Şimdi Ara

silinsin (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
14.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Emin ol şans bu saydıklarından çok daha önemli bir faktör.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbilker1907

    "Türkiye çalışana cennet." Şu cümleyi kurmak için gerçekten ya Türkiye'de hiç çalışmamış olmak gerek yada hayal dünyasında yaşıyor olmak gerek.


    Bu ülkenin en prestijli üniversitelerinin mezunları asgari ücretle hizmet sektöründe çalışıyorlar. Özel sektör köle tacirlerinin eline kalmış durumda. "Esnek çalışma saati" denilen bir kavram var bu ülkede ne demek olduğunu yaşayan bilir. Haftada 60 saat üzeri mesai yapıp çok fonksiyonlu isveç çakısı gibi olan asgari veya bir tık ötesi maaşa tabi olan bilir çalışana ne kadar cennet olduğunu. Denetleme asla yok zamanın da yatırılan maaşlar yok, yarım ekmek köfteye zor yeten yemek paraları hiç bir zaman teklif dahi edilmeyen yol ücretleri, nefes dahi aldırmadan yaptırılan mesailer hep daha fazlasını isteyen hiç bir şeyden memnun olmayan patronlar yalakalıkta nirvana yapmış müdürleri ile aylık 306$'a yada 259€'ya veya 235£'a Türkiye çalışana bir cennet.



    Alıntıları Göster

    Hayatımın 21 senesini bi fiil türkiyede geçirdim. 16 senedir de her yıl defalarca gelirim. Allah aşkına baktığınızda sizin gördüğünüz ile bizim gördüğümüz nasıl farklı olabilir ? Yav fakir var diyorsun. Kardeşim gel hollandaya burada da fakir var. Adam 1540 euro alıyor 4 kişi aynı evde yaşıyorlar , üç kuruş biriktirmek için gelmiş 6 senedir bizimle çalışıyor. Bırak para biriktirmeye şirkete şuan 16.000 € yakın borcu var. Bunlar bir iki değil bak bizzat yanımızda olan kendi çalışanımızdan bahsettim. Yoksa 16 senede gördüğüm örnekleri sıralamaya kalksam ne benim yazmaya ne senin okumaya ömrün yeter. Fakir dünyanın heryerinde var. Fakir her yerde fakir. Burada olsan yiyeceğin 2 kilo et fazla içeceğin. 3 tane bira fazla. Değişen bir şey yok yine fakir yaşayacan. Ben türkiye dünyanın en iyi ekonomisine sahip mi diyorum. Türkiye kendi geçmişine göre şuan olağanüstü refaha sahip diyorum. 20 sene evvel temprası olana zengin gözüyle bakılırdı biz türkiyede de iş yapıyoruz 2 sene evvel servisi kaldırdık madene , kimse servise binmiyor herkes arabasıyla geliyor diye. Adam 130.000 liraya passat almış krediye girip gelip zam istiyor kredi çektim diye. Bu mu fakir simdi ? Hani sizin kafa birim hesabı yapmayı çok seviyor ya gel bak hollandada 130.000 birime hangi işçi kredi çekip araba alabiliyor. Sonra da millet aç. Ya bırak aç nerede ben zekat verecem fitre verecem aç yok kim aç kardeş ? Üniversite öğrencisinin elinde iphone 11 , fabrika işçisinin maden işçisinin altında passat , astra , mondeo. Allahtan açsınız. Allah gözünüzü doyursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyanDervis -- 7 Ekim 2020; 9:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    max 1 bilemedin 2 sene resesyon yaşanır dünyada sonra geri döner eski yerine her zmanki gibi. türkiye ise artık tamamen venezuela yolcusu.net

  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazz42

    max 1 bilemedin 2 sene resesyon yaşanır dünyada sonra geri döner eski yerine her zmanki gibi. türkiye ise artık tamamen venezuela yolcusu.net

    İçteki üretim çok fazla, venezula gibi olmayız.


    adamlar tarlaya ekecek tohum bile bulamadı, bizde her alanda bir sürü üretim var. dışardan aldığımız; altın, enerji, yüksek teknoloji ve çöp(geri dönüştürmek için)

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    dolar 3 yıla 13 lira olacak belkide daha fazla. merkez bankası rezervi -55 milyar dolar. hammadde tamamen dışarıya bğaımlı. tohumdan tut gübreye hayvancılığa kadar ne üretiminden bahsediyorsun.

    qatar olmasa şuan dolar 10 lirayı geçmişti. ülkede imkanı olan kafası çalışan okumuş lise bile olsa ülkeyi terk etiyorken üretici neslin tamamını soğutmuşken venezuela olmamak elde değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Bu mesaj silindi.

    allah kimseyi bu hale düşürmesin


    düşenler var


    allah akıl fikir versin

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.