Şimdi Ara

Citroen c3 stop etme problemi ve dusuk yag basinci uyarisu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 model citroen c3 1.6 hdi sx aracimda 1 aydir seyir arac calistiktan sonra stop ediyor ve akabinde dusuk yag basinci uyarisi veriyor. Oncelikle motordan olabilecegini dusunulup yaği yag filtresi degistirildi ayni zamanda kartelde yag musurunde hic bir sorun yok 4 5 tane usta aracin motoru cok guzel cevabi verdi.Daha sonra elektroniksel denildi. Krank sensoru degisti sorun cozulmedi. Motor ici sigorta kutusu 2. El(sifiri yokmus) degistirildi. Yine sorun cozulmedi.. daha once bu sekilde bir problem yaşayan oldu mu yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Araç kaç kmde? Seyir halindeyken mi stop ediyor?
  • 1. Ve 2. Viteste oluyor genelde. Bende de aynı hatayı verip araba gazdan kesiyor kendini . Elektrik olsada arabada kontağı kapatıp açınca ancak düzeliyor. Bazende egzoz emisyon hatası veriyor.


    İki senedir çözebilen çıkmadı. Arada hata kodlarını sildirince bir süre idare ediyor stop etmeden.


    Bir ara komple tum elektrik tesisatını değiştirelim diyen bile çıktı. Çözüleceğini bilsem değiştiririm ama garantisi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egr valfininin siyah plastik kısmını metal bölüme sabitleyen 3 vidayı sökün veya söktürün, alttaki videonun 37:08 'deki siyah kolu çevirdiğinizde kolun şak diye geriye atması gerekiyor, atamıyorsa, yarıda takılıyorsa temizleyici ,yağlayıcı spreyle açmayı deneyin, düzelmiyorsa egr valfini yenileyin (valeo pahalıdır, herth buss marka alabilirsiniz (herth buss kodu: j5698001), 90'lık focus, cmax, fiestanınki de aynı malzemedir)..o siyah kolun karşılığındaki metal parçada metal mil var, onu da temizleyici , yağlayıcı spreye boğun, hem kol hem mil rahatça hareket etmeli, burdaki karbon birikiminden kol ve mil işlevini kaybediyor egr kapanması gerektiğinde tam kapanamadığından motora dengesiz hava akışı olup motor kendini korumaya alıp 3000 devir sınırı koyabiliyor, ışıklarda 1. vitesle kalkış yapmak isterken, ilerleyen zamanda otobanda vites değiştirmek gerektiğinde bir anda stop ediyor, motor arıza ışığı yakabiliyor veya antipollution hatası verebiliyor.



    Citroen c3 stop etme problemi ve dusuk yag basinci uyarisu





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 10 Ocak 2021; 13:49:43 >
  • Smtbgrhn S kullanıcısına yanıt
    Merhaba benzer sorun bizim arabamizdada var sorunu cozebildinizmi?yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.