Şimdi Ara

Programcılar Neden Çok Kahve İçer?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Programcılar Neden Çok Kahve İçer?


    Adenosin adı verilen inhibitör bir nörotransmitteri engellediği bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da bu konu her programcı için geçerli değildir fakat genel kanı programcıların sürekli kahve içtiği yönündedir. Bende bu yazımda kısaca bundan bahsedeceğim.Eğer daha ayrıntılı olan makeleyi görmek istersenizhttps://siberci.com/programcilar-neden-cok-kahve-icer/ adresine bakabilirsiniz. Eğer sizinde bildiğiniz olumlu veya olumsuz özellikler varsa lütfen belirtin. Ne içtiğimizi bilelim

    1-)Daha Akıllı ve Enerjik Yapar

    Belki IQ testiniz tavan yapmayacak ama kahvenin nörotransmitteri engellediği için beyin fonksiyonlarınızı daha aktif hale getirecektir.


    2-)Kod Yazarken Acıyı Unutun

    Eksik bir noktalı virgül(;) sizi saatler boyunca ne kadar uğraştırdığını çok iyi bilebilirim. Bu aşırı derece baş ağrısına neden olur fakat kahve ile beraber ağrı %48 oranında azalır.


    3-)Gözlerinizi Korur

    kahve çekirdeğinin içerdiği bir başka güçlü antioksidan olan klorojenik asit sayesinde retinanızı korur. Saatler boyunca başında bilgisayar başında oturan bizler için hayati bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum.



  • codescaptain kullanıcısına yanıt
    Farklı bir açıdan, faydalı konu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok teşekkür ederim.
  • Daha cok karakteristik, duygusal acidan bir degerlendirme bekliyordum fakat bu da ilginc olmus. Ayni anda calisan ve okuyan bir programlamaci olarak gunde en az 2 fincan kahve ictigim dogrudur. Sabah 6:15'de uyanip kahve makinasina kosarim elimi yuzumu yikadiktan sonra.

  • Bir programcı ya da tam bir tasarımcı sayılmam. E-ticaret sektöründe olduğum için hepsinden işime yarayacak kadarını biliyorum.


    Kahvesiz güne başlayamıyorum, standart bir rutinim var.


    Haftaiçi sabah en az 1 bardak filtre kahve, 11'de türk kahvesi, 4'te türk kahvesi, akşam yorgunluk kahvesi veya 400 ml civarı filtre kahve.


    Haftasonu günde 1 lt civarı filtre kahve. 1 duble türk kahvesi.


    Bunlar olmayınca verimliliğim neredeyse 0'a düşüyor.


    Çayla pek işim yok. Pek de aramam ama günde 1-2 bardak içerim.


    Önümüzdeki birkaç ay çok çok yoğun bir marka büyütme ve yeni ürün çıkarma sürecimiz var. Muhtemelen yukarıda verdiğim kahve miktarlarında da artış olacak.


    Birkaç ayda bir 2 haftalık kahve molası veriyorum, ağzıma çay kahve sürmüyorum. Mide açısından da dinlendirme oluyor. Yoksa mide yanmasının önüne geçemiyorum.


    Program/tasarım vs işlerle uğraşanların işi cidden zor.

  • uyumamak için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.