Şimdi Ara

Apple HomeKit [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
25
Favori
7.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple HomeKit [ANA KONU]
    APPLE HOMEKIT ]

    Akıllı ev teknojileri gelişiyorken Apple'ın da bizlere sunduğu HomeKit sayesinde iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV'mizden ışığımızı, termostatımızı, perdemizi hatta kilidimi bile açıp kapatabiliyoruz. Google Home'a nazaran çok daha az sayıda cihaza destek sunmasına rağmen bir kaç senedir gitgide daha fazla marka desteklenmeye başlandı.


    Bu konu HomeKit destekli cihazlar konusunda tartışma ve yardımlaşma konusudur. Konu zamanla güncellenip, desteklenen cihazlar eklenecektir.







  • Ben de uzun bir süre, Raspberry Pi üzerine kurulu HomeAssistant ve Homebridge ile beraber evimde ki cihazları HomeKit ile kullandım.


    Evimde Yeelight, Tuya ve Philips Hue altyapısı var.


    En başta söyleyim Homekit sorunlu bir sistem ve hiç memnun kalmadım.


    Eksileri :


    • Yeelight'lar da, beyaz ışıkta %100 parlaklık veremiyor. Mesela tüm ışıklar full güçte bir senaryo yaptınız. Birde düşük ışık senaryonuz var. Düşük ışıktan, full'e geçtiğiniz zaman Yeelight ampüller %70 ışık gücünden yukarı çıkamıyor. Bu konunun Reddit'te başlıkları mevcut. Siz HomeKit üzerinde yüzde 100'e ışık gücünü çıkarsanız bile aslında ışık %70 seviyesinde yanıyor. Tek çare Yeelight uygulamasına dönüp ordan bir tuşa basmanız. Sebebi de Homekit'in direk renk sıcaklıklarını kontrol protokolunun olmaması.
    • Homekit maalesef otomasyonlarda problem yaşıyor. Mesela bende evden çıkarken kapının orda bir NFC etiketi var. Bu etikete telefonumu tuttuğum zaman evdeki tüm ışıkları kapatıp Alarm sistemini devreye alıyor ve bende kapıyı çekip çıkıyorum. Sıralaması da şu şekilde.
    • 1) Salon ışıklarını kapat 2) Klimayı kapat 3) yatak odası kapat 4) Alarmı devreye sok. Şimdi tüm sistemler sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yok ve NFC etiketi ile oluşturduğunuz otomasyon devreye giriyor. Ancak diyelim ki Yeelight ampüllerden biri "Offline". İşte o zaman sadece bir ışık erişilemediği için bütün otomasyonu iptal ediyor ve hata kodu veriyor. Bu yeelight ampül diyelim ki salonda yani 1. sırada. Onu kapatamadığı anda errors veriyor ve 2,3,4 dahil hiç birini yapmıyor. Bu oldukça sinir bozucu.
    • Sesli komutlar neredeyse çalışmıyor. Mesela bakın salonda klimam var ve Tuya üzerinden bir IR kontrolcüsü ile kontrol ediyorum. Siri kestirmelerden bir kısayol oluşturduğumda sorun yok anca HomeKit üzerinden çalıştırmak istersem bir türlü düğmesi olmasına rağmen algılamıyor.





    Gördüğünüz gibi, "Salon klima aç", "Klima aç" gibi komutlarda bu hataları veriyor. Aşırı sinir bozucu. Zaten en başta Homebridge tarafından Tuya'dan çekilen datada klimayı switch olarak tanıyor. Klima olduğunu algılamıyor. Zaten hemen hemen her şey switch olarak Homekit'e geliyor.

    • Eve mesela bir ay içinde payölçerli kaloriferlerde kullanılmak üzere Kalorifer vana başlığı alcam. Bunlarda homebridge üzerinden Homekit'e geliyor ancak düzgün çalışmıyor. Sıcaklığı göstermiyor. Sanırım sadece aç kapa yapabiliyorsunuz.


    Son dönemde ise evime Alexa kurulumu yaptım. Salon'a 1 adet Echo dot 3.nesil, yatak odasına ise Echo Show 5 aldım. 165m2'lik evde hangi odaya girersem gireyim Alexa beni duyuyor ve başarılı bir şekilde çalışıyor. Bunlar dışında ise yine salonumda Firetv 4K var.


    Alexa hemen hemen bütün protokolleri destekliyor. Homekit'ler de yer alan %100 parlaklık problemi mesela Alexa üzerinde yok. Philips Hue sistemi ve Tuya sorunsuzca çalışıyor. Mesela tuya üzerinden oluşturduğum klima kontrolcüsü Alexa'ya direk olarak klima şeklinde geliyor. Bakın Switch filan değil direk klima. Özellikle bu yaz inanılmaz işime yaradı. Sesli komutlarda "Turn On - Turn Off air condition" dediğimde bir kez olsun patlak vermedi. Gerçekten çok başarılı.


    Bu arada Alexa sesli komut üzerine kurulmuş bir sistem. Uygulamasından aç - kapa yapabiliyorsunuz ama tabi Homekit gibi rahat bir arayüzü olduğunu söyleyemem. Ancak ses algılamada inanılmaz başarılı. Koridordan seslendiğim anda bile doğru algılıyor ve komutu yerine getiriyor. Alexa'nın Homeassistan desteği de mevcut. Homeassistant üzerinde ki her şeyi direk olarak Alexa'ya getirebiliyorsunuz. Ancak bunun için Nabu Casa yani homeassitant bulut desteği gerekiyor ve aylık ücreti 5 dolar. Ha ücretsiz yöntemlerde var ama çok çetrefilli.


    Bakın klimayı direk klima olarak tanıdığı için sıcaklığını bile ayarlayabiliyorum. 20 derece yap diyorum yapıyor.


    Salonumda tüm ışıklarım ev otomasyonun dahil ve Alexa'da yaptığım rutinler ile(HomeKit'te ki senaryolar) çok hızlı bir şekilde geçişler yapabiliyorum. Örneğin bütün ışıklar full parlaklıkta açıkken bir anda ortamı sinema moduna uygun hale getirebiliyorum.


    Bende evde birde Firetv var. Kumandasının üzerinde de Alexa tuşu var. Salonumda bir echo dot olduğu için çok kullanmıyorum ama Echo ürüne sahip olmayanlar için müthiş yararlı olabilir. Ha bu arada Alexa'yı kullanmak için herhangi bir Echo ürün veya Firetv sahibi olmanıza da gerek yok. Direk uygulamasını indirip onun üzerinden de kullanabiliyorsunuz. Mesela bir arkadaşımın evinde Yeelight ve tuya vardı. Yeelight'lar da ki %100 parlaklık sorunu yüzünden onu Alexa'ya geçirdik. Sadece uygulamasını kullandı ve bütün otomasyonlarını onun üzerinden yaptı. Başka bir arkadaşımın evinde ki kurulumda ise cihazı Android olduğu ve HomeAssistant olmadığı için, tüm sistemini ayrı ayrı uygulamardan yapıyordu. Mesela ışıklar için Yeelight'ı açıyor, Tv için Tuya'ya geçiyordu. Sadece Yeelight ampuller için değil, bendede olan Xiaomi Bedside Lamp için bile uygulamayı kullanmak zorundaydı. Alexa ise bütün dertlerine deva oldu. Tüm sistemini tek bir çatı altına topladı. O kadar keyif aldı ki, gitti Tuya panjur ve kombi kontolcüsü aldı. Her şeyi Alexa'ya bağladı.


    Firetv'de efsane bir cihaz. Bakın daha önceden mesela eve her vardığımda evde hafif bir müzik çalmasını istiyordum. Bunu da evdeki AppleTV üzerinden yapıyordum. Ancak sebebini bir türlü anlamadığım bir şekilde bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. AppleTV direk ev otomasyonunun entegre olduğu bir hub ama çok stabil değil maalesef. Firetv aldıktan sonra ise AppleTV'ye gerek bile kalmadı. Bağladım Spotify hesabını ve oluşturduğum bir rutin ile eve her geldiğimde istediğim müzik çalmaya başladı, üstelik bir kere bile teklemeden. Home Assistant ile Firetv üzerinde daha çok kontrol sağladım. Aç - kapa yapmaya başladım. Tüm uygulamaları sesli komutlar ile açtım. Mesela "Alexa TV on" ile projektörü, anfiyi , firetv'yi ve firetv üzerinde ki tv uygulamasını başlatmasını sağladım. Netflix seyrederken mesela durdur, oynat, 10 dakika ileri sar ya da başa sar gibi tüm komutları Alexa üzerinden verdim. Ellerimi hiç kullanmadan. Hatta şimdi yeni bir otomasyon yapıyorum ve Netflix üzerinde bir şey seyrederken durdur dediğim anda salon ışıklarımı full açmasını ve oynat dediğim anda da sinema moduna geçmesini sağlayacağım. Üstelik bu mod sürekli açık olmayacak sadece komutla çalışacak yani her film durdu ya da oynat yaptığınızda ışıklara müdahele etmeyecek. Bunu da HomeAssistant üzerinden sanal bir düğme ile yapacağım.


    Aynı şekilde mesela "Music on" rutini yaptım. Bunu her söylediğimde projektör veya tv açılmadan direk olarak FireTV üzerinde ki Spotify sayesinde, ses sistemimde müzik çalıyor. Kapat dediğim anda ise kapatıyor. Radyo mu dinlemek istiyorsunuz sadece komut vermeniz yeterli ve üstelik Türkçe radyolar da var. FireTv gerçekten çok başarılı. Ancak kurulumu biraz zahmetli.


    Bundan sonra eve bir şey alırken direk olarak Alexa desteği var mı yok mu ona bakıyorum. Zaten artık günümüzde bir çok cihaz Alexa destekliyor. Mesela en son bir robot süpürge aldım ve direk olarak ALexa'ya bağladım. Artık "Clean my House" dediğim anda süpürge tam tur ev temizliği yapıyor. Hatta konum bazlı rutin oluşturup siz evden çıktığınızda, eğer saat 9-17 arası ise yine otomatik evi süpürmeye başlayabiliyor. Böylece robot görmüyorum bile ve evim süreki temiz kalıyor.

    Alexa kurulumu biraz zor. Mesela Yeelight'ları Frankfurt üzerinden kurduysanız, baştan Singapur serverini seçip kurmanız gerek. Yoksa ALexa'da gözükmüyor. Aynı şekilde Yeelight ile Mi Home Skillerininde yüklü olması gerek. Bazı detayları var. Ama sonunda mükemmel çalışan bir sistem haline geliyor.


    Alexa diğer sesli asistanlar gibi değil. İnanılmaz gelişmiş özellikleri var. Mesela yaptığınız bir rutin ile sabah uyanıp alarmı ertelediğinizde size direk olarak hava durumunu okuyabiliyor, trafiği söylüyor ve günün haberlerini okumaya başlıyor. Bunları da hep Skill yeteceği sayesinde yapıyor. Ayrıca çift lisan aynı anda kullanabiliyorsunuz. Fransızca bir şey sorduğunuzda fransızca cevap verirken İngilizce sorarsanız İngilizce söylüyor. Siri'de mesela İngilizce bir şarkı adı söyleyin ve çalmasını isteyin. Lisan Türkçe ise direk saçmalıyor. Çift lisanda kullanamıyorsunuz.


    Alexa bu arada 4 ay öncesine kadar Türk Appstore'u üzerinde yoktu. Ancak 2 ay kadar önce yayınlandı. Aldığım bir duyuma göre yakında Türkçe olacakmış. 2022 başına kadar Türkçe desteği geliyor. Bundan sonra ister İngilizce isterseniz de Türkçe olarak kullanabileceksiniz. Ya da çift lisanla beraber.

  • Apple gerçekten hala daha akıllı ev sistemlerinde herhalde en son sırada. Tüm evde apple ürünleri kullanmamıza rağmen homekit destekli ürün bulmak çok zor. İlk başta alacakken ilk homekitli ürün var mıdır diye arıyordum. Fakat artık xiaomi, anker vs. doldurmaya başladık eve. Nasıl Amerikan vatandaşlarının çoğu cahilce dünyayı sadece ABD’den ibaret sanıyorsa benzer şekilde bazı durumlar için Apple da bu şekilde bakıyor. Homepod gibi bir ürün bile yıllar geçti ama bırakın Türkiye’yi Avrupa’ya bile resmi olarak daha gelemedi.
    Neyse, bu konunun altında daha fazla eleştiri yapıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Alexa, Google Home her yere fellik fellik sokulurken HomeKit’in bu kadar geri kalmasının sebebini anlamıyorum gerçekten. Sony kulaklıkların içinde bile Alexa çıkıyor artık karşımıza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Ben de çok sinir oluyorum maalesef. Google Home uygulaması yüklü en ufak aleti bile desteklerken Apple'ın gerici tutumu aşırı saçma. Hsfi işletim sistemi bir derece kapalı anlarım ama ampul için bahanesi ne...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Youtube kanalımda düşük maliyetli Apple HomeKit tabanlı akıllı ev kuruyorum. Güncel ve az bilinen markaların ürünlerini de tanıtıyorum. Son videomda herhangi bir RGB şerit ledi nasıl Siriyle kontrol edebileceğinizi anlattım. Siz de HomeKit tabanlı bir akıllı ev kurmayı düşünüyorsanız takip edebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=3kHOfRoIX7M&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, geçen hafta yolladığım link gelmemiş onu ve bu hafta yayınladığım videoyu ekliyorum. İyi seyirler





  • Arkadaşlar merhaba, Bugün Apple HomeKit deseği olan Xiaomi Yeelight 1S modeliyle 4. Nesil Philips Hue Akıllı ampulünü karşılaştırdık. İyi Seyirler :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bora Akıllı Ev -- 11 Ekim 2020; 18:8:36 >
  • Merhaba arkadaşlar, Apple'ın 13 Ekimde tanıttığı harika teknolojilere sahip yeni akıllı hoparlörü HomePod Mini'nin özelliklerini inceledik. İyi Seyirler :)

  • Bora Akıllı Ev kullanıcısına yanıt

    Türkiye'ye gelmeyecek sanırım. Diğerine göre nispeten uygun fiyatlı olan bu model gelse iyi olurdu.

  • eaglemania kullanıcısına yanıt

    Haklısınız büyük ihtimal ülkemizde satışa sunulmayacak :)

  • merhaba... Aldığım ürünlerde apple home kit olmasına özen gösteriyorum ama ekstra maliyet oluyor ve apple homepod mini bekliyorum. gelirmi ülkemize yada nasıl alabiliriz.

  • tunarch T kullanıcısına yanıt

    Merhaba, henüz bir açıklama yok fakat büyük ihtimal ülkemizde satışa sunulmayacak. Yurtdışından gelecek bir tanıdığınız varsa rica edebilirsiniz, şuan Türkiye'de bir mağazada satılmıyor. Henüz Home Pod' larda Türkçe desteği de yok.

  • Merhabalar. Homekit uyumlu en ucuz kamera Aqara g2h. Bu ürünü satın aldım ancak şöyle bir saçmalık var ki evin wifisine bağlı olmassam kameradan görüntü alamıyorum. Evde mesh cihazı var ki hele Kablosuz bağlantıyı onun üzerinden kullanacak olayım yerel ağda bile sapıtıyor görüntü alamıyorum. Tek kamera kaydı için 200gb icloud alma zorunluluğu var. Homepod yerine apple tv de kullanılabiliyor. Ama nafile verim alamadım. İphone dan Meshin wifisine bağlanırsam yada hücresl veriye bağlanırsam kamera yayını yok. Ancak modemin yani kameranın bağlandığı wifiye bağlanırsam görüntü var. Yani evde değilsen kameraya bağlanamıyorsun. Homekit kamera kullanan var mı aranızda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuins

    Merhabalar. Homekit uyumlu en ucuz kamera Aqara g2h. Bu ürünü satın aldım ancak şöyle bir saçmalık var ki evin wifisine bağlı olmassam kameradan görüntü alamıyorum. Evde mesh cihazı var ki hele Kablosuz bağlantıyı onun üzerinden kullanacak olayım yerel ağda bile sapıtıyor görüntü alamıyorum. Tek kamera kaydı için 200gb icloud alma zorunluluğu var. Homepod yerine apple tv de kullanılabiliyor. Ama nafile verim alamadım. İphone dan Meshin wifisine bağlanırsam yada hücresl veriye bağlanırsam kamera yayını yok. Ancak modemin yani kameranın bağlandığı wifiye bağlanırsam görüntü var. Yani evde değilsen kameraya bağlanamıyorsun. Homekit kamera kullanan var mı aranızda?

    Merhaba. Ben de almayi dusunuyorum. Sorunu cozebildiniz mi?


    Buluta kayit olmasa da olur benim icin de sd karta yapilan kayitlari da izletmiyor?


    bir de yuz tanimayi denediniz mi hic? Ne kadar basarili?


    uzaktan izleyemedikten sonra hicbir anlami yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teqali kullanıcısına yanıt
    Sorun ağırlıklı olarak. Benim evdeki mesh cihazından kaynaklanıyor. Biribirlerine wifi bağlantısı geçince sapıtıyor. Modemin wifiyi aktifleştirip ona bağlandım çözüldü. Uzaktanda bağlanıyor. Yüz tanıma icloud üyeliği almassanız aktifleşmiyor. Aylık 20 liraya 200gb ve tek kamera hakkı veriyor ve kayıt yapıp yüz tanıma aktifleşiyor. Ben başarılı buldum yüz tanımayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuins

    Sorun ağırlıklı olarak. Benim evdeki mesh cihazından kaynaklanıyor. Biribirlerine wifi bağlantısı geçince sapıtıyor. Modemin wifiyi aktifleştirip ona bağlandım çözüldü. Uzaktanda bağlanıyor. Yüz tanıma icloud üyeliği almassanız aktifleşmiyor. Aylık 20 liraya 200gb ve tek kamera hakkı veriyor ve kayıt yapıp yüz tanıma aktifleşiyor. Ben başarılı buldum yüz tanımayı.

    anladim. Cok tesekkurler. Mesh sisteminde kullandiginiz routerlar ne marka? Ben deki mesh keenetic. Normalde telefonlar sorunsuz birbirine gecis yapiyor.


    Kamera dis ortam ozellikli olsa kapi girisine koymak cok iyi olurda calarlar bu kamerayi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teqali kullanıcısına yanıt
    Superonline fiber var bnde huawei marka router. Kampanya yaptılar nokia beacon 1 i uygun fiyata veriyorlar ondan aldım ancak bu tarz ürünler bağlayınca sapıtıyor. Kapı için bende düşündüm ancak homekit uyumlular çok pahalı. Aqara nın diğer sensörleri var bnde bu kameradaki getway özelliği sayesinde homekite taşıyabiliyorum. Kapı zili olarak dizayn edilen kameralar var ancak homekit kadar hızlı tepki alamam diye almıyorum. Aqara kapı zili çıkarırsa planım bu kameranın getway özelliği ile onuda homekite adapte etmek. Tabi uyumlu olursa. Yoksa bu kamerayı alır götürürler.
    Youtube da bir yorumda okumuştum eski model xiaomi dafang kamerayı hackleyip rtsp üzerinden homekite aktarıp kapı zili yerinede akıllı switch düğmesi koyan birisi vardı. Butona basınca kamera homekitten görüntüyü telefona gönderiyormuş. Tabi kamerayıda dışarda sıva boşluğu fln var oraya koydum yazmış. Güzel fikir ancak bu iş için olan kameralar daha mantıklı bnce. Sonuçta rtsp üzerinden homekite kamerayı aktarmak için homebridge gerekli. Onun için sürekli açık pc yada rassperry pi veya uygun versiyon disk synology nas cihazı gerekli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuins

    Superonline fiber var bnde huawei marka router. Kampanya yaptılar nokia beacon 1 i uygun fiyata veriyorlar ondan aldım ancak bu tarz ürünler bağlayınca sapıtıyor. Kapı için bende düşündüm ancak homekit uyumlular çok pahalı. Aqara nın diğer sensörleri var bnde bu kameradaki getway özelliği sayesinde homekite taşıyabiliyorum. Kapı zili olarak dizayn edilen kameralar var ancak homekit kadar hızlı tepki alamam diye almıyorum. Aqara kapı zili çıkarırsa planım bu kameranın getway özelliği ile onuda homekite adapte etmek. Tabi uyumlu olursa. Yoksa bu kamerayı alır götürürler.
    Youtube da bir yorumda okumuştum eski model xiaomi dafang kamerayı hackleyip rtsp üzerinden homekite aktarıp kapı zili yerinede akıllı switch düğmesi koyan birisi vardı. Butona basınca kamera homekitten görüntüyü telefona gönderiyormuş. Tabi kamerayıda dışarda sıva boşluğu fln var oraya koydum yazmış. Güzel fikir ancak bu iş için olan kameralar daha mantıklı bnce. Sonuçta rtsp üzerinden homekite kamerayı aktarmak için homebridge gerekli. Onun için sürekli açık pc yada rassperry pi veya uygun versiyon disk synology nas cihazı gerekli.

    Bende de suan kapi sensorleri ve sicaklik olcer var. Ayrica bu sizdeki kameranin homekit destegi olmayan kameradan var. V2 hub ile kullanıyorum.


    g2h in dis ortama uygun olani yapsalar ve kapi zili yapsalar tadindan yenmez. Belki ilerleyen gunlerde yaparlar.


    homebridge olayini pc ye kurup denedim ancak cok detay var. Olaya tam hakim olabilmek icin sanki kodlama ogrenmek gerek :) basit olsun mantigindayim ben.


    benim suan asil ihtiyacim klima kontrolu. Balkon kapilarindaki sensor acilinca klimayi kapatmak istiyorum. Rm pro4 de de homekit destegi yok. Akilli prizler var ama klima kablolari siva altinda benim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Homepod Mini aldım. Harika bi ürün. Artık her ay evdeki bir ürünü akıllı hale getirmeye karar verdim. Ocak 2021 de Philips Hue starter kit ve strip light alacağım. Çinde yaşıyorum. Burda fiyatlar Türkiye ye nazaran daha uygun.


    Xiaomi akıllı ev aletleri de var. Home kit uyumlu olanları almayı düşünüyorum .

  • Bir sorunum var 8plus var homekitten Kurulum yapıyorum eşimde iphone 6 var ona eve katıl yaptım uygulamalar gözüküyor ama yanıt yok gözüküyor arada bir geliyor uygulamalar sonra yine yanıt yok diyor sürümden kaynaklımı
  • Apple homekit destekli akıllı priz önerisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.