Şimdi Ara

iPhone'un kendi kendine SOS açarak 112'yi araması ve acil durum kişilerime konumumu atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu sabah çok ilginç bir durumla karşılaştım. 2012'den beridir Apple cihazları kullanan biri olarak ilk kez başıma geldi. Sabah 6 sularında ben uyurken telefon kendi kendine Acil SOS'i etkinleştirdi. O inanılmaz gürültülü acil durum sesi çaldı. Durdurmama bile izin vermedi. Önce 112'yi aradı. Bir şekilde aramayı sonlandırdım. Sonrasında da acil durum kişisi olarak belirlediğim 5 kişiye acil durum mesajı ve anlık konumumu gönderdi. Sabah'ın 6'sında bu acil durum mesajını görenler de ard arda beni aradı bir heyecanla. Cidden saçma sapan bir durum. Açıklaması bie güç bir durum çünkü çoğu kişi Acil SOS'in ne olduğunu bile bilmiyor.

    Bugün de akşam 22 sularında konumum değişti bahanesiyle aynı kişilere tekrardan acil durum mesajı göndermiş. Kaldı ki bugün hep evdeydim. Hiç konumum da değişmedi. Aynı şey ikinci kez olunca bu sefer insanlar "Gerçekten başına bir şey gelse umursamayacak millet." demeye başladı. Biraz trajikomik bir durum ama ciddi bir konu bu aslında. İnternetten araştırdığımda bu sorunu yaşayan başka kişilerin de olduğunu ama sorunu yaşayan herkesin Apple Watch'u olduğunu fark ettim. Apple Watch bazen kişiyi yüksek bir yerden düştü gibi algılayarak SOS başlatıyormuş. Ya da crown uzun süre basılı kalınca SOS başlatıyormuş, bu da uyurken çok kolayca olabilecek bir durum. Hatta bir elemanın evine gece 3'te polisler gelmiş. Açıklama falan yapmışlar Apple Watch ayarlarınızı kontrol edin diye. Ancak benim bir Apple Watch'um yok. Bu da mümkün değil.

    Biraz daha araştırınca bu linki buldum. Yaşadığım durumun tamamen aynısı. Apple Watch'u da yok arkadaşın.https://www.reddit.com/r/iphone/comments/apd3v7/has_anyones_emergency_sos_ever_gone_off_on_its_own/
    Bir sonuç da yok ancak ilgili linkte.

    Şu an çözüm olarak otomatik aramayı kapattım ve acil durum kişilerimin hepsini sildim. Ancak bu saçma sapan bir sorun. Daha önce başına gelen var mı? Fikirleriniz nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Eylül 2020; 0:30:42 >







  • Merhaba, çok ilginç bir durum. Kendimce araştırdım ancak sonuca ulaşamadım. Medium’da benzer bir konuyu okudum ve telefonun o an çantada olduğunu yazmış. Yani sallanmadan dolayı oluşabilecek bir hata olabilir. Bence en büyük ihtimal yazılımsal bir hata. Apple destek ile iletişime geçtiniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

    Merhaba, çok ilginç bir durum. Kendimce araştırdım ancak sonuca ulaşamadım. Medium’da benzer bir konuyu okudum ve telefonun o an çantada olduğunu yazmış. Yani sallanmadan dolayı oluşabilecek bir hata olabilir. Bence en büyük ihtimal yazılımsal bir hata. Apple destek ile iletişime geçtiniz mi?
    Merhaba, iletişime geçtim. 1 saate yakın konuştuk. O kadar ne konuştunuz diye sorsanız inanın anlatamam ama bir sonuca varamadık. Onlar da şaşırdı. Reddit'teki konuyu da beraber okuduk hatta, evet sizin durumunuzun neredeyse aynısı, çok ilginç vb. dediler ama bir sonuca varamadık.

    Şu anlık çözümüm acil durum kişilerini kaldırıp otomatik aramayı kapatmak oldu. Sanırım tekrarlaması mümkün değil şu saatten sonra. Kendimce bir çözüm bulmuş olsam da böylesine bir hata bence ciddi bir şey.




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Çok ciddi bir durum hocam. Aslında böyle durumlarda Apple Destek bir üst merci olan ABD’deki ekip ile iletişiminizi sağlayabilir. Daha önce gerçekleşmesi imkansız bir durum yaşamıştım ve sorunumu ileteceklerini söylemişlerdi. Çok üstüne düşmedim ama düşseydim sonuç alırdım muhtemelen.

    SOS ayarlamayı düşünüyordum ancak sizin konunuzdan sonra vaz geçtim. Günün bir saati şiddetli alarm sesiyle irkilip bir sürü kişiye mesaj iletilmesini istemem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.