Şimdi Ara

Dolmuşçunun Tutanak Tutmaması Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 05.09.2020 tarihinde beylikdüzü migros avm yanında döner kavşakta dolmuşçuyla çarpıştık. Dolmuşçunun yolcusu vardı tabi hemen foto çekelim diye kendisine göre yanlış konumlandırarak foto çektik. Daha sonra onun ruhsatının fotosunu çektim o da benimkini çekti derken abim yolcum var bu araba çalışan araba durmaz durağa gel tutanağı tutarız dedi, tamam dedik iyi niyetliyiz ya Neyse arkadaşım geldi adamı aradım durağa gideyim de tutanağı tutalım diye adam bana demez mi ben şoförüm araç sahibinin numarasını vereyim tutanağı onla tut Kazayı sen yaptın seninle tutacağım niye gidip araç sahibiyle tutayım diye yanıt verdim. O da benimle işin yok dedi ve telefonlarımı açmamaya başladı. Araç sahibinin numarasını atmıştı onu aradım telefonlarımı açmadı. Aracımın kaskosu yok sigortacımı aradım o ulaşsın korkutsun diye onun telefonlarını da açmadı. Dolmuş tamircisi bir yakınım var araç sahibini buldu seni arayacak dedi dönüş olmadı. 18.09.2020 savcılığa gittim vur kaç suç duyurusu için savcının söylediği bu savcılık bir konu değil işleme alırım ama bizden sonuca varamassın dedi. Ne yapmalıyım aracım 2 haftayı geçkindir yatıyor. Teşekkürler şimdiden yanıtlar için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgn35 -- 20 Eylül 2020; 2:6:26 >







  • Yok mu arkadaşlar bilgisi olan
  • Dönel kavşak ise mutlaka kamera vardır o görüntüler ile trafik mahkemesine başvur gereği yapılır. Savcılık ile işin yok ya da olayın olduğu bölge karakoluna gidip şikayetçi ol ancak üzerinden vakit geçmiş biraz zor olabilir. Kamera bulursan hata karşı tarafın ise sıkıntı yok ama %50 50 çıkarsa bosuna uğraşmış olacaksın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayrina up
    arac ici kamera olsaydi keske

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk davası açılacak bir avukata vekalette ver vekalet ücreti zarar değer kaybı vs hepsini tahsil edersin. Öncesinde avukatla konuş yardıma ihtiyacın var buradan sağlanacak bir şey değil. Gerekirse ihtiyati tedbir vs konulsun şahsi aracı vs varsa sorumlular mal kaçırmasın.

    Hatta zararı dolmuşçudan yani sürücüden değil KTK ya göre araç işleten malikten iste dolmuşçunun haczedilecek malı olmayabilir ama minibüsün sahibinin kesin haczedilecek parası vardır.

    Sigortaya doğrudan dosya açamazsın gerekli belgeler olmadığı için ama dava sonuçlanırsa o zaman oradan tahsil etme imkanında mevcut olacaktır.

    Savcılıkla uğraşma mala zarar verme suçu taksirle işlenemez oradan her türlü beraat kararı gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Arac kamerasi yok, boyle davalarda onun carptigi nasil kanitlaniyor?
  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Çekilen fotoğraflar , karşı tarafın ruhsatının fotoğrafını çekmesi , telefonda görüşme yapmaları , görgü şahidi (araçta sürücü dışındaki bir kişi minibüs yolcularıda olabilir ama onlara ulaşmak imkansız gibi) ne bulursa artık ispatlamak için hukuki bir olay olduğu için zarar ne olursa olsun tanık delil gösterilebilir.

    Mobese bulunursa işler kolaylaşır ama ispat bir inandırma faliyeti olduğu için kazanın olduğunu savunmanız ile ikna edebilirsiniz. Kaza olmasa mesela minibüsün ruhsatının fotoğrafını çekmeye meden rıza gösterdi. 2 aracın aynı yerdeki hasarlı görüntüler karşılıklı iletişim olayda dikkate alınır.

    Bu kadar uğraşmamak için kamera kullanılmalı karşı tarafın kazayı red imkanı kalmıyor en başta...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Muz cumhuriyeti vesselam....araba alinca derdi tasasi bitiyor sanki......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.