Şimdi Ara

Neden yurt dışında yaşıyorum? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
11
Favori
13.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Neyi göreceksin tam olarak?

  • EinemStick kullanıcısına yanıt

    Evet. Sömürgesiymiş. Şu an yeni hükümet sanırım Kongoyu yeniden egemenliği altına almaya çalışıyor veya dolaylı yoldan yönetmeye çalışıyor..Yanlış anlamışta olabilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Belçika neredeyse her şehrinde buram buram kimyasal madde kokan ve sürekli kapalı bulutlu havasıyla insanı depresyona sokan bir ülke. Beğenecek başka bir ülke mi bulamadınız :) Tek imrendiğim yanı bisiklet yolları. Tüm ülkeyi yokuş çıkmadan ve size ayrılmış yollar sayesinde bisikletle dolaşabilirsiniz.

    Henüz her şehrini gezemedim fakat sanırım Ostende,Brüj,Gent,Kortijk şehirlerini görmediniz ? Şuan kuzey denizi esintili ofisimden yazıyorum bu satırları

  • LEONİM kullanıcısına yanıt
    Neden yurt dışında yaşıyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Kanada ve avustralyada fakir ama mutlu gibi bir durum yok hocam. Yani tabi kotu de olmazsiniz hatta calistiktan sonra fakir de olmazsiniz ama oyle sosyal devlet yonu cok guclu ulkeler degiller. Mesela kanada saglik sisteminin ne kadar rezil oldugunu, ayni zamanda norvecin trde tatildeki vatandasina kaza gecirince ozel ucak yollayip norvece tedaviye getirdigini okumustum. Aradaki farki buradan anlayin. Zaten amerikaya yakin olup bircok seyini amerikadan esinlenmis bir ulkenin iskandinav ulkesi ayarinda olmasini beklemek cok dogru olmaz. Tabi kanada ve avustralyanin avantaji da var. Calisan adamin daha cok kazanabilecegi yerler, ozellikle mavi yakalar icin avustralya, beyaz yakalar icin kanada.



    Alıntıları Göster

    Yok mu? Bu iki ülke dünyada en yaşanılabilir ülke seçildi, sen Mars'ta mı yaşıyorsun?

    Avustralya'da homeless yok. Sosyal devlet yok diyorsun. Kanada'da sosyal devlet bakımından Amerikadan çok daha iyi durumda. Covidde halkına yaptığı yardıma dünyanın ağzı açık kaldı. Biz vatandaşa maske dahi dağıtamadık.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Yok mu? Bu iki ülke dünyada en yaşanılabilir ülke seçildi, sen Mars'ta mı yaşıyorsun?

    Avustralya'da homeless yok. Sosyal devlet yok diyorsun. Kanada'da sosyal devlet bakımından Amerikadan çok daha iyi durumda. Covidde halkına yaptığı yardıma dünyanın ağzı açık kaldı. Biz vatandaşa maske dahi dağıtamadık.



    Alıntıları Göster

    Aynen Melbourne da marsta zaten

    Bu iki devlet en yaşanabilir devlet seçilmiş. İkisinin toplam nüfusu Almanya kadar bile değilken böyle manzaraları Almanya'da görmüyorsan o en yaşanabilir ülke listesini bir sorgulaman gerekir ki Berlin evsiz sayısında avrupanın önde gelen ülkelerinden birisi. Üstelik Almanya'daki kaçak mülteci göçmen sayısı o saydığın iki ülkede de yok. Sence o iki ülke isviçreden daha yaşanabilir midir mesela?


    Amerika sosyal bir devlet olmadığı için kanadanın amerikadan daha sosyal bir devlet olması pek bir şey ifade etmiyor. Avustralya ve Kanada bizim ülkeyi yaşanabilirlik konusunda 5e katlayabilir ama burada kıyas sen Norveç dediğin için Norveç. Sosyal devlet olarak Norveç(ve diğer kuzey ülkeleri) bambaşka seviyede. Hatta Fransa bile sosyal devlet konusunda Kanada'dan iyidir. Bu demek değildir ki Fransa her konuda Kanada'dan daha iyidir. Kanada alım gücü ve güvenlik konusunda daha iyi olabilir vs vs. Yani hepsi aynı olmak zorunda değil. Bizim milletde ciddi bir okuduğunu anlama problemi var. Yurtdışıyla ilgili bir mesaja otomatik alkış tutmak yerine açıklama getirirsen hemen seni akpli yapıyorlar. Biz maske bile dağıtamadık diye senin dediklerin doğru olmuyor. Zira konu Türkiye bile değil.


    Edit : Bu da en yaşanabilir şehirlerden birisi Vancouverdan bir sokak görüntüsü. Adamlar elektrik tellerine ayakkabı asma olayını gerçekleştirmiş. Neden yurt dışında yaşıyorum? Street mapsde gündüz gözüyle açık açık kendilerine eroin enjekte ediyorlar. Vancouver east hastings bölgenin adı. https://www.google.com/maps/@49.2821645,-123.1003929,3a,44.6y,171.7h,112.35t/data=!3m6!1e1!3m4!1snOgD7VgYzOpcH56lBXBD6g!2e0!7i16384!8i8192




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 15 Eylül 2020; 23:44:43 >




  • Atı alan üsküdarı geçti. Dış dünyada milliyetçilik yükselmeye başladı. Birileri eyy derken korkup titreyeceksiniz artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dbaggio kullanıcısına yanıt

    Ben Voluntari ve Colentina bölgesinde 6 yıl, 1 yıl da 1 Septembrie de oturdum. Kurumsal olmayan bir firma da çalıştım, soy bağım da olduğu için vatandaşlık işlerim de var. Hatta bu ara kapılar açıkken bi giriş çıkış yapmam gerekiyor, yakında Bükreş yolcusuyum yani :)


    Biraz konuya bakınca internetten bulduğu video ve resimlerle kendini tatmin etmek için, kötülemeye çalışanlar var. Yaşamayan bilemez, kendilerinin ülkeden çıkmaya, yaşadığı dünyanın nimetlerinden faydalanmaya ve "sorgulamaya" cesaretleri olmadığı için buralarda saçmalıyorlar.

  • Boğaziçi kimya yazsaydım defolup giderdim

    kafama edeyim kocaeli hukuk ne


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • el_charro E kullanıcısına yanıt

    Genelde Türklerin yaşadığı yerler . Çok güzel. Bende berbere colentinaya gelirdim.Alışveriş, tamir tüm işlerimi orada yapardım. Güzel günlerdi özlüyorum.Bende arabamı getirmeyi düşünüyorum şu karantina kalksın karayoluyla Romanya Belçika yapacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dbaggio

    Genelde Türklerin yaşadığı yerler . Çok güzel. Bende berbere colentinaya gelirdim.Alışveriş, tamir tüm işlerimi orada yapardım. Güzel günlerdi özlüyorum.Bende arabamı getirmeyi düşünüyorum şu karantina kalksın karayoluyla Romanya Belçika yapacağım.

    Ben de Bukreste yasiyorum hocam konunu gordum selam vermek istedim. Colentina ya gidiyorum Turk berberime ayrica.


    Romanya da buldugun huzuru anliyorum ben de Amerika dahil bicok yerde yasadim Bukres te omur geciririm artik. Sen ne demek istedigimi biliyorsun zaten.

  • teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için. ben de uzun zamandır yurtdışında yaşamak istiyorum ama henüz bu hayalimi gerçekleştiremedim

  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    Cengiz sen misin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbaggio -- 21 Eylül 2020; 9:17:24 >
  • Buradaki (Norvec) arkadaslarla bir video cektik.. onlara neden Norvec diye sorduk ve bir de Norvec hakkinda baska sorular.. bu konudakilerin ilgiisni ceker diye dusunuyorum.. (ben 14 yildir Norvec'teyim bu arada)


  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.