Şimdi Ara

Tim Cook’un yerine gelecek isim belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın Steve Jobs döneminde yenilik anlamında pek çok sektörde öncü olduğu bir gerçek. Bununla birlikte Tim Cook döneminde ilk kez 2 trilyon dolar değerlemeyi geride bıraktı ve kimine göre Apple tarihindeki en başarılı ekip; Tim Cook ve arkadaşları.



    Halef-selef belli oldu



    Henüz teknoloji dünyasının en başarılı patronları arasında gösterilen Tim Cook’un koltuğunu bırakmaya niyeti yok ancak gelen bilgilere göre şirket içerisinde gelecek yıllar için bazı hazırlıklar yapılıyor.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Mevcut yönetimin yerine kimlerin geleceğinin belirlenmesi ve bu kişilerin de sorumluluklarını buna göre belirlemesi yönünde şirket içerisinde bir kanaat oluştu. Bu bakımdan şimdiden sonraki dönemin yönetimi şekillenmeye başladı.



    Elbette en önemli konu Tim Cook’un yerine kimin geleceği. Kaynaklar Tim Cook’un koltuğuna operasyonlardan sorumlu şef Jeff Williams’ın geçeceğini belirtiyor. Jeff Williams uzun yıllardır operasyonları yönetiyor ve Apple Watch gibi pek çok yeni ürün geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Üretim, tedarik zinciri ve bileşen tedariği konularında hali hazırda tek yönetici konumunda. Williams’ın patronluk koltuğuna en yakın isim olduğu vurgulanıyor.



    Apple’ın diğer bir ekran yüzü olan Phil Schiller bilindiği üzere global pazarlamadan sorumlu başkan yardımcılığı görevini bırakmış ve yerine Greg Joswiak getirilmişti. 56 yaşındaki Joswiak’ın yerine ise hali hazırda iPhone pazarlamasından sorumlu 42 yaşındaki Kaiann Drance’ın getirilmesi bekleniyor.





    MacOS tanıtımlarının sempatik ismi Craig Federighi ise yazılımdan sorumlu başkan yardımcılığı görevini ya akıllı sistemlerden sorumlu Sebastien Marineau-Mes’e ya da çekirdek uygulamalardan sorumlu Jon Andrews’e bırakacak.



    Yine Apple’ın emektar isimlerinden hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue da aynı departmanda üst yönetici olan Peter Stern’e görevini devredecek. Yine Jeff Williams’dan boşalan operasyon şefi konumuna Sabih Khan veya Priya Balasubramaniam isimlerinden birisinin getirilmesi bekleniyor.



    Elbette bugün veya yarın şeklinde net bir tarih belirtmek mümkün değil ancak hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Steve Jobs’un zamansız aramızdan ayrılışı, iPhone’un babası Scott Forstall’ın bazı sıkıntılar sonucunda istifası, iPod’un babası Tony Fadell’in gidişi, yine efsane tasarımcı Johny Ive’ın istifası derken 2007 yılındaki kemik kadrodan geriye Eddy Cue ve Phil Schiller kalmıştı.








  • apple'ın tek sevdiğim yönü bu, adamlar planlı. şimdiden ne zaman nereye kimin geçeceğini belirlemişler. diğerleri gibi günü kurtarmalık hareketleri yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockies

    apple'ın tek sevdiğim yönü bu, adamlar planlı. şimdiden ne zaman nereye kimin geçeceğini belirlemişler. diğerleri gibi günü kurtarmalık hareketleri yok

    Milyar dolarlık şirketlerin bakkal amca kafasıyla yönetildiğini sanan talihsiz bir yorum olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle şirketler de var ki böyle bi yorumda bulundum, onların varlıklarından haberdar olmamak sanki bi tık daha talihsizlik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam mesut u getirirdim

  • Steve Jobs keşke yaşasaydı da şu monotonluktan kurtulsaydık. Sayesinde bugün tuşlu telefon kullanmıyoruz. Tim Cook Steve Jobs’ın yaptıklarının yarısını bile yapmamıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tim Cook ölesiye kadar CEO'luğu bırakmaz. Apple kar üstüne kar ediyor. Her sene en çok satan c ihazlar arasına amiral gemisi olarak yalnızca Apple amiralleri giriyor.

  • Yani muhtemel isim belli olmuş kesin değil

  • apple batıyor. ayak sesleri.. kimse 1500 $ verip iphone almaz ustune pandemi eklenince ustune cin abd gerilimi de eklenimce hic almaz. dun lansman tarihini ertelediler işler karisik. eskiden en yeni iphone 500$ dı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 13 Eylül 2020; 12:26:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Artık tüm amiral gemileri pahalı, batıyor denen şirket 2 trilyon dolardı geçenlerde. Artık karlarını telefon satmaktan abonelik ve servis satmaya kaydırmaya çalışıyorlar biraz.

  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir Apple store’a bizzat gidip görmelisiniz satıyor mu satmıyor mu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dedem derdi, “kim öle kim kala!”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Pandemi döneminde tek kar eden firma Apple. Ayrıca batıyor olsa 2 Trilyon $ olmazdı seni çok bilmiş. Ha bir de enflasyon denen şeyden umarım haberin vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Joseph -- 13 Eylül 2020; 13:8:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Satışları pazara göre gayet iyi olan sürekli yeni ürün kategoriyle karlılıklarını arttıran ve çeşitli servislerle ekstra gelir üreten 2 milyar dolarlık firma kesin batıyordur ayrıca doların da enflasyonu olduğunu unutmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 13 Eylül 2020; 13:11:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesela örnek verebilir misiniz merak ettim araştırmak istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pandemi döneminde para kazanmalarının tek nedeni Milyonlarca mobil oyuncusu olan şirketlerin karının 3de1ine çökmektir. İnsanlar ne kadar eve kapandıysa oyunculuk sektörü o kadar para kazandı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steve Jobs'un hayat hikayesini anlatan kitabı okusaydınız kendisinin sadece başarılı bir pazarlamacı olduğunu rahatlıkla görebilirdiniz.. mesela grup toplantısında başkalarının fikirlerini önce reddedip sonra kendisi bulmuş gibi ortaya çıkmasıyla tanınırmış.. mesela dokunmatik ekranlı telefon fikri aslında ona ait değil.. ancak bir şey yapılacaksa en iyi şekilde yapılmalı mottosu ona ait.. ✌️😎

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antique kullanıcısına yanıt
    Evet doğru iyi bir pazarlamacı. Ama yine de bir şeyleri değiştirdiği gerçeğini değiştirmez bu durum. İPod ile kocaman işlevsiz Walkman’ları bitirdiler eee tabi İTunes’i iyi pazarladıkları için tuttu İPod’lar. Dijital müzik devrini başlattılar. Xeros’un GUİ arayüzünden esinlenerek günümüzün işletim sistemi arayüzlerinin temelini attı. Dokunmatik ekranlı telefon fikride evet ona ait değildi Steve Jobs dokunmatik bir tablet yapmak istiyordu daha sonradan dokunmatik telefona evrildi işler. Hatta bu ilk İPhone ile ilgili 2 konsept vardı biri İPod arayüzü şeklinde olacaktı biri de günümüzde ki İOS benzeri bir arayüzdü Steve Jobs 2. konsepti seçti kendisi bulmuş gibi gösterdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VerumTR

    Mesela örnek verebilir misiniz merak ettim araştırmak istiyorum.

    En yakın tarihli Ubisoft var. Eskilere bakacaksak da Yüzde 60 pazar payına sahip Nokia var.

  • Genelde Amerikalılar böyle çalışıyor. Şirketler çok büyük ve dünyaya sürekli ürün yetiştirdiğinden hiç bir şeyi şansa bırakmıyorlar. İstisnalar da olabilir tabii ama bu tür büyük şirket ve işletmeler bir iki yıl sonrasının planlarını yapmaya ve proje için adam toplamaya çok erken başlıyorlar. Profesyonellik bu. Türkiyede de böyle işletme ve kuruluşlar var tabii ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Eylül 2020; 14:41:23 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.