Şimdi Ara

Sony'den bir kötü haber daha: PS5 oyunları 80 Euro oluyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
9.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yani sen diyorsun ki bu ülkeyi gerileten müslümanlık ve biz müslümanlar dinimizi bırakırsak bu ülkede tek bir müslüman kalmazsa bu ülke ilerleyecek mi . Bu senin şahsi görüşün yalnız kimseyi dini için zorlayamayız o zaman faşisten farkımız kalamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitciiğğyya -- 16 Kasım 2020; 22:23:39 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Adam 1 haftada çalışıp alıyor ben 4 ayda alıyorum. Ama senin yaptığın açıklama "Abİ OrADAda bu ParA BiRimİ UcuZ DeqiL"


    Ben bu konuyu okuduğumda saatlik çalışma oranını ile cihazın alınma zamanı arasındaki ilişkiden bahsedildiğini anladım mesela.

  • Bu bir haftada çalışıp alıyor saçmalığı nedir yahu, Sony bu konsolu 5 yıl üzerinde çalışıp üretti ve piyasaya sürmesi aylarını aldı, reklam harcamaları ise milyar dolarları buluyor. Herhangi vasıfsız birinin 1 hafta çalışıp alacağı bir ucuz ürüne bunca arge harcama yapması zaten mantıksız olur. Ki sony bile PS5 pahalı demiş. Bu algıcıların çalışmaları iyi böyle devam et ama abartıp da kendini komik duruma düşürme. Türkiyede de bu konsolu bir hafta çalışıp alacak kitle de var senin bakış açın ile. Ama dünya geneli sandığın kadar zengin varlıklı ve bir haftada hamburger satarak konsol alacak bir mertebede değil. İn o kürsüden, boş yalanlarına ancak kendin inanıyorsun. Aklını fikrini siyasi trollük yapmak ile bozmuşsun. Ekonominin, siyaset ve yönetimin kötü olduğunu söylüyor ve biliyorum ama dışarıda hayat güllük gülistanlık sokaklarda dolardağıtıyorlar bir saniyede üretilen 1liralık konsolu 1hafta çalışıp alabilirsin 10iraya gibi bir yalan da yok.


    Ayrıca ben kimseye abi kelimesi kullanmam, küçük büyük harf gibi uyumsuz kelime de yazmam, manipüle etmekte üstüne yok belli ki ama beni yaftalama, kendin yaftalanırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Kasım 2020; 15:3:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Söylediklerimde anlamsız olan nedir? Ne bu ülkenin ekonomisini yüceltiyorum ne de dışarıda dolar ve euorunun ucuz ve sokakta dağıtıldığını ima ediyorum. Hayır efendim, birim fiyat aynı değil. Bir Sony bir PS5'i birim 150 liraya mal edemez. Buna sadece ülkenin saf insanları inanır ve inanıyorlar. Bizim için pahalı mı, evet ama başkaları için de ucuz değil, 5 senede anca çıkan bu derece güçlü bir oyun konsolunun 300 lira olacağını sanmak zaten cahilliktir. Bu yüzden üç beş doların bile hesabını yapıyor yabancılar merak etme. Onların alım gücü iş bulabildikleri ve iyi maaş aldıkları sürece iyi, bunun dışında değerli para birimi her yerde değerli. Birim hesaplamak saçmalık.


    Evet yabancılar 500 lira verirmiş gibi sahip oluyorlar. Onların asgari ücretle geçinen fakirleri bile bu konsolu tek maaşıyla alabiliyor. Almanya’daki kuzenim asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla çalışmasına rağmen iPhone 11 Pro kullanıyor. Burada ise aynı telefonu kullanabilmek için aylık kazancınızın en az üç asgari ücret olması gerekiyor. Hatta o bile yetmiyor. Tabiki de 500 lira verirmiş gibi satın alıyor diyecek. Ayrıca Sony yıllardır geliştirse de yine 500 liradan satıyor. Ekonomiden zerre anlamadığınız açık. Büyük firmalar on milyonları geçen satış adetlerine ulaşıyorlar. Sürümden kazanma denilen bir şey var. Belli ki hiç duymamışsınız böyle bir terim. Sony, Apple gibi firmaların yaptığı budur. Hacimli üretimlerde üretim ne kadar fazla olursa birim başına düşen maliyet de o kadar az olur. Bu mal alımları için de böyledir. Bir sipariş verdiğinizde sipariş edilen miktar ne kadar çok olursa birim başına o kadar az ödemiş olursunuz. Alım gücü iş bulabildikleri ve iyi maaş alabildikleri sürece iyi demişsin. Yahu zaten işsiz biri bu konsolu nasıl alsın? Bu ne saçma bir düşüncedir? Bırak da alamasın yani cebinde konsol alacak parası yok. Bizde işi olduğu maaş aldığı halde alamıyor millet. Orada ise işsiz alamıyor. İşi olduğu sürece sıkıntı yok. Sıkıntı tam da bu. Orada işsizler alamıyorken burada işi olanlar alamıyor bilmem anlatabildim mi? Orada ayrıca bizdeki gibi yüksek oranda işsizlik yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede ekonomik sıkıntı var, evet, dış politika hatalı evet, siyaset din üzerinden yapılıyor evet, bunlar bana göre hata ama virüs de var terör de var, coğrafyası da sıkıntılı bir doğal kaynağıyok, bilinçli eğitimli bir insan kaynağı da yok, bunları da hesap etmek gerek.


    Ayrıca dış ülkelerde derken nedense örnek verilen ülkeler gelişmiş ve zengin ülkeler hep, dünya sanki Almanya ve ABD'den oluşuyor. Türkiye gibi yarı ortadoğulu orta fakir bir ülke sürekli ya Almanya ya da Amerika ile kıyaslanıyor ki bu art niyetli bir karşılaştırma yapıldığının apaçık kanıtı. Bir Yunanlı ABD'de maaşlar şu kadar ben de aynısını istiyorum diye hükümetini protesto etse dünya gtüyle güler, sen kim ABD kim önce ülkene bak diye ama bizdeki troller bunu Türkiye'ye yaparken kendileri komik oluyorlar. Misal sen gibi.

  • PS3 devam. En sevdiğim konsol.

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    forumda açık kitap olarak yayınlıyorum. Geriye dönüp sağlama da yapıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.