Şimdi Ara

Alasim Jant Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar , arac 2019 Joy Clio ve bildiginiz gibi uzerinde siyah sac jant ile geliyor, araci alali bir yila yaklasti ancak celik jant ile aracin daha iyi gorunecegini dusunuyorum . Servisi aradim 15inch celik jant olmadigini 16inch icin tane fiyatinin 1900Tl oldugunu soylediler ki bu rakamlari vermek benim icin mantiksiz. CMS nin bir kac modelini begendim , sizin tavsiyeniz ne olur ve uzerinde gelen jantlari nasil degerlendirmeli ?

    Bu arada Izmir`de dogru duzgun CMS jant satan magaza bulamadim, genelde bilinmeyen markalari satiyor hatta bir kacini satici bile hatirlamadi :)



  • Bence jant değiştirmek yerine, sadece kapakları değiştirin.. Clio için güzel kapaklar var.. 4 tanesi ortalama 80-90 liraya geliyor.
  • captor34 kullanıcısına yanıt
    Kendi orijinal jant kapagi guzel ancak gecen gun yanasirken sag arka kapagi biraz cizdim ve icime sinmedi servis bir kapak icin 200TL isyior cildirmislar :)




  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Tasarimi hos gercekten klasik bir tarzi var ancak bu jantlar replika yani ureticisini belirtmiyorlar , hatta link verdiginiz magazanin birisini aradim bugun orijinal jant olmadigini yerli uretim oldugunu soyledi , malum jant onemli yarin bir gun yamulma kirilma olursa cok riskli .
    CMS den bir kac model begendim ancak bulmak cok zor ;https://www.e****.com.tr/cms-celik-jant-979-15-4-adet-hediyeli-pmu26877

    Fiyat olarak CMS ve KM uygun ve kaliteli ancak sizin onerdiginiz modeli de begendim gerci Clio jantlari genelde siyah-krom renklerinde boyaniyor ve yakisiyor ,tavsiye icin tesekkurler .
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    N11 den alın.. 4 tanesi 80-90 TL.. Üstelik çeşit çeşit kapaklar var.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Sıfır olarak satılanlar replika evet. Ben de replika kullanıyorum. Dikkatli ve sakin kullandığım için problem olmuyor. Görselini de paylaşayım ek olarak.

    Alasim Jant Tavsiyesi

    Ancak ikinci el az kullanılmış orijinal GT Line jantları da var. Sarı sitede bulunabiliyor.

    Siyah-krom olarak aşağıdaki model de mevcut Clio orijinal jantlarında;
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-sifir-17-inch-renault-clio-4-symbol-icon-jant-lastik-sifir-859746605/detay

    Linkteki jant replika tabii ama aynısının orijinalleri de bulunabiliyor az kullanılmış.

    Ben aracın donanım veya opsiyon listesinde bulunan jantları kullanmayı sevdiğim için CMS ve KM tarzı aftermarket jantlar pek hoşuma gitmiyor. Ancak renkler ve zevkler tartışılmaz tabii.

    Şimdiden hayırlı olsun tercihiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 12 Eylül 2020; 22:37:59 >




  • https://www.lastikcim.com.tr/kormetal-km1016-s-powerful-7-0x16-pcd-5x114-et-40-jant-4-adet/

    Bu model yakisabilir. Ama bence clioya en cok yakisan jant touch donanimdaki 5 kollu kant kapagi olan model.

    Ek olarak :
    https://jant.kormetal.com/tr/jant/km-166-daisy
    Bu model de iyi durabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 12 Eylül 2020; 23:53:37 >




  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Foto icin tesekkurler gercekten cok yakismis , GT Line tasarimini begeniyorum 15inch icin 2100TL gibi bir fiyat veriyorlar ancak CMS 1600TL iken no name markalar neden bu derece yuksek fiyattan satiliyor pek anlamiyorum.
    Ben de genelde yavas ve dikkatli kullaniyorum ancak otoban gibi yuksek suratte seyrederken uretim hatasi sonucu bir problem olusursa diye korkmuyor degilim.
    Aftermarket urunler evet orijinal olmuyor ancak orijinal bir jant gobegi ile pek siritmiyor bence ki orijinaline benzer dizaynlar var , bir de uzerinden cikan kendi jantlarini ne yapmali yok pahasina almak isteyenler oluyor ya da para bile vermiyorlar ama sari sitede 700-1000Tl arasi satisa sunuyorlar .
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    KM nin dizayni guzel ama 16inch lastik ister benim elimde daha 7bin km yapmis lastikler var eger onlari satarsam cok zarar ederim ve 15 boyutu bizim yoolar icin bence ideal daha once 16`` kullandim ve biraz sert gelmisti bana.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Ben 17" ebadını 2.400 TL'ye almıştım. Benzer fiyatlara bulunabiliyor. 15" olanların fiyatları hakkında pek bilgim yok.

    Benim aracımın üzerinde 16" orijinal icon jantları vardı. Üzerindeki lastiklerle birlikte kışlık olarak kullanmayı düşünüyorum. Sizinkinden çıkacak olanlar 15" çelik jant sanırım. Dediğiniz gibi, fazla para edeceğini sanmıyorum.

    Bu arada Clio'ların bijon aralığı 4x100. Jant araştırırken bu ölçüye uygun bakmanız gerekiyor.
  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Evet, celik siyah jant ve kapak . Lastikciler bunlari 700Tl gibi bir fiyata satiyor benden 500`e alsa razi olurum. Uzerine 1500TL verip alasim jant ile yoluma devam ederim.
    GT Line guzel bir tasarim aslinda diamond black tasarim ki Kadjar dan Megane a kadar bu tip jant kullanmis Renault bana biraz garip geliyor :) Kotu mu duruyor hayir ama eger bunlar orijinal degilse uzerinde ki siyah boya normalden biraz daha parlak oluyor ve bu kendini belli ediyor zaten GtLine janlar da normalde koyu gri bir renkte olmasi gerek diye biliyorum gun metal tabir edilen cinsten.
    Servis garanti konusunda bir sikinti cikartir mi acaba jantlar ile ilgili ?
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Clio Gt Line jantlar gun metal (koyu gri) renkte.

    Benim jantlar replika olduğundan daha açık tonda. Açık ton daha çok hoşuma gidiyor şahsen.

    Jant modelleri arasındaki benzerlik benim de dikkatimi çekiyor sürekli. :)

    Garanti konusunda bir problem olmaz.

    Letgo, sahibinden gibi sayfalarda 500 TL'ye rahatlıkla satabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • 15 inç jantla istediğiniz görüntüyü sağlayacağınızı sanmıyorum. Yanak çok kalın olacağı için jant küçücük kalacaktır. Bence ömrü bitene kadar lastiği kullanın. Ondan sonra 16 ya da 17 inçe geçmenizi öneririm.

    Replika 17” jantlar mükemmel gözüküyor ancak ben de güvenemiyorum. Km ve Cms iyi tercih.
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    O da mantili alinda 2-3 yil daha kullanip lastiklar eskiyince 16 ya gecilir. 15 te yanak kofte gibi zaten :) ama bozuk yollarda konforu arttiriyor .
  • aynı aracı ben de tam 1 sene önce aldım. üzerindeki jantlar 15 ve kapak. şimdilik ellemedim. daha önemli gördüğüm yerlere masraf yaptım. lastikler bitince 16 inç kara jantlardan almayı düşünüyorum. hem çelik jant gibi duruyor, hem de çizildi derdi yok değiştir kapağı gitsin
  • en mantıklı yol lastik değişimini beklemeniz olur hocam, ilerde lastiklerin ömrü bitince mecburen degisecek zaten o zaman 16inc jant ve lastik bi arada değistirirsiniz. şimdi 16inc jant alsanız mevcut lastikleriniz uymayacak vs. sıkıntı olur, gereksiz masrafa girmeyin şuan lastiklerin daha gideri varsa.

    @Konu Sahibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 14 Eylül 2020; 16:6:37 >
  • Replika jant benim içime sinmezdi açıkcası. Böyle durumlarda çoğu zaman jantını yükselten kişiler satılığa çıkartıyor. Takip ederseniz 16 veya 17 hangisini tercih ederseniz, GT Line jantına geçebilirsiniz. Baya da şık olur..
  • Evet simdilik beklemeye karar verdim arac daha 7bin km de 2-3 yildaha kullanip sonra jant degisimi yapilir, gereksiz masrafa girmemek en iysi su aralar .
  • Orjinal jantlar her daim daha iyidir. Replika Jant alacağınıza Clio nun 2.el orjinal olup güzel görünümlü jantlarına bakın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.