Şimdi Ara

Budget Sigorta Problemi (lastik+jant hasar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar herkese. Konyada gezi amaçlı kardeşim ile birlikte araba kiraladık. 2 günün sonunda son gün teslime giderken kaldırıma çok yaklaştım ve jant lastik hasar gördü kullanılmaz hale geldi lastik. Jant ise baya tüm köşeleri iz oldu yani çelik Jant idi. Arabada en ufak bir çizik yok sadece ama sadece lastik jant olarak tek taraflı hasar kazası olarak kayıt alındı araç budget dan kiralandı. Her neyse teslim ettim 1 saat oldu şimdi beni aradılar arabayı servise verdik dediler. Hasar sigortam süper mini idi yani 2k liraya kadar karşılanıyor. Ama bilmediğim ince çakal detayı yeni öğrendim 2001 lira olursa komple bana tahsil ediliyor. 2000 onlar 1 lira benden değil. Bunu bugün telefonda öğrendim. Fiat egea 1.6 2019 model multijet araç lastik ve jant için bayi aradım işçilik felan maksimum 2 bin liralık bir fiyat çıkarırız dedi. Şimdi budget bilerek sınırı geçerse ben 2 bini 1 lira bile geçince bana tamamı tahsil edileceğini bilmediğim ödeme için şikayet etme hakkım doğuyor mu avukat veya tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Bir lastik ve çelik jans 2 bin lirayı geçebilir mi yazabilirseniz teşekkür ederim şimdiden.
    Kardeşim ile 2 gün güzel güzel gezelim dedik kaderin sillesini yedik herşey güzel derken 2 bin maliyetli tatil 2 bin lira da kaza maliyeti ile biterse çok moralim bozulur unutulmaz birşey olur benşm için. Sigorta ne işe yarıyor 2 bini geçerse 2 bin ödeyin gerisi ben ödeyim inanılmaz saçmalık.



  • Onarım yapan yerler var neden 0 jant olsun ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun maalesef oluyor böyle kazalar.

    Jantı değiştirmezler, değişse bile en kötü senaryoda egeanın 17 inçlik dahi olsa jantının tanesi 1000 tl, lastik de 750tl. 16 inç ise lastik zaten mümkün değil geçmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekkk

    Onarım yapan yerler var neden 0 jant olsun ki
    Adam onarmaz jantı, kaldı ki ben de istemem böyle bir şeyi aracıma olsa.

    Komple değişirler.

    Yalnız budget kurumsal bir yer, böyle bir çakallık yapacaklarını sanmam. Özel iskontoları oluyor vs.
  • Fatura neyse o rakam çıkar. Oynama yaparlarsa, bir Fiat bayisinden proforma fatura alıp karşı itirazda bulunursunuz. Başıma gelmedi, benzer bir durum oluştu bence bu yapılabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crssover

    Geçmiş olsun maalesef oluyor böyle kazalar.

    Jantı değiştirmezler, değişse bile en kötü senaryoda egeanın 17 inçlik dahi olsa jantının tanesi 1000 tl, lastik de 750tl. 16 inç ise lastik zaten mümkün değil geçmez.
    servis olduğu için işte hocam çok ciddi fiyatlar çıkarıyorlar adam lastiğe 800 küsür fiyat verdiğini söyledi düşünün ki 1000 tl lik janta kaç para yazdıracak dolarda oldu bize 10 lira yani oyun parası gibi günde 10 kuruş artıyor. Benim ikinci bir korkum arabasının kaputu dğilde hani farı kaplayan bölgede bir çıkıntı vardı önceden olduğu da biliniyordu onu bana hasar olarak not almadılar da servis alabilir yani bana ne gibi rakamlar çıkarıp uğraştıracaklar stresle bekliyorum.
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 17 Eylül 2020; 22:53:25 >
  • Kurumsal bir firmadan ben de araç kiralamıştim zamanında. Lastik toprak yolda sivri taşa denk gelip kabak gibi yarılmıştı. Stepneyi takıp sürmeye devam etmiştim. 15 gün kadar daha kullanıp o şekilde arabayı iade etmiştim. Ne iade alırken ne de daha sonradan kimse arayıp da lastik patlamış extra ücret çıkarıyoruz demedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.