Şimdi Ara

Aslinda iyiye gitmiyor muyuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar
    Fikrinizi almak istedim.
    Ornegin iyiye gidiyoruz demeye baslandigi 10 haziran tarihinde test sayisi 36000 kusur vaka sayisi 922 can kaybi 17 imis
    Bugun yuzbine yakin test yapiliyor yani uc kati
    Vaka sayisi 3*922 yani 2766 civari olmasi gerekmez mi?
    Bu orana iyiyiz diyorduk simdi kotuye gidiyoruz diyoruz ama test sayisi artmasina ragmen vaka sayisi dusmus?

    İkinci sorum ise neden o zamanlar 100 k test yapilmadi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bakin bugunku test sayisi 98 bine dusmus vaka direk 1700 den 1500 e dusmus
    Bu matematiktir
    35 bin testte ise 500 felan cikar
    Yani iyi dedigimiz gunlerden daha iyi degilmiyiz bu duruma gore
    Sayisalcilar beni anlayacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • süperiz uçuyoruz
  • Doğru diyorsun misal dayak kötüdür ama mazoşistler dayağı iyi bulur... Yani iyiden ne anladığına bağlı bir durum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahvehanelere millet dolmuş hem de maskesiz, yakında gelir yine kısıtlama, çünkü bizim millet başka türlü anlamaz. İstanbul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiye gitmiyoruz tabii ki nisanda mayısta ankarada kırmızılıklar çok yokken her yer kırmızı şu anda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • virüsün bulaşıcılığı düşmedi. virüs öldürücülüğü ve bulaşıcılığını azaltacak tarzda bir mutasyon geçirmedi. mart nisanda ne kadar bulaşıcı ise hala aynı. ve mart nisan mayısta heryer kapalı iken, insanlar çoğunlukla evlerinde iken evlerinde olmayan insanlarınsa görece daha fazla dikkatli şekilde maske kullandığı zamanlarda günlük 4000 5000 e kadar çıkan vaka sayısı, insanlar evlerinden çıkmışken, insanların hatrı sayılır miktardaki kısmı maske takmayı bırakmışken,kafeler spor salonları avmler vesaire açılmışken 1.5 bin civarında.

    var mı bunun mantıklı bir açıklaması ? bunun tek mantıklı açıklaması = virüsün mutasyona uğrayıp öldürücülüğünü ve bulaşıcılığını kaybetmesi ya da sıcak havalarda etkisinin azalması. olabilirdi fakat diğer ülkelerde de olan aynı virüs hiç oralarda böyle bir etkide degil. aynı bulaşıcılıkla öldürücülükle devam ediyor.bizdeki de aynı virüs.bizimle aynı derecede önlemler uygulayan ülkeler diyeyim en azından(yani neredeyse hiç önlem uygulamayan ülkeler) ya da diğer mantıklı açıklama herkes aksatmadan maske takıyor ve sosyal mesafeye cogunlukla uyuyor. böyle birşey görüyor musunuz siz etrafınızda ? hayır bırak sosyal mesafesini şunu bunu adamlar yaz boyu kaçar yüz kişiyle düğün yaptılar. yaz biterken geldi düğün yasakları.

    geriye ne kalıyor mantıklı düşününce ?

    geriye kalan şey şu: vaka sayısının kat kat azını yazıyorlar o turkuaz tabloya. olan şey bu.dolayısıyla da doğru verilere ulaşılamadığı için verileri dönem dönem ya da hafta hafta karşılaştırmanın pek bir mantığı yok. ispanyada,fransada 8-9 bin vakalar gelmeye başladı. ispanyada bu sayılar salgının ilk zamanlarında gelen sayılar. fransada daha önce 7 bin bile geldiği neredeyse yokken simdi günlük neredeyse 10bin geliyor.

    çünkü olması gereken bu.

    insanlar tedbirlerin cogunlugunu bıraktığı zamandaki vaka sayısı >>> insanlar çoğunlukla dikkatli ve tedbirli iken gelen vaka sayısı.

    millet salgın ilk çıktığı 1-2 ay (mart nisan) bu virüsten çok korktu çekindi ve oldukça dikkatli olmaya çalıştı.buna ragmen sayılar 1.5 - 3k civarı gidip geliyordu(sadece bizim ülkeden bahsetmiyorum). simdi herkes salmışken bu sayıların herkesin dikkatli oldugu zamanlardaki sayılardan dahi az olmasının hiçbir mantıklı yönü yok. hele hele bizim gibi sıcakkanlı,sosyalliğe aşırı düşkün bir insan profil olan ülkede bunun mantıklı tarafı hiiiiç yok. olma ihtimali yok yani. göz göre göre hergün yanlış sayıları veriyorlar halka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 13 Eylül 2020; 9:31:26 >
  • milleti kapattılar eve o zaman kaç bin vaka çıkıyordu kimsenın tanıdığı hasta değildi. Şimdi herkesin tanıdığı hasta.
  • Hastaneler boşsa iyiyiz derim doluysa kötü. Şuanda hastaneler dolu durumda, durun kötü yani. Test mest hikaye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamadan bakıyorum kırmızı dışında bir şey yok. Okullar, parklar, bahçeler haricinde her yer kırmızı.

    Bir de o haritayı neye göre kırmızıya boyuyorlar anlamadım. Diyelim ki akrabasından birinin testi pozitif çıktı. Direkt temaslıdır diye hemen filyasyon mu başlıyor? Geçen bir sürücüye polis ceza yazdı. Kadının annesi karantinadaymış, kızını da otomatik olarak karantinaya alıyormuş sistem. Annemle görüşmüyoruz dedi ama 3 bin TL ceza yedi.

    Apartmandakilere soruyorum, kim hasta kim karantinada kimse bir şey bilmiyor. Geçen tesadüfen karşımızdaki apartmanda karantinada olan birinin olduğunu öğrendim ama tedbiren karantinaya almışlar, test olmuş, evde kal demişler. Sonuç da negatif çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 13 Eylül 2020; 16:48:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.