Şimdi Ara

Frekansa bağımlı monitör tavsiyesi (60 Hz ile 144 Hz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Monitör almayı planlıyorum, kavisli olanlar ilgimi çekti. İlk başlarda 2.el almayı düşündüm, lakin burada ya da malum başka satış sitesindeki fiyatlara anlam veremediğimden sanırım sıfır alacağım. Yenisi 1200 TL olan monitöre 820 TL paneli kırık fiyat verildiğini gördüm. Neyse, asıl sorum frekans yinelemesiyle ilgili. Bütçem maksimum 1000TL, GTX 1070 ekran kartım var, film ve dizileri LCD TV'den izliyorum. Oyunlardaki performanstan daha çok göz yorgunluğu için 60 Hz ve 144Hz ya da üstü monitörlerin farkı ne derecedir? İkisini de kullanan kişiler cevaplarsa çok memnun olurum. Tabii ki göz yorgunluğunda kullanım mesafesi ve süresi de etkilidir. Eğer 60-70 Hz'lik bir monitör alsam, şu an hali hazırda monitör olarak kullandığım 60 Hz'lik LCD TV'den göz yorgunluğu için pozitif bir fark yaşar mıyım? Yoksa sadece internet için 21 inç lik alt seviye bir monitör alıp, oyunları da LCD TV'den devam mı etmeliyim?

    Profesyonel oyuncu olmadığım için (ara sıra fps genelde strateji oynuyorum) VA ya da IPS panel düşünüyorum, tepki süresi de önemli değil bu nedenle. 5-6 ay sonra yurt dışında çalışma gibi bir durumum oluşabilir, o yüzden sıfır almak istemiyordum. Temiz uygun fiyatlı 144 Hz bir 2.el bulamazsam aşağıdaki 2 monitörden birini sıfır alacağım sanırım. Hangisini önerirsiniz? Kavisli olmasını istiyorum ama kararsızım. Biri kavisli VA panel, diğeri düz IPS panel. Özetle 60HZ LCD Tv ile 60 HZ ya da 144 Hz monitör arasında göz yorgunluğu açısından farklar var mıdır? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.


    https://www.hepsiburada.com/samsung-lc24f390fhmxuf-23-5-60-72hz-analog-hdmi-full-hd-freesync-kavisli-va-monitor-p-BD805154https://www.hepsiburada.com/samsung-ls24r350fhmxuf-24-75hz-5ms-hdmi-d-sub-fhd-freesync-cercevesiz-ips-oyuncu-monitor-p-HBV00000TMFUF



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denny5 -- 26 Eylül 2020; 14:13:13 >











  • Sanırım bazı kavramları yanlış biliyorsunuz.

    VA ve IPS panellerin oyuncu monitörleriyle ilgisi yok. Tam tersi bir çok oyuncu TN tipinde monitör kullanır çünkü daha ucuza yüksek yenilenme hızı sunarlar. Görüntü kalitesi olarak daha zayıflardır. Tepkime süresi gibi şeyler önemli değilse sizin için güzel bir VA panel sizin için fiyat/performans ürünü olucaktır.

    Yüksek yenilenme hızı gözü daha çok yorar. Yazdığınızdan tam tersi anlaşılıyor.
  • 75 Hz IPS monitör almanızı öneririm. Bence bütçe yetersiz olmadığı ve 240 hz gibi bir yenileme hızı beklenmediği sürece IPS almak lazım artık, IPS monitörleri çok geliştirdiler. Eskiden TN monitörün avantajı hızlı yenileme ve tepki hızlarıydı, ama artık bu bir dezavantaj değil, çünkü 1-5 ms arası tepki süresi olan IPS monitörler çıktı her yerde. Espor oyunları oynamıyorsanız 144 HZ de gereksiz, çünkü hem o bütçeyle kaliteli bir şey bulmanız çok zor, hem de modern oyunlarda zaten daha yüksek fps fazla almazsınız.

    Film konusunda da IPS zaten üstündür, fps de alakasızdır, filmler 24 fps ile çekiliyor standart olarak.
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    Hocam paneller hakkında bilgim var, sanırım bir yanlış anlaşılma ya da anlatma olmuş. Tepki süresi daha düşük olduğundan TN panelleri profesyonel oyunculara atfettim. Zaten VA ya da IPS düşündüğümü yazdım bu sebepten ötürü.

    Yüksek yineleme hızı yani daha yüksek frekans daha az titreşim anlamına gelmiyor mu? Yüksek frekans nasıl daha fazla yoruyor gözleri onu anlayamadım. Eski CRT leri düşünün, 60 Hz de titreşim bariz belli olurdu, yükseğe alınca daha az gözümüz yorulurdu.Eğer dediğiniz gibiyse yani yüksek frekans sadece oyun akışı için konfor ve bununla birlikte göz yorgunluğunu arttırıyorsa hiç 144 Hz'e bakmayayım o zaman ben, bütçem otomatikman istediğim seviyeye gelmiş olur :)
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdığınızdan anladığım kadarıyla çok istinai oyunlardaki fps değeri 144 Hz ile yüksek konfor sunuyor.
  • denny5 D kullanıcısına yanıt
    Konfordan ziyade lol, cs:go gibi dusuk grafikli ve rekabetci oyunlarda daha hizli tepki vermenize yardimci olur. Hikaye bazli oyunlarda o kadar onemli olmamakla birlikte zaten modern bir ekran kartıyla bile 144 fps almak zor.

    Kız arkadaşımda 1660 super var, ona 144 hz ips panel monitör aldık mesala, çünkü lol oynuyor yoğunlukla, sırf tek kişilik hikaye oyunları oynuyor olsa 144 hz almazdık.

    Son olarak ben bu monitörü uzun yıllar kullanırım, gelecekte de daha iyi ekran kartı alırım diyorsanız yine de 144 hz mantıklı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hayır yazdığım gibi yurt dışına çıkma durumum var. Medimarkt de bonus kampanyası buldum, 1000 TL üzeri alışverişe 150 TL bonus veriyor. Az önce 900TL'ye Samsung LC24F390FHMXUF aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.