Şimdi Ara

Bürokrasi Öldürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşimin babaannesinin dün cenazesi vardı. Covid-19 dan vefat etti. Durum nasıl oldu, sonrasında neler yaşandı onları paylaşmak istedim.


    Eşimin babaannesi ağır hasta ve bakıma muhtaç biriydi. Amcasında kalıyor, ona amcası ve yengesi bakıyordu. Evde bakım ücreti almak istediler. Onun için %90 ve üzeri raporu olması gerekiyordu. Hastaneye götürdüler, 1,5 gün sonunda %96 lık heyet raporu aldılar. O raporla ilgili kuruma başvurdular ama raporda "Ağır Hatsa" ya da "Bakıma Muhtaç" yazmadığı için maaş bağlanamayacağı söylendi. Halbuki raporu en baştan alma amaçları oydu. İşini bilmez bir memur ya da başka bir sebepten dolayı not olarak eklenmeyen yazıdan dolayı ret edildi. %90 raporun kendisinin tek başına yeterli olmasına rağmen.

    Ondan sonra eşimin amcası il sağlık müdürlüğüne konuyu anlatan dilekçe yazdı. Raporun yeniden düzenlenmesi için. İl sağlık müdürlüğü de raporun yeniden düzenlenebilmesi için hastanın tekrar muayenelerden geçmesi gerektiğini belirtti. Aslında amca o ana kadar olursa olur,olmazsa da maaş almayız düşüncesindeydi ama öyle bir cevap verdiler ki dilekçeye mecburen yeniden heyet muayenesine sokuldu. Hasta gerçekten çok kötü durumdaydı. Tekrar hastaneye götürmek hem hasta hem de hasta yakınları için işkence gibiydi.

    Velhasıl, yeniden heyete sokuldu ve %99 luk yeni rapor verildi. Rapor işlemlerinden 2 gün sonra hasta yüksek ateş ve kusma şikayeti ile hastaneye yatırıldı. Covid-19 testi pozitif çıkınca hastanede karantinaya,ertesi gün de yoğun bakıma alındı. 5 gün sonra da vefat etti.

    Vefat ettikten sonra, cenazenin normal koşullarda defnedilmeyeceği söylendi. Cenaze eve gelmeyecekti, cenaze namazı için camiye de gitmeyecekti.Bu durum normal karşılanacak bir şey. Asıl saçma olan şimdi geliyor. Defnetme işlerine aileden kimse karışmayacaktı ve kepçe ile kazılan mezara kendileri koyacaktı.

    Kimse gelip mezarı falan kazmadı. Aile kendi çabalarıyla kepçe kiralayıp mezarı kazdırdı. Daha sonra cenaze arabası ile il sağlık müdürlüğü ve polis arabası geldi. 2 il sağlık çalışanı ve 2 polis. Bir de cenaze arabasının şoförü. Cenazeyi aile yakınlarının defnetmesi gerektiğini, bunun içinde beyaz tulumlar alınması gerektiğini söylediler. Beyaz tulumlardan alındı ve aile bireylerinden o kişiler cenazeyi defnetti. polisler ve il sağlık çalışanları sadece uzaktan bakıp başkasının yaklaşmamasını söylediler. Cenazenin defnetme işlemi bitmeye yakın da, ilk önce polisler sonra il sağlık çalışanları gitti. il sağlık çalışanları da giderken bir çöp poşeti bırakıp, "tulumları bunun içine koyup yakın" dediler.

    Durum bundan ibaret...








  • Babaanne tam olarak ne hastası idi ki?

  • Çekilen rezilliğe bak ya! Bir an 90'ların sahipsiz Türkiye'si gibi hissettim.


    Şashı gömüp kireçleseler etrafa dezenfektan falan sıksalar ve topluca bir grup insan mesafeye uyup son bi yolculuğa uğurlasa bari.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Yaşlılık. Her çeşit hastalık vardı. Görme kaybı %70 ti mesela. En son diyaliz de yapılabilir dendi. Kendi başına yürüyemiyordu. Duyma kaybı %50 vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.