Şimdi Ara

Porsche macan yürütme maliyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.İnternette araştırmama rağmen dişe dokunur bir bilgi bulamadım.2016-2017 model bir porsche macanın yıllık yürütme maliyeti ne olur?Asıl merak ettiğim konu ise yetkili serviste yapılacak bir periyodik bakım ortalama ne kadar tutar?Kullanıp tecrübe eden veya tanıdığı kullanan varsa çok daha sağlıklı olur.Herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Maaşının 20.000₺ olması lazım aylık minimum, oda araba alındıktan sonraki maaş.

    Bu arabayı alacaksan o zaman aylık 50.000₺ gelir lazım minimum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ben o kısımdan bahsetmiyorum arabayı alabilecek bütçem mevcut.Fiyatı premiumların sedanlarıyla aşağı yukarı aynı ancak marka porsche olunca kasko ve bakım maliyeti premiumları ne kadar katlar merak ettiğim kısım bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacklotus01

    Yok hocam ben o kısımdan bahsetmiyorum arabayı alabilecek bütçem mevcut.Fiyatı premiumların sedanlarıyla aşağı yukarı aynı ancak marka porsche olunca kasko ve bakım maliyeti premiumları ne kadar katlar merak ettiğim kısım bu.
    Hocam buna en iyi macan sahipleri cevap verir onuda burada bulamazsın malesef, bence şöyle yap benzinlikte vs bir yerde macancı yakalarsan sor en sağlıklı cevabı o verir, gerisi söylentidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım fiyatları sabittir bayiyi arayıp sorarsın araç alacağım periyodik için fiyat bakıyorum de satış olursa hemen yaptırmak istiyorum vs ben fiyat vermiyorum diyen bayi görmedim.

    Kasko ise muamma sadece araba değil. Kişininde özellikleri fiyatı belirliyor. Eski aracında hasarsızlık indirimi varsa ilk kaskon olmadığı için hasarsızlık indirimini korur ona göre fiyat alırsın vs ilk kasko ise çok yüksek bir meblağ çıkar. Şu anki sahibine sorsan bile yanıltabilir ona 10-12 bin tl çıkar sana 25 bin vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macan değil ama cayenne için yaklaşık 5 6 bin civarında yetkili servis faturası çıkıyordu geçen sene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan besleyen yemini düşünmez diye bir söz var, bunları düşünüyorsanız bence çok gerekli birşey değil sizin için macan.

    en basitinden minimum 6bin tl lastik masrafı olacak ilk aldığınızda. 2016-17 model bi aracın lastikleri bitmiştir.
  • Bilgiler için teşekkür ederim geçen sene cayenne için 5 bin tl civarı fatura çıkıyorsa bu sene de macan için o civar çıkar bu da makul sayılır.Günümüz piyasasına göre çok uçuk fiyatlı bir araç olmadığı için, bu aracı alacak durumu olup ancak yürütmede sorun yaşayacak insanlar olabilir.Elimdeki araçlardan birini elden çıkardığımda e300 coupe ile arasında kaldığım bir araç.Eğer e300 e göre yürütme maliyeti çok farklıysa hiç düşünüp kafamı bulandırmayacaktım.Cevap yazan herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blacklotus01 B kullanıcısına yanıt
    O fiyatlara çıkıyorsanız tesla neden düşünmediniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sml_akyz

    O fiyatlara çıkıyorsanız tesla neden düşünmediniz hocam
    Görüş alışverişinde bulunmak için yazıyorum,

    Tesla sahibi olan kişi, malum ülkemizde servisi, yapılanması henüz yok (şu halimizle ileride de gelir mi bilemem). Ciddi bir problem çıksa araçta, servis olmaması ve aracın ciddi bir arıza durumunda bakım/onarım için yurtdışına çıkmasının gerekmesi beni düşündürüyor. Servis vs. çok ihtiyacı olan bir model olmadığını biliyorum ancak mesela ufak da olsa bir kazada onarım nasıl olacak? Acaba Türkiye' de Tesla sahibi olup ciddi bir problem yaşayan kişi oldu mu, olduysa nasıl sorununu çözdü?
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar için daha erken olduğunu düşünüyorum yine de öneri için sağ olun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Sayıları az da olsa sadece elektrikli araçlarla ilgilenen özel servisler var. Yazılım-mekanik-parça konusunda destek oluyorlar. Örnek olarak : E-garaj İstanbul
  • blacklotus01 B kullanıcısına yanıt
    Aşağıda arkadaş söylemiş. Yazılımına kadar kontrol edebilen özel servis konumumdalar. Kendisi model S kullanıyor. Eğer akşam ya da işyerinde sabit şarj noktan yoksa elektrikli araç kullanımı zor olabilir. Ama sabah telefonu prizden çeker gibi aracını şarjdan çekersen şehir içi kullanımı hayli hayli karşılar. Şehir dışındada 7-8 saati geçik yollarda yemek molasında ortalama 1 saat molayla ortalama %80 doluluğa ulaşan modeller var. Hızlı şarjlarda yayılıyor. Dediğiniz gibi sabit park yeriniz yoksa erken. İstanbulda yaşıyorsanız e garaja gidip incelemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 bin TL yetkili, 2 bin TL civarında özel serviste yıllık kontrol ve bakım. Devir daim örneğin 3 bin , V kayış 500-1000 TL arası vs vs yani yürütülmeyecek araç değil ama ucuz da değil tabi. En ufak bir iş için bile işcilik 500-1000 TL arası yazılır. Macan'ım yok elbette ama bildiğim bazı fiyatlar bunlar.
  • bu ters çan eğrisi gibi işler...
    araç ucuzdur...sizi gıdıklar,lakin kasko pahalı yaptıramazsınız,bakım ve parçalar pahalı ocağınıza incir ağacı..
    servis keza öyle
    tabancayı bedava verirler sevinirken mermiler pahalıdır durumu.
    yerinizde olsam bu sevdadan vazgeçerdim
    bir tarih range rover hayallerimi bir kullanıcı ile görüştükten sonra tarihin tozlu sayfalarına gömdüm
    durumu iyi biriydi fabrikatör diyelim basitçe
    dedi seni batırır..
    dayanamazsın
    nokta.
  • Kasko için 50 60 arası kenara atmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam premium sedan sahibi olarak söylüyorum, abartıldığı kadar servis ve kasko masrafı olacağını düşünmüyorum. Ancak araç arızası ve hasar onarımlarında ciddi rakamlar çıkabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim için 10-15bin tl kasko 5 bin tl bakım makul.Daha üstünü de karşılayabilirim ancak 700-800 bin tl lik bir arabayı yürütmek için gereksiz fazla para ödemek beni psikolojik olarak yıpratır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum, ülkemizde böyle bir çözüm merkezi olması gerçekten güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.