için laptop tavsiyesi (Autocad)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba , bir mimar arkadaşım için laptop araştırıyoruz. kullanacağı programlar şunlar :
    Autocad , photoshop ve sckect up
    bu programlar için işlemci ve ram iyi olsa yetiyor herhalde. 3d kullanması gerekmiyormuş öyle söyledi bu yüzden ekran kartının iyi olmasına gerek yok diye duydum(yanlış olabilir). Bütçe olarak net bir fiyat yok ancak 6 bin civarı olursa iyi olur F/P ürün arıyoruz. Tavsiyede bulunabilecek varsa şimdiden Teşekkürler.



  • up
  • 6k ya işini görecek sıfır bulamazsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derebey44

    6k ya işini görecek sıfır bulamazsın
    Hocam Ne kadara çıkmamız lazım ? 8-8.5 nasıldır? Birde bu programlar için ekran kartının güçlü mü olması lazım yoksa mx230 mx330 tarzı ekran kartlarıda iş görür mü?
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    MX almanı önermem. Mimar arkadaşlar kullanmıyor en azından. Bende 1650 vardı satayım sana dedim en az 1660 ti istiyormuş ona göre hareket edebilirsin
  • Merhaba, konuyu yoğun autocad kullanan bir mimar olarak cevaplayayım.


    2010 yılından itibaren dell marka i7 2670qm işlemcili, 6gb ram, nvidia GeForce GT525M donanımlı bilgisayarımı aktif şekilde kullanıyordum. Aşırı menundum, en ufak sıkıntı yaşamadım, sadece ssd eklemesi yaptım bu güne kadar. Yaklaşık 1-2 hafta önce sattığım için yeni laptop arayışına girdim ancak sanırım bir süre yeni modellerin gelmesini ve bu piyasanın sakinleşmesini bekleyeceğim. Ofiste masaüstü i7 li bilgisayarımla devam ediyorum. Ayrıca ofisimde, i5 8. nesil mx110 lu bir laptop daha var ve çok memnunuz.


    Sonuç olarak size tavsiyem, minimum i5 veya i7 işlemcili bir laptop almanız, bence ekran kartına takılmayın, autocadde ağırlık olarak işlemci gücü ve ram miktarı sizin performansınızı etkileyecek. Ekran kartının eksikliğini veya faydasını görmedim bu güne kadar. İçiniz rahat i5 veya i7 bir laptop alabilirsiniz. Ryzen konusunda bilgim yok ben de yeni araştırmaya başladım. Ufak bir öneri: numpad olmalı bence, rakam girerken büyük fayda sağlıyor.





  • Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.