Şimdi Ara

Mobil operatörlerde tarife bitmeden taahhüt yineleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilinen bir durum yaşandı. Annem Turkcell tarafından bugün arandı ve taahhütünüz bitiyor (3 ay daha var) sözleşme yeniler misiniz diye teklif yapılıyor. Bu teklife onay veriyor annem.

    Ancak sonradan öğreniyoruz ki taahhüt bitmesine 3 ay var. Henüz dolmadan yenileme yapılmak istenilmiş. Telefonda onay alınarak 1 yıl daha uzatılıyor.. Bu verdiğim 1 yıl daha uzatma onayını gün içerisinde iptal edemiyor muyum? Müşteri hizmetleri kesinlikle kabul etmiyor.
    Evlilikte bile 24 saat içerisinde vazgeçme hakkınız var, bu nasıl iş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 18 Eylül 2020; 12:32:10 >



  • Olay doğru..

    Turkcell taahhüt bitimine 2 ay kala beni arayıp aynı şeyi söyledi.
  • Hiç bir şey yapamıyoruz yani. Bir kere dalgınlıkla evet dedim diye taahhütum yenilendi. Geri alamıyoruz..
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Peki arayanlar turkcell bayilerinden birisi mi
    yoksa turkcell merkezi mi?
    Eskiden adls int paketleri için yapıyorlardı aynısını.
    Düşüneyim diye geri çevirip sonra kont ettiğimde arayanların merkez değil bayi numarası olduğunu öğrenmiştim
    Bu nedenle merkezlerin numarası rehberimdedir, aradıklarında ekranda çıkar.

    Başka numaraların tekliflerine hayır deyip geçiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 19 Eylül 2020; 21:58:37 >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Adı üstünde Taahüt verirken iyi düşünmeliyiz. Siz üç ay sonra ne yapmayı düşünüyordunuz. Faturasızamı geçecektiniz yada Taşımamı yapacaktınız. Taahütü aynı paket üzerindenmi verdiniz yoksa başka bir paketemi geçtiniz biraz detay verseydiniz daha net yazardım. Üç ay sonra ilk Taahütünüz bitecektir ondan sonra bu yeni verdiğiniz Taahütü aldığınız indirimleri ödemek kaydıyla istediğinizi yapabilirsiniz. Hediye olarak Net gelmiştir onuda hemen iptal ettirmeniz faydanıza olur yoksa onun içinde ücret ödemek zorunda kalırsınız.
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım olay şu;

    Telefonda verdiğim sesli onay, nasıl olurda noterde verdiğim vekalet gibi geri alınamaz-karar değiştirilemez bir yetkiye sahip.
    Sarhoştum, o an dalgınlıkla farkında olmadan bir şeye evet demiş olabilirim. 2 saat sonra arayıp verdiğim "evet" sözünü geri almak istiyorum. hepsi bu. bu olayda nasıl cayma hakkı olmaz? Bugün gidip birisiyle nikah yapsanız, 24 saat içerisinde iptal etme hakkınız var.
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Taahüt etmek sıkıntılı bir durumdur aslında. Noterde verdiğin vekeleti geri alabilirsin yani azledebilirsin. Burdaki taahüt cezası elli yüz TL dır. Ama avukata ödeme taahütü verirseniz yerine getirmezseniz hapse kadar yolu var. Bankaya taahüt verip yerine geitmezseniz hacze kadar gider yani. Aslında Taahüt hafife alınacak bir konu değil. Nikahı bile iptal edersin ama beş yıl boşanmayacağım diye taahüt verirsen beş yıl boşanamazsın. Boşanmak istersende karşı taraf kabul ederse olur. Bu olayda cayma hakkı var bedelini öder cayabilirsiniz. Cayma bedelide belli aylık on Lira yirmi Lira gibi. Neyse bundan sonra Taahüt verirken iki kere düşünelim. Ben öyle yapıyorum bu nedenle birçok hizmeti Taahütsüz kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratoto -- 20 Eylül 2020; 17:30:17 >
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    Buradaki asıl problem "sözlü verilen taahhüt" ün imza ile aynı yaptırıma sahip olması. Diğer tüm taahhütlerde önündeki evrakları okuyorsun ve "okudum anladım bir örneğini elden teslim aldım" şeklinde kendi el yazınız ile yazıp altına imza atıyorsunuz. Diğeri ise sözlü taahhüt. Dediğim gibi belki o an sarhoştum, aklı dengem yerinde değildi, trafikteydim, pskolojik durumum uygun değildi bir anlık dalgınlık ile onay verdim v.b bir çok gerekçe sunulabilir.

    Taahhüt cezası olarak 499tl çıkartıyorlar bu arada..
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Ben yazacağımı yazdım fazlasıyla hatta. Forum bu tip konularla kaynıyor. Bi göz at istersen. Ben genel olarak yazdım. Kullandığın paketi bilmem geçtiğin paketi bilmem detay yok neyse. Üstte yazdım ilk Taahütün bitince yani üç ay sonra bu bedel düşmesi lazım ozaman ne yapacak yap faturasızamı geçecen taşımamı yapacaksın bunuda yazmamışsın. Gerisi size kalmış.
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    Yok dostum yanlış anlama, hani sana cevap verir gibi yazmıyorum. Genel durumun saçmalığını, fikir alisverisi yapmak amaçlı konuşuyordum.
  • Örneğin Taahhüdü 24 Ekim de biten birisi yeni taahhüdü ne zaman vermeli? yada yeni pakete/operatöre ne zaman geçmeli?

    SOn bir 1 ay için deherhangi bir gün yapılabilir mi?
  • Command.com kullanıcısına yanıt
    Hepsi farklı. Durumunu paketini bilmiyorum genel olarak yazıyorum. Neden detay vermezsinizki net yazalım.

    Taahhüdü 24 Ekim de biten birisi yeni taahhüdü bazı paketlerde son ay bazı paketlerde fark etmiyor.

    Yeni pakete istediği zaman geçebilir. Yeni operatöre son ayın songünü olacak şekilde yani 24 Ekim değil 25 Ekim baz alınarak 3 gün önce geçiş işlemi başlatılabilir.
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    14 gün cayma hakkınız var, arayıp cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi iletin, ve edevlettenden tüketici şikayeti oluşturun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.