Şimdi Ara

Apple’ın lansman yüzüydü; şimdi truva atı muamelesi görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Fortnite oyununda kendi ödeme yöntemlerini uyguladığı için hen Google Play hem de App Store mağazalarından yasaklanan Epic Games, özellikle Apple ile büyük bir kavganın içerisinde. Apple tüm geliştirici hesaplarını ve Unreal Engine erişimini kapatırken Epic Games de soluğu mahkemede almıştı.



    Şahtı şahbaz oldu



    Epic Games aslında App Store mağazasının ilk dönemlerinden bu yana önemli katkılar yapmış bir stüdyo. Unreal Engine 3 üzerindeki ilk oyun olan Infinity Blade, 2010 yılındaki iPhone lansmanında sahne almıştı. Hatta Steve Jobs projeden övgüyle söz ederek Epic Games başkanı Mike Capps’ı sahneye devam etmişti.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Grafikleri ve oyun mekanikleri ile Infinity Blade; iOS platformunda en kısa sürede en çok kazandıran oyun olmuştu. Sonraki yıllarda da seri önemli geliştirmelerle yoluna devam etti ve Apple etkinliklerinin vazgeçilmezi oldu. Stüdyo geçtiğimiz dönemde seriyi mağazalardan kaldırmıştı.





    Bugün ise artık Unreal Engine motoru bir truva atı olarak görülüyor. Mahkemenin Unreal Engine yazılımına erişimin durdurulmamasına yönelik bir karar almasının ardından Apple’ın itirazı gecikmedi.



    Apple yaptığı itirazda Unreal Engine motoru üzerinde doğrudan kontrolü olmadığını ve bu yüzden Epic Games’in kendi mekanizmalarını bypass ederek çıkarları için kullanma ihtimalinin olduğunu belirtiyor. Yani bir nevi truva atı olma ihtimalinden bahsediyor.



    Diğer bir itiraz noktası ise Unreal Engine motoruna bu haliyle izin verirse Unity gibi diğer oyun motorlarının da truva atı davranışı sergilemesinin yolunun açılabilecek olması. Böylece kapanan bir hesap yeni bir geliştirici hesabı açarak bu oyun motorlarından yeniden kazanmaya başlayabilir. Apple kısaca mağaza genelinde herhangi bir boşluk oluşmasını istemiyor. Henüz mahkemenin itirazı nasıl değerlendireceği bilinmiyor ancak kısa süre sonra iki firma da hakim karşısında ilk savunmalarını yapacak.



    Kaynak:https://www.slashgear.com/apple-now-sees-unreal-engine-as-a-potential-second-trojan-horse-17638479/







  • Burada kimin haklı olduğunun hiçbir önemi yok ikiside kendi menfaatlerini düşünerek hareket ediyor nihayetinde çıkar savaşı veriyorlar bunların derdi milleti gerdi gerilmeye gerek yok izleyip görelim bu savaşı kim kazanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 17 Eylül 2020; 21:52:54 >
  • Bu işler böyledir işte önce milyarları yersin sonra para hırsı dahada büyür ve düşman olursun..

  • Apple'ın oyunla ne işi var ki birader zaten? Varsa yoksa telefon. Ha bir de tablet.

    Bunlardaki oyundan da ne olacak? Güldürmeyin insanı Allah aşkına.

  • Başlık güldürdü :)

  • Steve Jobs Epic Games’i severdi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim ne derse desin ama hiçbir şey Apple'ın müşterilerini azaltmaz. Apple istediği uygulamayı kaldırsın ama Apple'ın hiçbir zaman değişmez bir kullanıcı kitlesi var.

  • Şahtı şahbaz oldu nedir ya?

    Tamam oyun geliştirme sektörüne çok uzaksiniz onu anladım da, unreal engine açık ara open source engineer arasında en yenilikçi ve başarılı engine dir. Özellikle unreal 5 ile belki de bir teknoloji atılımı gerçekleşecek.

    Apple konusuna gelince, ben Epic firmasının Apple dan zaten çok para kazandığını düşünmüyorum. Epic games in bu kadar kolay rest çekmesinin sebebi de bu bence.

    Mobil platformlarda çok güçlü değiller ve bu sebeple umursamıyorlar.



    Ayrıca Apple bu kafa ile giderse yarın oyun yapacak firma bulamaz kendine. Şuan Epic games in de içinde bulunduğu Çinli oyun firmaları dünyadaki bir çok oyun firmasının sahibi.

    Şuan pazar payı zaten düştü, bir kaç yıl içinde yeni işletim sistemleri ile birlikte bu kafayla giderse bence çok şey kaybeder.

  • Zamanında Nokia da benzer bir yerdeydi. Zamanın aşındıramayacağı güç yok.

  • gecikmedi.Apple yaptığı itirazda Unreal Engine motoru üzerinde doğrudan kontrolü olmadığını ve bu yüzden Epic Games’in kendi mekanizmalarını bypass ederek çıkarları için kullanma ihtimalinin olduğunu belirtiyor. Yani bir nevi truva atı olma ihtimalinden bahsediyor.



    Hani

    Apple ın ABD başkanına süikast yapma, tüm cihazlara bomba yerleştirme

    ihtimali yok değil. Kapatılsın Apple.

  • Ekremim Iban'ı hatırlamış Apple :) Şahtı Şahbaz oldu ne ya ne kadar yolladılar ahahah

  • o kitleyi görürüm ben bi alternatif işletim sistemi çıksın applenin etekler tutuşur androidi sayma onu iplemiyor apple


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu para ise ne epic kalır ne de etik kalır.

  • Yürü be Epic Games (Unreal Engine). Gönlüm senden yana.
    Apple’ın lansman yüzüydü; şimdi truva atı muamelesi görüyor

  • Beyler, "Şahtı şahbaz oldu"nun ingilizcesini bilen var mı?

  • Yorumları okuyorum Apple’ın pazar payı düşmüş Apple’ın büyün çinli rakiplerini üstüne samsung huawei oppo cart curt toplasanız 2 trilyon dolar etmez<br /><br /><br /><br />Apple piyasa değeri 2 trilyon dolar 5 tane Türkiye ekonomisi ediyor akılınızı başınıza alın.

  • Apple’ın lansman yüzüydü; şimdi truva atı muamelesi görüyor
  • Şu dava olayının içerisine Epic değil de bir şekilde Unity girseydi, Apple çoktan geri adımını atmıştı.
    AppStore bir zamanlar güvenlik ve kalite amaçlı olarak denetlenirdi, biz de onu öyle kabul etmiştik. Şimdi bayağı mafyacılığa döndü. Bundan 10 yıl sonra alay konusu olacaklar aldıkları komisyon oranlarıyla.

  • Şahtı şahbaz oldu süpermiş 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koskoca Huawei bile zor durumda. Dünyanın her ülkesinde ağ ve iletişim alanında yaptığı yatırımlar, inovasyonlar ve çalışmalar ile bir dünya devi. Diğer firmaların da eninde sonunda yaşayacağı bir süreç.

    Epic Games bir çok oyunun ücretsiz sunmaya başladı ve aslına dönüyor. PC kullanıcılarının gönlünü yapması gerektiğini farketti. Kârdan zarar edecek ama olsun. Zaten kazanacağını kazanıyor.

    Oyun ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren firmaların Kârlarının büyük bir kısmını bağımlılıkla mücadele için kullanmak üzere ayırmaları gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.