Şimdi Ara

polyamid veya kestamit döküm yapılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mil yatağı yapmak için alüminyum kutu profilin içine önce mili yerleştirip sonra kestamit yada polyamid malzemeyi eritip dökebilirmiyim , yoksa epoksi reçine daha mı iyi olur , ne tavsiye edersiniz .



  • Mile şiddetle tutunup da acaba döktükten sonra döndüremez misiniz diye düşündük :_ denerken iç mili fevkalade zımparalayıp parlatmanızı tavsiye eder hatta kolay sıyrılması için mile uygun bi yağ gibi bişiler sürmenizi ve ya başka bi yöntem düşünmenzi tavsiye ederiz.

    ancak milinizin çapında ve ya 10da1 küçük matkapla delmek de çocuk oyuncağı? Yani döküme gerek kalmadan istediğiniz yatak ölçülerini alıp içini delebilirsiniz. Rayba ile ölçüye getirirsenz daha hassas olur.
  • yüksek erime sıcaklığına sahip maddeleri, eritip, dokmek, tehlikeli ve dikkat isteyen bir iştir. silikon tabancası kullanmaya benzemez. bu konuda deneyimli değilseniz ve deneyimli birisinden yardım alamayacaksanız, epoksi reçineyi öneririm.
  • Diğer bir öneri; mile kalıp ayırıcı sprey sıkıp (kutusu 15 lira civarında) epoksi dökülüp denenebilir. Epokside denemedim ama kalıp ayırıcı, poliüretan köpük gibi yapışkan bir malzemenin yapışmasını engelliyor. Test edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 16 Eylül 2020; 10:41:3 >
  • Tavsiye ettiğiniz gibi epoksi uygulaması daha kolay görünüyor , 10 mm çapında mili sprey boya ile boyayarak birkaç mikron kalınlaştırıp ortaladıktan sonra 5cm uzunluklu 40x40mm alüminyum kutu profilin içine malzemeyi dökmeyi planlıyorum, ama polyamid kadar dayanıklı olurmu acaba .

    Bu uzunlukta düzgün delik açacak matkap tezgahım yok , ama bu kızakları yapabilirsem olabilir :) .
  • nanelimon N kullanıcısına yanıt
    Kestamit yada polyamid akışkanlıklarından dolayı döküm için uygun malzemeler sayılmaz. Alüminyuma değdikleri anda soğumaları da laminasyona neden olabilir. Onun yerine 9.5mm delip rayba çekseniz olmaz mı?
    Epoksi daha uygulanabilir. Boya yerine strech filme sarabilirsiniz. Ambalajlamada kullanılanlar genelde 20 mikron kalınlığında oluyor. Epoksi, polyamid veya kestamide göre sağa sert bir malzemedir. Aşınma direnci yüksek, darbe dayanımı düşüktür. Yapmak istediğiniz yatağın çalışma ortamı bu durumda önemli bir etkendir.
  • Düzgün delik açacak veya rayba çekecek araç gerecim yok , CNC ile kestamite delik başına 5 TL istediler , malzeme hariç .
    Bu durumda en iyisi epoksi dolgu . Bu kızakları fleksli kesme tezgahı( 1 mt uzunlukta) ve 4 sütunlu matkap tezgahı yapımında kullanacağım , polyamitten sağlamsa yeterli mukavemette olur sanırım .
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .
  • epoksiden daha ucuz epoksi'ye nazaran mukavetini bilmiyorum, granit mermer yapıştırıcılar var kiloluk kutularda satılıyor kurşun dökdüğüm zamanlarda kalıp olarak kullanırdım ayrıca yüksek ısıyada çok mukavemetli bir malzemedir 2. olarakda 3b yazıcılarda kullanılan %100 doluluk oranında basılan abs malzemeden yatak da sizin işinizi epoksiden daha iyi göreceğini garanti ederim çok mukavemetlidir, arabam için yağ filtresi değiştirme aparatı basmıştım ve bu aparata filtreyi sökmek için abanma fırsatım oldu katmanlarından ayrılır diye düşünmüştüm ama sapa sağlam çıktı, maliyeti çizim ve baskı olarak pahalıya gelebilir
  • nanelimon N kullanıcısına yanıt
    5 lira neden çok geldi bilemiyoruz... Matkap ucu da en fazla 20 lira olsun? 10 mmlik matap ucu ve 5cm uzunlukbasit bi iş ? Merkezli düzgün olsun diye atölyelerden yardım istediyseniz toplam kaç tane işiniz var???


    Fantezi için döküm seçenekleri yapılabilir, hatta faydalı olur kişisel gelişim için. Mermerit yapımında kullanılan polyester (anadol kaprtası) - bakalit bahsettiniz tip dökümlerdendir ve birçok yerden ulaşabilirsiniz. epoksi tipi şeffaf yer kaplamaları var, bunlar da gayet sağlam olur donduklarında diye düşünmekteyiz. Kloroform pleksiglası eritiyor, belki eritip döküm de yapılabilir bununla.

    Dökümde sağlam bir malzeme de seçilse yataklık yapacak olan duvarlar istenilen özelliklerde çıkmayabilir. Bu yüzden dökümün içinde sarı burçtan yatak konabilir mi için. Hazır burçlar vardır muhakkak araştırıp ucuz bulunabilir ve döküm burcun etrafına yapılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.