Şimdi Ara

Milli Savunma Bakanı: 'Yunanistan 18 adayı anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırdı' gılışdar istifa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Erdoğan geldiğinde adalar ve kıbrısta bunu denedi. Bizim bürokrasi ve monşerler çözümsüzlük istiyor dedi. 2 yıl sonra, beni de denktaşlaştırdılar dedi.

    18 yıl göz yumduk yunanların boş adalara çökmesine. Sonuçta ne oldu? İş artık izmiri vermeye geldi nerdeyse...

    Ermenistan, pkk ve fetöde de aynısını uyguladı hükümet. Hepsinde de kandırıldık dedi.

    Turistik gezi başka, devlet yönetmek başka. Devlet yönetimi çiçek böcek değil maalesef. Elin oğlu da bizim gibi saf değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Anlaşmalarda adı geçmeyen adaların hepsini yunana kaptırdık. O trollere kalsa fetöyü de öncekiler büyüttü, pkkya da öncekiler yol verdi, kürdistanı da öncekiler tanıdı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Allah kim yaptı acaba bunları? yıllardır söyleniyor bu muhalefet tarafından

  • Mevcut hükümet İnönü şöyle Lozan böyle diyeceğine gidip Uluslararası destan yazıp diplomatik Zafer kazanıp adaların statüsünü doğru düzgün hale getirip bu işlerin bu duruma gelmemesini sağlasaydi.

    Ama olur mu tabiki olmaz. Yunan başbakanin sırtını sivazlamak verken...

    Dünyada en tatlı en şirin tam bir pıtırcık olduğumuz dönemlerde gidecekti BM ye diyecekti bizim adalar hangisi bu Ege'de nasıl oluyor da bir devlet kendi kafasına göre deniz sınırını arttırıyor.

    İki ülke arasında misal 14 millik boşluk var. Yunanistan 6 mil Türkiye 6 mil 2 mil de uluslararası sular olsun bitti.

    Bunu yapamayan bir yönetim kalkıp eskiye bok atıyor.
    Allah korusun lozan gibi bir anlaşma yapmayı bize yaşatmasın bu tip iktidar başta olursa elimizde çakıl taşı bırakmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 14 Eylül 2020; 16:53:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruyorum sizlere şimdi Karadeniz'de böyle adacıklar var Rusya ile anlaşma yapmışız karşılıklı bazı Adalar kesin silahsız olacak.

    Ama biz gaza gelmişiz arkamızda Amerika var Avrupa var Rusya ya atar gider yapıyoruz.
    Silahsız adalari silahlandirdik kimin adası önemsiz doldurduk askeri mühimmatı.

    Şimdi bu durumda Rusya o adaları bombalar mi bombalamaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanistan bile bize yutturdu bi rest çekemedik, sizsiniz dedik çekildik geri içler acısı bir durum,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Yunanistan haritada bile olmayan bu adalara ne zaman çöktü?


    Biz bunu ne zaman farkettik, o sırada nelerle uğraşıyorduk. Kılıçtaroğlu uyuyor muydu?

  • Yunanlılar ''Bu adalar bizim egemenliğimizde ve istediğimizi yaparız'' demeye hakları yok.Onu demek için geç kaldılar zira 1947 yılında imzalanan Paris Barış Anlaşmasına göre Yunanistan İtalyadan kendisine devir edilecek bu adaları lozan anlaşmasında belirtilen koşullara göre devralmayı kabul etmişti.Lozan anlaşmasına göre ise bu adalar askersizleştirilmiş ve silahsızlandırılmış vaziyette olacak.Yunanistan bunu kabul ederek bu adaları aldı.Türkiye'de bu şartla bu adaların Yunanistana devredilmesini kabul etti.Şimdi kalkıp ''Bu adalar bizim size ne?'' deme hakları yok.Bunu diyorsa Paris anlaşmasını yok saydığı anlamı çıkar ki bu da bu adaların egemenliğini toptan tartışmaya açar.


    Ayrıca Türkiye Suriye'de ve Irakta bulunmasının nedeni ülkesine yönelik artan terör tehditi yüzündedir.Yıllardır Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'ye saldırılar yapılırken Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak bu ülkelere girdi.Girdiği bölgelerde de ne Suriye ordusu ne de Irak ordusu var.Yani otorite boşluğu olan yerler.Bu nedenle kimse çıkıp Türkiye'nin ne işi var Suriye'de ve Irakta diyemez.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemal

    Peki Yunanistan haritada bile olmayan bu adalara ne zaman çöktü?


    Biz bunu ne zaman farkettik, o sırada nelerle uğraşıyorduk. Kılıçtaroğlu uyuyor muydu?

    https://www.nobelkitap.com/egede-yunan-isgali-349576.html


    Milli Savunma Bakanı: "Yunanistan 18 adayı anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırdı" gılışdar istifa


    Bu kitap 2007'de Ümit Yalım'ın verdiği bilgiler ile hazırlandığına göre nerden baksan 15 yıldır falan, Ümit Yalım sesini duyurmaya çalışıyor.


    Gılışdar ın haberi olmaz olur mu... olmuştur da gündeme getirmek işine gelmemiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 14 Eylül 2020; 21:4:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şey bildiğin yok.O adalar 12 deniz mili alanını kapsarsa tüm Ege suları Yunan kontrolüne girer.Bu da Türkiye'nin boğazlarının sıkılması anlamına gelir.Karadenizden ve Marmaradan Akdeniz'e çıkmak isteyen bir Türk gemisi adaların deniz mili 12 olduğunda Yunanistandan izin almadığı sürece Akdeniz'e çıkamaz bile.Dahası Türk donanması da Akdenizden-Karadeniz'e,Karadenizden de Akdeniz'e giderken Yunan makamlarından izin almak zorunda olur.Kısacası Ege tam anlamıyla Yunan gölü olur.Türk balıkçılar bile Yunan makamlarından izin almadan Egede balık avlayamaz hale gelir.Şuan altı deniz mili olduğu için Ege'de uluslararası su bölgeleri daha fazla ve Türkiye bu alanlardan geçerek özgür birşekilde Akdeniz'e veya Karadeniz'e çıkabiliyor.Dahası Türk balıkçılarda özgür birşekilde Ege'de avcılık yapabiliyor.


    Yunanlılar tamamen aç gözlü birşekilde Dünya'da eşi benzeri görülmemiş taleplerde bulunuyor.Küçücük kayalara bile 12 deniz mili hakkı vererek denizlerin üstüne konmak istiyor.Bu iyi komşuluk ilişkisi değildir.Bu tamamen düşmanca tutumdur.Dahası Yunanistan bu davranışları ile önceden imza etmiş olduğu Lozan ve Paris Barış anlaşmalarına da aykırı tutum sergiliyor.Kısacası imzaladığı anlaşmaları çiğniyor.Burada ;''Yunanistan ile düşman olmaya gerek yok.İki-üç ada yüzünden kavga etmeyelim'' diyorsunuz fakat ''Neden Yunanistan iki-üç ada için Türkiye ile arasını bozuyor?'' diye sorgulamıyorsunuz.Kusura bakmayın ama iyi komşuluk ilişkisi tek taraflı olmaz.


    Kıbrıs meselesininde çıkmaza girmesinin nedeni Yunanistan ve Rumlardır.Türkiye her daim çözümden yana olmuş fakat Yunanlılar ile Rumlar tamamen aç gözlü şekilde 'hepsi benim'' demiştir.Türkiye adanın Yunanistan ve Türkiye tarafından eşit şekilde ortadan bölünmesini tavsiye etmiş fakat bunu kabul etmemişlerdir.Bunun üzerine Londra-Zürih anlaşmarı ile Kıbrısta iki toplumlu bir devlet kurulmasına karar verilmiş fakat ne Yunanlılar ne de Rumlar bu anlaşmalara uygun davranmamışlardır.1963 Aktiras planı çerçevesinde Türk toplumunu adada katletmeye çalışmışlar ve bunun sonucunda 1961'de kurulan iki toplumlu Kıbrıs devletini 'kendileri' yıkmıştır.1963-1974 yılları arasında Türk toplumunu adada sürekli katletmeye,adadan sürmeye çalışmışlar dahası 1974 yılında kendi içlerinde kavgaya tutuşmuşlar ve akabinde de EOKA-B militanı Simpson önderliğinde Makarios'a askeri darbe yaparak Kıbrıs devletini fiilen yıktıklarını ve adayı Yunanistana bağladıklarını ilan etmişlerdir.Yunanistanda bu ilhak talebini olumlu karşılayınca Türkiye 20 Temmuz 1974'te adaya çıkarak bu ilhak teşebbüsü önlemiş ve aslında Londra ile Zürih anlaşmalarının geçerliliğini korumuştur.Türkiye adaya çıktığı andan itibarende yıllardır akan kan bıçak gibi kesilmiş ve adada barış dönemi başlamıştır.


    Buna rağmen Yunan ve Rum tarafı anlaşmaları kendileri çiğnememiş,askeri darbe yapmamış dahası Türklere yönelik soykırım girişiminde bulunmamışlar gibi Türkiye'yi işgalci olmakla suçlamış ve Türkiye'nin tüm çözüm önerilerini reddetmiştir.En son 2004 yılında Kofi Annan planı gündeme gelmişti.Bu plana göre;

    1-Türk ordusu adadan tamamen çekilecekti

    2-1974'ten sonra adaya yerleşen Türkler Anadolu'ya geri dönecekti

    3-Türk nüfus ada genelinde Rum nüfus arasında yayılacak yani bir bölgede toplu halde bulunmaları mümkün olmayacaktı

    4-Türkiye 1974 Kıbrıs harekatında zarar gören Rumlara maddi tazminat ödeyecek ve harekat esnasında Rumların elinde olan araziler ve garimenkuller Rum sahiplerine eğer Rum sahipleri öldüyse onların varislerine teslim edilecekti

    5-Londra ve Zürih anlaşmalarında belirtilen garantör devletler sistemi kaldırılacak ve Türkiye'nin garantör olma hakkı elinden alınacaktı.


    Rumlar tamamen kendileri lehine olan bu planı bile Türk düşmanlıkları yüzünden reddetmişler ve bunun sonucunda Kıbrıs Rum tarafı tek taraflı AB'ye alınırken KKTC kaderine terk edilmiştir.Bugün bile Rumlar ve Yunanlılar Kıbrısın tamamen 'Yunan' adası olduğunu söyler ve Türkleri bu adada kendilerine ortak görmezler.Onların gözünde Türkler ancak Batı Trakya Türkleri gibi azınlık statüsünde olabilir.


    Kısacası tüm bu tarihi gerçeklere rağmen siz hala daha ''Yunanlılarla üç-beş ada yüzünden kavga etmeye gerek yok'' diyorsunuz.Beyfendi biz kavga etmiyoruz kötü niyetli komşumuza karşı kendi malımızı,mülkümüzü koruyoruz.Siz ne kadar iyi komşuymuşsunuz öyle.Eminim aynı apartmanda oturduğunuz kapı komşunuz sizin malınıza,mülkünüze zarar verse veya göz dikse ''Aman ne önemi var.Komşum benim için çok önemli.'' diyorsunuzdur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 14 Eylül 2020; 17:47:22 >




  • Türkiye geri vites yaptı Akdenizden çekiliyor. 3 yıldır kesintisiz olarak Akdenizde görev yapan sismik araştırma gemisi Oruç Reis, donanma gemileriyle birlikte 'teknik bakım' bahanesiyle Antalyaya çekildi. Şunu anlıyoruz ki Türkiye hiçbir ülkeyle bırakın askeri müdahaleyi politik müdahaleye bile girecek durumda değil. Erdoğan kendi seçmeninin gazını alıyor.

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    Çiller döneminde Deniz aşırı ülke Libyaya mı girdi üst kurdu? PKK YPG nin kafasını mı ezdi? Suriye ve çevre ülkelerde sınır ötesi harekat mı yaptı?


    Kardak denilen kayalıklara çıkıldı, şuan bulunduğumuz noktaların 100.000 de 1 i bile etmeyecek bir yere çıktı diye kahraman Şuan ki Türkiye ise Ortadoğu ve akdeniz de dünyayı tedirgin ederken zayıf.


    Uluslararası hukuk ve diplomasi de hareket ederken akıllıca hareket edeceksin. Şuanki her harekette Yunanistan kendini suçlu duruma düşürüyor. Gerekeni gereken vakitte yapılacak. Seni vurmaya gelen sana ateş etmeden ateş edersen, hukuken OLMAYAN bir şey den ötürü karşıyı yargılayamayacağın için sen suçlu oluyorsun. Bu devletler arasında da böyledir. Ya diplomasi bilmiyorsun. Ya provakatörsün, ya da ağır kör ve fanatiksin. Eğer vicdan ve merhametin olsaydı. Libyayı Suriyeyi şuanki aktif pkk ypg işid operasyonlarını doğu Akdeniz ve Karadeniz de ki gücümüzden bahsederdin. Çiller sizin en çok dalga geçtiğiniz isimlerden prim yapmak için onu kullanıyorsun :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Bu gündemi bizzat Yunanlılar çıkartıyor bilmem farkında mısınız?Lozan anlaşmasını ve Paris barış konferansı şartlarını yerine getirmeyen ülke Yunanistandır.Şimdi Yunanlıların bu yaptıkları sorun olmuyor da Türkiye'nin son yıllarda bu konuya eğilmesi mi sorun oluyor?


    Vatandaş olarak bu konu hakkında konuşmamız doğaldır.Konuşmayalım mı?Yoksa sizin gibi ''Amaan 3-5 ada için yunanlı dostlarımızla kavgaya gerek yok'' deyip kestirip atalım mı?Madem bu konu sizin için bu kadar önemli değil neden buradasınız?


    Bu sorun çok kolay şekilde çözülebilir.Bunun için Yunanistanın;


    1-12 mil sevdasından vazgeçmesi (Nede olsa birkaç milin lafı bile olmamalı)

    2-Lozan ve Paris anlaşmaları hükümlerine eksiksiz uyması

    3-Ege'de kendisine devredilmemiş ada,adacık ve kayalıklar üzerindeki işgalleri sonlandırması

    4-D.Akdeniz meselesinde küçücük meis adası ile koca Anadoluyu bir tutup kafasına göre Meis adası üzerinden D.Akdeniz'e çökmekten vazgeçmesi


    gerekiyor.Sonuçta Türkiye onun komşusu.Bu tür meseleler yüzünden Türkiye ile kavgalı olmalarına gerek yok.Hem onlarında asıl meselesi pandemi ve ekonomi değil mi?Milli Savunma Bakanı: "Yunanistan 18 adayı anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırdı" gılışdar istifa 





  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Yapılır hocam merak etmeyin.Kıbrıs harekatı da bir anda olmadı.1955 yılından beri Kıbrısta kan akıyordu.Türkiye ancak 20 yıl içinde adaya çıkabildi.1955-1974 arasında Türkiye'de günümüz Türkiyesinden pek farklı değildi.Askeri darbeler,muhtıralar,idamlar,ekonomik sıkıntılar vs yaşanıyordu fakat hiçbir hükümet Kıbrıs davasında geri adım atmamıştı.Bazıları gibi ''Amaan kıbrıs adası yüzünden yunanlı dostlarımızla aramızı bozmaya gerek yok'' dememişlerdi.Siz hiç merak etmeyin gün gelir icraatlerde somutlaşır yeter ki ''3-5 ada için kavga etmenin manası yok'' diyenler ülkeyi yönetmesin Milli Savunma Bakanı: "Yunanistan 18 adayı anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırdı" gılışdar istifa 

  • E sen ne is yapiyosun birader? anca atip tutup kahve agziyla gider yapin dis isleri bakaniyla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemal

    Adamlar dese ki: Adalar benim değil mi? Silah ister koyarım ister koymam.


    "Ama senin Suriye'de ne işin var? İdlib, Elbab buralar sizin toprağınız bile değil" derse ne diyeceğiz?

    Bu senin düşüncen mı Yunanlı kafasının düşüncesi mı :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstifa etti zaten ama İmamoğlu kabul etmedi.

  • Bu yeni bir şey değil adamlar yıllardır kayalıkların üstüne bile obüsler askeri karakollar koydular hemde Türkiye ye bir kaç km mesafede yerler.. adalarda zaten yıllardır asker var..

    Yani anlaşma sözleşme zaten hak getire.yıllardır..

    Bizimkiler sıkıntı çıkmasın diye herhalde ses etmiyorlardı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.