Şimdi Ara

Monitör Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fps oyunculuğu konusunda minumum 4 5 sene arkama bakmadan monitör almak istiyorum full veya 2k farketmez ancak 200 fps oyunculuk için full hd ve maksimum 24 inç daha iyi gibi geliyor.

    Sormak istediklerim
    1) GTG mi önemli Mprt mi önemli ?
    2) Mprt 1 Ms yazan bir çok monitör de Tipik 4 veya 5 ms yazıyor bu ne anlama geliyor.
    3) Monitörlerin input lag değeri 10 ms civarındaysa mükemmel olarak kabul ediliyor ancak yeni monitörler için böyle bir test kaynağı göremedim.
    4) En önemlisi eskiden ips veya va paneller fps oyuncuları için önerilmezdi ancak bugun birçok ips va lar 1ms gtg yazıyor sizce bu onların sürekli 1 ms kalacağı anlamına mı geliyor yoksa peak değerleri mi ? Sürekli 1ms oyun oynayabiliyor muyuz ? Bugün 240 hz tn panel üreten ve 0.5 ms tepki süresini dile getiren tek firma benq zowie ve tüm espor arenasında bu ürünler kullanılıyor FPS oyun oynacak biri için halen en iyi çözüm tn panel midir ?

    Almayı düşündüğüm monitör listesi

    Monitör Önerisi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 25 Eylül 2020; 14:22:7 >







  • koca forumda monitörden anlayan kimse yok mu ya :) millet 144 ms 1 ms 240 hz 1 ms fiyata göre sırala diyip alıyor sanırım :)
  • Hocam, msi g241 1ms 144hz İps panel kullandım. Fps oyuncusu iseniz ben ips panel önermem. Görüntü bulanık ve gerçekten tn paneldeki 1ms yakın olduğunu düşünmüyorum. Şuan kullandığım xl2546s 0.5ms 240hz monitör. kötü yanları sarım traklık, çok düz açıdan bakmanız gerekiyor ve standart moda alsanızda maviliklerde karelenmeler oluyor. Ama oyunlarda yağ gibi akıyor. Gönlümün kralı xl2411 hem renk hemde oyun için kullandığım en iyi monitör.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xdian X kullanıcısına yanıt
    hocam zaten işin ilginç yanı da bu düşünün verilenleri yerine koyalım normal şartlar ips veya va her zaman tn den daha maliyetli denir ve pahalıdır. 10 bit renk üreten monitörler her zaman çok çok pahalıdır. Ancak bugun 1 ms ips ler 3000 bandında 240 hz bulunurken benq nun tn paneli 6bit + frc ile tn paneli 4500 liraya satıyor. Yani ya oyunculuk için halen tn şart ve kaliteli tn panel de ips kadar pahalı yada benq bize geçiriyor
  • Benq marka adını kullanarak pahalı sattığı kesin, ama malzeme kalitesi emin olun diğer mudail ürünlerden çok kaliteli. Yanlış hatırlamıyorsam asusun 24.5 1ms modeli arasında kalmıştım. Asus daha pahalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 25 Eylül 2020; 22:8:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xdian X kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mesajda geçen mprt ve gtg olayi hakkinda bilginiz var mı hangisi önemli ve gercek 1ms terimini ifade ediyor.

    Birde bu xl2546s için üretimi bitti vs diyorlar sorunlu bir ürün mü? Bazi sayfalarda 239hz gösterdiginde oyun içi 120 hz çalıştığı söylenmiş bunlar hurafe mi aslı var mı duruma göre yeni ürün bekleyecegim yada düzgün ise bu ürünü alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu hakkında bilgim az. youtube bununla ilgili bolca konu var. Daha fazla bilgi bulursunuz.
    Xl2546s üretimi durduruldu. Tam emin olmamakla birlikte xl2411k modeli 240hz olarak, Xl2546k olarakta 360hz diye okudum. Kesin olan birşey var oda daha yüksek hz sahip bir model geleceği.
    Xl2546s bende 239.760 olarak çalışıyor, Amd ekran kartını bağladığımda tam 240hz olarak çalışıyor, eğer 1hz sorun olacaksa çok daha fazlasına basit program ile zaten oc yapılabiliyor. 120hz olayını sizden duyuyorum. Bende sadece freesync açma/kapama gözükmüyor onuda yazılım güncellemesi ile düzelteceğini söylediler serviste ama ben göndermedim. Gsync test ettim sorunsuz çalışıyor. İlerde belki servise gönderirim.
    Aceleniz yoksa bekleyin, yıl sonuna kadar yeni modeller piyasada olur diye düşünüyorum. Tabi fiyatları ne olur orası ayrı konu. Tabi xl2546s tükenme ve gelen ürün yüksek fiyat olma ihtimalide var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xdian X kullanıcısına yanıt
    bekleyeceğim hocam teşekkürler 60 hz devam :)
  • 1 ve 2- Siyah-beyaz geçişi esastır. GTG daha hızlı olduğu için onu yazıyorlar genelde. GTG 1-2 ise, SB genelde 5-8 oluyor. Lâkin pratikte kullanılan GTG oluyor yine. Oyunda SB kullanımı çok azdır yani.

    3- İnsanın fare tuşuna basma süresi 80 ms'nin altına inmiyor. Oradan kıyaslama yapabilirsin. Bu işleri bıraktığım için site ismini unuttum. 16 ms'ye kadar 1. sınıf olarak geçiyor.

    4- Evet. Eskiden önerilmezdi. Çünkü laf seviyeleri çok yüksekti. Özellikle de IPS'lerin ama gelişen teknoloji ile o eskide kaldı.

    TN panel, pratikte hâlâ daha iyi ama mesela ben tercih etmiyorum. Çünkü renkler o kadar kötü geliyor ki, ona katlanamıyorum. Mesleğin etkisi de var tabi.

    TN panel olup da, oldukça iyi renk veren ve/veya IPS panel sanılan modeller de var. Dell'in 400 nit parlaklığı olan modellleri mesela.

    Biz nerede yaşıyoruz? Türkiye'de.
    Sunucuların çoğu nerede? 1500-2500 km uzakta.
    Bundan dolayı ne kadar gecikme yaşıyoruz? Bazen 1 sn'yi (1000 ms) bulan gecikmeler.

    Vaziyet buyken, emin ol ki monitördeki ek 10 ma bile anlamsız kalıyor. Biz en büyük golü zaten bağlantıdan yiyoruz bir kere. Senin sunucuya uzak ve en kral donanımın olsa bile, dandik bi sistemi olan ama sunucuya yakın kişiden her türlü dezavantajlı olacaksın yine.

    Neden? Bizimkiler hâlâ ping hesabı yapıyorlar da ondan. Hâlbuki biz golü pingden değil, kayıp paketlerden yiyoruz. İngilizcesi latency'den yiyoruz.

    1- Ülkemizin yurtdışı çıkışlarında (upload) darboğaz yiyoruz. Bizi sıray sokuyor, belki denetliyor vs, ondan sonra veri çıkışına izin veriyor. 4 şeritli yolun, trafik denetlemesi de olan 2 şeritli yola düşmesi gibi düşünebilirsin bunu.

    2- Upload (yükleme) konusunda hâlâ çok gerideyiz. Millet cahil olunca, satıcılar da neti bize indirme hızını söyleyerek satıyorlar ve biz de afiyetle yiyoruz. Bakmıyoruz bunun yükleme hızı ne kadar diye ve bu genelde de 1/10 gibi absürt rakamlar oluyor; malesef...

    Yani reel 50-80 ms olsa, yine gayet rahat oynanabilir olacak ama öyle değil. Neden? Çünkü 2 türlü darboğazdan dolayı 1 sn'yi bulan gecikmeler yiyoruz. Normal kullanıcı için oldukça önemsiz ama FPS oyunlarında biizm açımızdan yaşamak-ölmek kadar önemli bu. Sonra söyleniyoruz kendi kendimize "Ya burda ben değil, onun ölmesi gerekirdi" diye. Ya da video seyrediyorsun ve seyrettiğin kişinin, karşısındakileri çekirdek gibi çitlediğini görüyorsun ve sonra "Bunu ben neden yapamıyorum?" demiyorsun da, "Adam pro bere" diyorsun. Alakası yok. O pro olabilir ama senin onu yapamamanın, senin oto olmamanla alakası yok yani; anlatabildim mi?..

    Biraz uzun oldu ama sorunlarının cevapları ve monitör/donanım alırken hesâba katılması gereken diğer unsurlar da bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marklar ve kaliteleri hakkında:

    MSI, Dell ve Asus'un malzeme kalitesi oldukça iyi.
    BenQ için aynısını söyleyemeyeceğim malesef.
    Diğerleri de ortalama veyahut daha düşük kaliteye sahipler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kimsenin deginmedigi konulara degindiginiz için çok teşekkür ederim.

    Yazdıklarınızdan sb konusunu anlamadım sb kullanımı nedir?

    Latency konusunda atıyorum cs de aynı ping de Türklerle oynuyorum hâliyle yüksek ranklarda küfür bol ve deliriyorum:)

    Aynı ping değerlerinde cs go da teknik olarak en öne çıkan monitör benq 2546s tn derseniz onu alacağım hocam ben artık elin 10 pingli isveclisini vurmayı geçtim 5 vs 5 aynı ping de rakibe göre düşünelim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Yazdıklarınızdan sb konusunu anlamadım sb kullanımı nedir?

    Siyah beyaz
    Gtg de grey to grey

    Aynı pingde, altyapısı aynı olan ve/veya upload darboğazı olmayan kişiye göre geridesin.

    Monitörde hissedilecek bi fark olmaz.

    Tepkisi hızlı bi insanın fare tuluna basma süresi 80-90 MS olduğundan kıyas yapabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.