Şimdi Ara

Rus halk sağlığı kurumu: Koronavirüs geçirenler 90 güne kadar virüsü bulaştırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://tr.sputniknews.com/rusya/202009151042852949-rus-halk-sagligi-kurumu-koronavirus-gecirenler-90-gune-kadar-virusu-bulastirabilir/

    Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, koronavirüse yakalanan ve tedavi olan kişilerin sağlıklarına kavuştuktan sonra 90 güne kadar virüsü yayabileceklerini belirtti.

    Popova, “Burada ve yurtdışında gözlemler yapılıyor. Yurtdışında, hastalığı geçiren kişinin 90 güne kadar virüsü yaymaya devam ettiğine dair gözlemler mevcut. Rusya’da bizim gözlemlerimiz virüsün 48 güne kadar yayılabildiği yönünde, yurtdışındaki gözlem ise 90 gün. Hastalığın semptomlarını taşımayan bir kişi kendini harika hissediyor, kanı ve diğer tüm göstergeleri harika, fakat burnundan virüsü salgılıyor” diye konuştu.

    Bu habere göre covid olup iyileşenler yada belirti göstermeden atlatanlar virüsü 90güne kadar bulaştırabiliyormuş. Bitmez bu virüs.







  • kuzey kore gibi vırus bulasana ıdam edıyor adam
  • Burnundan virüs yayıyor diyorlarda, PCR testinde burnundan örnek alıyor zaten adam, nasıl sonuç negatif çıkıp hala virüs yayıyor? Çok karmaşık bir durum. Bu işin içersinde bir iş var arkadaşlar orasından eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A773460ED

    Burnundan virüs yayıyor diyorlarda, PCR testinde burnundan örnek alıyor zaten adam, nasıl sonuç negatif çıkıp hala virüs yayıyor? Çok karmaşık bir durum. Bu işin içersinde bir iş var arkadaşlar orasından eminim.
    Test sonucunda çıkan değer 1'in altındaysa negatif üstündeyse pozitif oluyorsun.

    Bu diğer virüs testlerinde de böyle.
  • ooooo süper süper

    90 gün. Efsane olmuş. 3 ay karantina felan filan.

    :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

    Test sonucunda çıkan değer 1'in altındaysa negatif üstündeyse pozitif oluyorsun.

    Bu diğer virüs testlerinde de böyle.

    Alıntıları Göster
    Bunu bilmiyordum. 31 Ağustos'ta testim pozitif çıktı, 13 Eylül'de negatif. Artık evde daha dikkatli davranırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A773460ED -- 17 Eylül 2020; 9:51:29 >
  • Sanırım burda test yapılmayıp kendi kendine belirti göstermeden iyileşenlerden bahsediliyor. Belkide ilaç tedavisi ve bağışıklık kuvvetlenince burunda sıfırlanıp sonra bağışıklık sistemi zayıfladığında vücudda saklandığı yerden geri yayılıyordur.

    Acaba burundan negatif veren bir kişinin akciğerinden filan örnek alınıp bakan olmuşmudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Sanırım burda test yapılmayıp kendi kendine belirti göstermeden iyileşenlerden bahsediliyor. Belkide ilaç tedavisi ve bağışıklık kuvvetlenince burunda sıfırlanıp sonra bağışıklık sistemi zayıfladığında vücudda saklandığı yerden geri yayılıyordur.

    Acaba burundan negatif veren bir kişinin akciğerinden filan örnek alınıp bakan olmuşmudur.
    Valla orasını bilmiyorum da ben Cuma akşamı hafiften hastalanmaya başladım, Cumartesi perişan durumdaydım. Gece serum falan takıldı düzeldim ama ondan önce doktor Corona teşhisi koymuştu. 2-3 gün ilaç kullan şikayetin artarsa gel dedi. Pazar test yaptırdım Pazartesi pozitif çıktım. Sadece soğuk algınlığı grip ilaçları kullandım. Verdikleri ilaçları almadım çünkü ciddi yan etkileri olan ve işe yaramayan bir ilaç olduğu kanıtlanıp 15 Haziranda FDA tarafından yasaklanmış. 5-6 gün sadece burun tıkanıklığı ve geniz ve burunda yanma dışında birşey olmadı. 1 haftada normale döndüm. Yaklaşık 15-16 gün odamdan sadece tuvalet ihtiyacı için çıktım. Açıkcası düşündüğümden hafif geçti. 19 gün sonunda da ailemle yakın temas kurmaya başladım. Açıkcası bu yazıyı okuduktan sonra biraz tedirginim.




  • Hastalık geçirip iyileşen ve tekrar hasta olan 1 kişi haberlerde filan baya gösterilmişti ama bu haber pek yankı bulmadı. Önemsiz demekki :)
  • Yeni açıklama geldi Korona geçirenler bakarak virüs bulaştırabiliyormuş. Uzmanlar hem korona geçirenlerin hemde diğer kişilerin kesinlikle aynalı gözlük takması gerektiğini ve kesinlikle korona geçirip iyileşen kişilerle göz göze gelinmemesini belirtiyorlar 🤣🤣🤣🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Şimdi hastalığı geçirip, hasta olmadığı halde virüs yayması ayrı, hastalığı geçirip tekrar hasta olması ayrı. Benim korkum kendimden değil aileme bişey olmasın.
  • yalan karantinam bitti herkesle içiçeyim bulaşmadı kimseye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir konuda görmüştüm biri yazmış. Çok karışık işler. Bir yerde de virüsü bitki tohuma benzetmişlerdi uygun ortamı bulunca tekrar aktif olabiliyormuş.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145578865
    quote:

    Taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi değil maalesef lütfen bu tarz toplum sağlığını etkileyecek konularda geçerliliği olan bir eğitime sahip olmadan doğrulanmamış bilgileri paylaşmayın.

    Eğer ki taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi olsaydı HSV ailesinden (uçuk virüsü) korunmak oldukça kolay olurdu, aktifken cinsel ilişkiye girilmezse, deri teması olmazsa hiçbir şekilde bulaşmazdı. Fakat durum öyle değil. Virüsler hücre içerisinde, sinir gangliyonlarında yıllarca semptom göstermeden bulunabilir ve aynı zamanda da bulaşıcı olabilir. Örneğin hayatında hiç semptom göstermemiş HSV-2 virüsüne sahip kişi partnerine bunu kolaylıkla bulaştırabilir.

    Virüsler, bakteriler gibi siyah-beyaz yani ölü ya da diri değiller. Bağışıklık sistemi zayıfladığında seneler sonra atağa geçebilir ve bu süreç içerisinde bulaşıcı olabilir de.




  • inexo kullanıcısına yanıt
    Bak burda da başkası 14 gün sonra hala pozitifim diye konu açmış.
    https://forum.donanimhaber.com/14-gun-karantina-sonunda-yine-pozitifim--145562601-6

    Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki.
  • karantinanın 7.günündeyim ve acayip bunaldım, 90 gün karantina olursa zaten covid'den değil psikolojik olarak kafayı yiyip intihar ederek ölürsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.