Şimdi Ara

Soğukken Araçta Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. 2010 honda civic lpgli aracım var. Aracı benzinle ya da lpg ile çalıştırdığım zaman özellikle boşta ve geri viteste daha belirgin olmak üzere titreme oluyor. İleri viteste çok hafif oluyor. Motor ısındığı zaman 10 15 dakikalık sürüşten sonra neredeyse tamamen kesiliyor bu olay.

    Ustalara sordum hepsi başka bir şey söyledi. Bujilerden dediler, motor takozundan dediler, şanzuman yağından dediler. Hepsi farklı konuştu. Ben araçtan anlayan bir insan değilim. Hava filtresi değiştirdim. Benzin için katkı maddesi aldım, onunla dolaştım biraz. Azalma olmadı. İnternetten buji ve lokma seti sipariş ettim, bujiyi değiştirmeyi deneyeceğim. Araç 118bin km'de. Arıza bujiden olmasa bile nasıl olsa değişmesi gerekir diye pek de düşünmedim açıkçası.

    Bu arada araç 1 senedir bende. Daha önce böyle bir problem yoktu. Son 1 haftadır var. Ayrıca araca LPG'yi kendim taktırdım.

    Açıkçası en merak ettiğim konu ısınınca geçtiği için sorun bujiden olabilir mi? Takozdan olsa sorun ısınınca geçer mi?

    Öneriniz var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 20 Eylül 2020; 21:47:8 >







  • Şanzıman yağından yapmaz.Kaputu açıp bakınca motor sallanıyor mu?Aracın altını vs biryere vurdunuz mu?Bujileri değiştirene kadar bir işlem yapmayın.Evet silindirlerden biri çalışmazsa motor sarsıntılı çalışır bu doğru.Değiştirince düzelmezse ,bobin arızası da yoksa ondan sonra takozları kontrol ettirmenizi öneririm.Ustalar arabayı kaldırıp bakmadı mı hiç takozlara? Ustanın bakınca motorun çalışmasında bir anormallik olup olmadığını anlaması lazım.Sorunun motordan ya da birleşim parçalarından olup olmadığını anlaması gerekir.Takozdan olsa motor ısınınca geçebilir ama şu nedenle geçebilir:Motorlar soğukken daha sarsıntılı çalışırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carreraman59 -- 21 Eylül 2020; 0:35:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carreraman59

    Şanzıman yağından yapmaz.Kaputu açıp bakınca motor sallanıyor mu?Aracın altını vs biryere vurdunuz mu?Bujileri değiştirene kadar bir işlem yapmayın.Evet silindirlerden biri çalışmazsa motor sarsıntılı çalışır bu doğru.Değiştirince düzelmezse ,bobin arızası da yoksa ondan sonra takozları kontrol ettirmenizi öneririm.Ustalar arabayı kaldırıp bakmadı mı hiç takozlara? Ustanın bakınca motorun çalışmasında bir anormallik olup olmadığını anlaması lazım.Sorunun motordan ya da birleşim parçalarından olup olmadığını anlaması gerekir.Takozdan olsa motor ısınınca geçebilir ama şu nedenle geçebilir:Motorlar soğukken daha sarsıntılı çalışırlar.
    Sadece bir tanesi açtı kaputu, o da takozdan dedi. Bujileri aldım kendim değiştirmedim lokmanın cırcırı dandikmiş, kırıldı. Yarın bujileri değiştireceğim olmazsa bildik bir usta var oraya götüreceğim. Sonuçları yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Takozdanmış arkadaşlar. Alttan kaldırınca kesti sesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.